עבור לתוכן

כותרת: כרטיס מסך PCIe למחשב משרדי/מולטימדיה Dual-Monitor ללא משחקים (עד 800 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

אני משנה ייעוד למחשב קיים, ומעוניין להוסיף לו כרטיס מסך לשני מסכים בחיבור DVI.

המסכים הם Dell 2209wa (כרגע קיים אחד, ייקנה אחד נוסף כדי להתאים לו).

השימוש של המחשב הוא בעיקר משרדי; אני רואה גם טלוויזיה ב-HD (כרגע 720P, אני משער שאפשר לעלות עוד בשימוש בשני המסכים יחד). אני לא משתמש במחשב למשחקים בכלל.

המטרה היא לבנות מחשב די שקט, ובהתאמה קניתי לאחרונה מארז Antec P182. אני מעוניין שכרטיס המסך יעמוד בתנאים האלה - הבנתי שכנראה צריך כרטיס בעל קירור פאסיבי?

יש ללוח האם כרטיס מובנה (Intel GMA 3100) [עריכה - זה לא משנה בעצם כי אין לו חיבור DVI, רק RGB]

התקציב בכותרת סתם מציין את העובדה שאין לי מגבלה תקציבית אמיתית ואני לא מכיר בכלל את המחירים בתחום - אבל מכיוון שאין לי צורך במשחקים בכלל, אני משער שהמחיר האמיתי של כרטיסים מתאימים יהיה נמוך יותר (ואולי לא, בגלל הדרישה לריבוי מסכים?). אין שום צורך להתפרע, אין צורך בהכנה לשדרוג עתידי, אבל אם זה מה שצריך, אני מוכן לשלם גם מחיר גבוה יותר - אני צריך לדעת מה בעצם האופציות שלי.

המפרט הנוכחי:

מעבד Q6600 (קירור freezer 7 pro של Arctic Cooling, למקרה שאיכשהו זה רלבנטי בעקיפין לעניין הטמפרטורות במארז )

4 GB זכרון

לוח אם Asus P5KPL-CM (מסתבר שאני קמצן. בכל מקרה, לפחות זמין חיבור PCI-EXPRESS)

מארז P182 (המארז נקנה כרגע והחלקים ממחשב קיים בעל מארז גרוע יידחפו אליו בקרוב)

ספק כוח HEC 300Watt.

אני מבין שההספק הוא די די נמוך להרבה כרטיסים, אבל לפחות זה לא ספק גנרי לחלוטין. אם צריך להחליף, רק תגידו - ואחליף בתקציב נפרד, שאין צורך להתייחס אליו כאן (ממילא ייתכן שאחפש ספק שקט יותר)

קראתי את חוקי הפורום שוב והשתדלתי לספק כאן כל פרט שעשוי להיות רלבנטי - אם שכחתי משהו, אני מתנצל ואשמח להשלים פרטים. פשוט טבעתי בים החומר על כרטיסי מסך, וזה ידע שממש לא יועיל לי לצבור (כי לשאר המשפחה אני קונה מחשבים שהם משרדיים נטו תמיד, ואין להם צורך בכלום).

המון תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור!

[עריכה: שכחתי להוסיף למעלה, למרות הניסיון ליסודיות: כנראה שהמחשב יריץ לינוקס (ubuntu). יש בעיית דרייברים?]

פורסם

GT 240 הוא אופצייה לא רעה ב - 430 ש"ח, לינק - http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6547

אפשר להחליף לו קירור לפאסיבי אם תרגיש שהוא לא שקט מספיק גם לאחר משחק מסויים עם מהירות המאוורר שלו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, דניס! כמה שאלות, כמובן:

1. ראיתי שרשום באתר של ino3d שנרש ספק כוח של 400w לפחות. זה נכון?

2. ראיתי יציאת rgb ויציאת dvi, לא 2 יציאות dvi כמו שחשבתי שיהיו. ראיתי שרשום dual-link dvi - איך בעצם מחברים 2 מסכים אליו?

3. רק כהכנה מראש - איך בעצם מחליפים קירור לפאסיבי? DIY? בחנות? עד כמה זה מסובך? (לא מצפה ל-howto כאן, רק לדעת עד כמה זה בעייתי מראש)

4. שכחתי להוסיף למעלה, למרות הניסיון ליסודיות: כנראה שהמחשב יריץ לינוקס (ubuntu). יש בעיית דרייברים?

יציאת HDMI זה באמת בונוס חביב.

פורסם

1. גם ספק 350W טוב יספיק, הכרטיס צורך מעט יחסית.

2. יש מתאמים מ - RGB ל - DVI ומ - HDMI ל - DVI.

3. רצוי בחנות מן הסתם אם אין לך ניסיון בנושא (מה גם שאם תעשה את זה לבד תאבד את האחריות).

4. לא נראה לי שאמורה להיות בעיה (למרות שאין לי ידע בנושא, אתה יכול לשאול בסטיקי הדרייברים על זה).

פורסם
  • מחבר

אוקיי. אז רק לסכם, כדי לוודא שהבנתי, שאלות כן/לא:

1. ספק ה-300w של HEC שיש לי כרגע לא יספיק. צריך להחליף.

2. ניתן לחבר מסך אחד על כל יציאה - אחד על ה-DVI, אחד על ה-HDMI.

שוב תודה!

פורסם
  • מחבר

מעולה! תודה רבה, דניס, על העזרה המדויקת והמהירה. אגש לבצע מחר-מחרתיים בזכותך.

פורסם

מי קונה מערכת כמו שלך עם מארז P182 בכיף יכלת לקחת מארז ב200 שקל ולקנות לו 2 מאווררים של SFLEX והית מקבל אחלה שקט.

יש מתאם כמו שנאמר לך.

פורסם
  • מחבר

Los, למה לגופו של אדם ולא לגופו של עניין (או מארז)? אני עובד כל היום מול המחשב (מהבית), וגם מתעסק בו מעבר לשעות העבודה - כי אני חנון מושלם. אני מעוניין לשפר את איכות המערכת שלי, אבל כרגע אין לי אינטרס לשדרג את המחשב עצמו, כי הוא מספיק והותר לצרכי (זו בעצם החלפה בין הנייד שלי למחשב של זוגתי).

רציתי מארז איכותי באמת שיתאים גם לשדרוגים עתידיים, זה הכל. מארז של 200 ש"ח כבר יש לי, תודה - זה לא מספיק טוב. בתור איש מחשבים, כבר נמאס לי לקנות רק "טוב מספיק" - אני מחפש איכות קצת מעבר.

עכשיו אנחנו מבינים אחד את השני? :P

אם יש לך הערות לעניין הכרטיס עצמו, אשמח לשמוע ביממה הקרובה. תודה!

פורסם

אם אתה לא בונה על משחקים, אפשר גם להסתפק בכרטיס GT220 (או אפילו G210) ובכך גם כנראה להמנע מהחלפת ספק ולהוזיל את כל הסיפור.

הכרטיסים מקבלים תמיכה טובה בלינוקס- סיקור ל-GT220 על Ubuntu Linux

פורסם
  • מחבר

זו אופציה לא רעה - תודה! נשמע מאוד משתלם, להוציא 300 ש"ח על כרטיס במקום 600 על כרטיס + ספק כוח.

השאלה היא אם כדאי לחסוך, בהתחשב בגורמים הבאים:

1. רעש - נראה של-GT220 יש מאוורר קטן בעוד של-GT240 יש מאוורר 75 מ"מ (אבל הביקורת שהפנית אליה אומרת שגם הקטן שקט מאוד)

2. זכרון - DDR2 לעומת GDDR3 (כמובן, אני מודה שאני לא מבין בזה כלום)

אבדוק עכשיו את נושא התמיכה של GT240 בלינוקס.

ברגע זה אני מגבה את שני המחשבים ועוד חצי שעה מתחיל בהתקנה בתוך המארז החדש, ואז אדע אם הספק הנוכחי שקט מספיק לטעמי.

דעות נוספות? דניס?

(שוב, המון תודה על הסבלנות ועל העזרה!)

פורסם

ה - HEC 300W ART ספק גרוע למדי בכל מקרה ועם מערכת מבוססת Q6600 הייתי ממליץ להחליף אותו גם ככה.

לגבי GT 220 לעומת GT 240 זו כבר החלטה של תקציב והאם יהיה שימוש במשחקים.

מה גם שכמו שהבנתי ה - GT 240 תומך בתקן וידאו חדש יותר של NVIDIA לעומת ה - GT 220 (ה - purevideo 5 לעומת 4).

פורסם

לעומת ה-GT220, ה-purevideo 5 של ה-GT240 מוסיף האצת חומרה לפענוח AVC-MVC, אבל זה רלוונטי רק לסרטי HD ב-3D

(בשילוב משקפי 3D ומסך מתאים) המכילים 2 תמונות במקור (רזולוציה כפולה) למיטב ידיעתי.

לגבי המאוורר שלו, ה-GT220 שקישרתי (קרדיט ל-dennis14 שמצא אותו ראשון :) ) מגיע עם מאוורר גדול יותר מהסטנדרטי.

הזכרון DDR2 לעומת DDR3 יורגש רק במשחקים, ולא בשימושים משרדיים \ מולטימדיה.

אין מה לבדוק תמיכה של GT240 בלינוקס, היא אמורה להיות זהה לכל סדרת הכרטיסים המדוברת.

פורסם
  • מחבר

סינדרום, היא אמורה להיות זהה, אבל האתר שקישרת אליו לביקורת נתקל בבעיות עם ה-GT240 בלינוקס. משונה.

המון תודה על כל העצות - נראה שאקח את ה-GT220 (לא מתכוון לשחק במחשב הזה - נקודה).

אשקול את עניין הספק בהמשך (לא בעיית תקציב אלא ניהול טוב יותר של תזרים מזומנים... :-\)

כרגע בדיוק נתקלתי בעובדה שהכבלים של ה-HEC 300w פשוט קצרים מדי בשביל מארז P182. אולי זה הזמן להחליף בכל מקרה :)

פורסם

שאני יבין יש לך מארז P182 ואתה חושש מרעש של הכרטיס מסך ועוד שהוא ירוץ על 40 אחוז אתה באמת לא תשמע אותו .

גם כך תוכל אפילו להוריד את הקירור ל25 אחוז אין צורך ביותר מזה הכרטיס לא ישמש כמו שאמרת למשחקים והוא יתחמם בצורה מזערית .

בקשר לכרטיס GT220 יהיה די והותר יש שלל חברות וצורות של הכרטיס

"‏GT220 Synergy Ed 512MB GDDR2 DX10.1 DVI HDMI PCI-E‎" לדוגמא גירסה של ZOTAC עולה 370 .

אתה יכול גם לקחת ספק מסדרת ‏Tomahawk במתח 405W של חברת אנרמקס יעלה לך 250 שקל .

*המחירים נלקחו מאתר KSP.

^בקשר לספק יש לסדרה רק במתחים הבאים 450/500W אינך צריך יותר מ405 לשימושיך כרגע.

אם המחשב היה למשחקים וכו' היתי ממליץ לקחת את סדרת PRO82ֹֹֹֹּּּּּּּׁׁ+

אולי אם אתה רוצה להיות בראש שקט לספק איכותי ושקט אז תשקיע קרוב ל500 שקל ותקנה ספק מסדרת82+ mudo או pro 82

תוכל לעיין באתר KSP לגבי מחירים ומתחים של הספקים ,דרך אגב לי אישית יש קרוב לשנתיים ספק של אנרמקס פרו 82+ והוא ספק מדהים שקט לא עושה בעיות מאוד איכותי אולי לאנשים שצריכים סדר ומוכנים להשקיע יותר עדיף לקחת ספק מודולרי ואני אישית שקניתי את הספק היה לי 6200GT וחשבתי קדימה וזה השתלם כיום אני עם GTX285 :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים