עבור לתוכן

תחנת דלק "פז" גונבים כסף מויזות של אנשים ?

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אני לא מבין מה הולך פה, אבל פתאום אני נכנס לאתר של הויזה ואני רואה שחייבו אותי ב"פז" על 200 שקל דלק ובחיים אני לא שם יותר מ50.

האם אני יכול להתקשר לויזה ולהגיד להם שזה RIPOFF ושיבטלו את החיוב הזה ?

האם לפנות לפז ?

מה עושים במצב כזה ?

פורסם

אתה לא יכול, אתה תעשה. אם זה המצב אז תתקשר ותגיד שייבטלו את החיוב.

פורסם

אם אתה באמת אף פעם לא מחייב על יותר מ-200 שקל , חברת האשראי תדע את זה (יש לה את כל היסטוריית הרכישות שלך)

בכל מקרה, התאריך עצמו של החיוב - נראה לך הגיוני?

אני למשל בדרך כלל אני לא זוכר את התאריך המדוייק שבו אני מתדלק, אבל אני :

א. יודע שאני מתדלק בין פעמיים לשלוש פעמים בחודש

ב. יכול באמצעות חיובים לפני/אחרי התדלוק להיזכר בתדלוק עצמו

אגב -

יש שתי אפשרויות - או שחברת פז בטעות חייבה אותך יותר מדי (זה לא הגיוני שעובד כלשהו ניסה "לחגוג" לך על הכרטיס כי אחרת היית רואה חיובים בזארה או במסעדת רפאל ולא בחברה שבה הוא עובד, אלא אם כן מדובר בדרך מתוחכמת להפוך אשראי למזומנים שאני לא מכיר).

או -- שמישהו אחר (שלא קשור לפז) חוגג לך על הכרטיס ובינתיים הוא ניצל אותו אך ורק לתדלוק בודד.

האפשרות הראשונה מן הסתם סבירה יותר, וגם אותה אפשר לבדוק מול התחנה עצמה שבה (כביכול) בוצע התדלוק ---

אני פעם היית עד לנסיון הונאה של אחד העובדים בתחנת דלק שניסה באיזו דרך משונה (שעד היום אני לא מבין לגמרי) לסדר אותי ... אני באמת לא סגור על מה היה שם אבל איכשהו יצאתי משם עם חשבון של 500 שקל (הוא אמר לי שאני צריך שמן אמרתי סבבה שים ואחר כך גיליתי שהוא שם לי את הסוג הכי יקר שיש להם). אני אפילו לא זוכר כבר את כל הפרטים. בקיצור, כמה ימים אחר כך חזרתי למשרדים של התחנה - והתלוננתי על העובד הזה. אני לא זוכר אם הם הראו לי את הוידאו באותו רגע או במועד אחר (או אולי בכלל לא הראו לי את הוידאו?) אבל בכל מקרה, יש להם תיעוד מדוייק של כל "אירוע" תדלוק, והם יכולים לראות לדוגמא אם הגיעה מכונית אחרת שהיא לא שלך, וכו' וכו' וכו'... בסוף הם פיצו אותי ב-200 שקל.

אני מציע לך קודם כל לפנות לחברת האשראי, לראות מה יש להם להגיד בנושא, ומשם להמשיך הלאה...

פורסם

יש הסבר פשוט הרבה יותר - ביקשת לתדלק ב50, המתדלק שכח להגביל במשאבה או שהמחשב במשאבה דפוק (עבדתי תקופה קצרה כמתדלק בפז ואני יודע מנסיון שגם זה קורה) ותדלקת ביותר מ50 שקל. האם אתה סמוך ובטוח שלאחר כל תדלוק קיבלת דלק ב50 שקל בלבד?

פורסם
  • מחבר

הסקאלה בטרנטה שלי מעולם לא עלה מהחצי, אין מצב שתדלקתי ב200 שקל וזה בחיים לא קרה בר5 שנים האחרונות

פורסם

בכל מקרה, אני ממש לא אופתע גם אם יתברר שאכן פז גונבים מהלקוחות. עם איך שהם גונבים מהעובדים שלהם, זה די צפוי...

פורסם

מזל טוב. הכרטיס שלך שוכפל.

פורסם

יש מצב שזה לא בחיוב אחד? (כלומר "סיכום" של ארבעה תידלוקים שכל אחד מהם הוא 50 ש"ח).

פורסם

אל תיתן/ו את כרטיס האשראי שלכם למתדלק. תשתמש/ו בעמדות לתדלוק עצמי.

פורסם

אני משער שאתה משתמש בכרטיס צעיר. בכול מקרה לא קרה כלום זה תמיד ככה גם אצלי, לוקח כמה ימים ואז זה מתעדכן בחשבון ל50.

פורסם

כנראה שמדובר בטעות

אני עובד בחברת אשראי מסוימת ובאופן כללי אם אתה לא מגביל את סכום התדלוק לפני שאתה מעביר את הכרטיס ביומיים שלוש הראשונים הניצול (הסכום שהתדלוק תופס לך בכרטיס) יהיה 200 שח (גם אם תדלקת ב 50 או ב300) ורק אחכ הוא מתעדכן לסכום המקורי

אם הזמן הזה עבר תבדוק מול חברת האשראי שלך אם אתה יכול להכחיש את הסכום או להזמין שובר (חשבונית) של העיסקה

אם אתה עדיין בימים הראשונים של העיסקה- פשוט תמתין לראות את העדכון..

פורסם

קטע מעניין, למה זה:?

פורסם

כללי זהב לתדלוק ומניעת בעיות (עקב מקרים של דלק מזוהם וקושי לאתר את התחנה או מקרים של גניבת כרטיס או מקרים של שקר כולשהו).

1) אל תיתן/ו את כרטיס האשראי שלכם למתדלק. תשתמש/ו בעמדות לתדלוק עצמי.

2) בכל תדלוק יש לא להתעצל ולרשום את מספר הרכב במחשב הדלקן

3) בכל תדלוק יש לקחת את החשבונית בסוף התדלוק עם כל פרטי התחנה, הכמות והתאריך המדוייק. שם מופיע גם מספר הדלקן,השעה ומספר הרכב למקרה של תביעה משפטית.

4) תחנות של החברות הקטנות בדר"כ יותר זולות. סד"ש, דור אלון וכדומה . . .

5) לא לתת להכניס לך שום דבר שמציעים. לא מים, לא שמן, לא לרחוץ חלונות, לא שום דבר. חשבונות מנופחים מובטחים. סוף מעשה במחשבה תחילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים