עבור לתוכן

הגדרת רשת ביתית בין VISTA ל XP ?

Featured Replies

פורסם

שלום, זה שבועיים אני מנסה ליצור רשת ביתית פשוטה אך ללא הצלחה!

המחשב המרכזי ("אסף", לצורך העניין) עובד על Vista Ultimate והוא מחובר למודם הכבלים ישירות (אני לא משתמש בראוטר) דרך NIC כמובן ומוגדר כ "Local Area Connection 2". מ"אסף" יוצא כבל רשת נוסף (המחובר לNIC אחר לא מובנה בלוח), המוגדר כ "Local Area Connection", ומתחבר למחשב השני ("אריה"), העובד על XP SP3, ישירות דרך NIC כמובן.

החיבור לאינטרנט הוא חיבור ללא חייגן !

WORKGROUP נמצא על אותו שם! גילוי רשת בON ואני תמיד מגדיר אותו כPRIVATE אך הווינדוז מתעקש להחזיר אותו לPUBLIC וזה הדבר שהכי מחרפן לי את השכל!!

בכל אופן אני מקבל LIMITED CONNECTIVITY , והרשת לא יציבה בכלל! שיתוף קבצים מוגבל ומדפסות לא יכולות לעבוד בשיתוף למרות שהן גם מוגדרות בON.

קיצור, אני לא יודע איך בדיוק להגדיר רשת בין מחשבים VISTA ן XP ואשמח לקבל עזרה (דיי דחופה) בנושא.

כיצד אני מגביר כל Adapter, איך אני מגדיר את הרשת הביתית?? אני רוצה לדעת הכל מאפס כדי שאני אדע שהכל תקין..

תודה מראש, ת'אמת תודה רבה רבה רבה !!!

פורסם

מה שאתה עושה הוא חסר אחריות ואני ממש ממליץ לך להפסיק את ההקמה של הרשת הביתית בתצורה הזו ולרכוש נתב.

אתה מבסס את הרשת שלך על חיבור ללא חייגן וכתובות IP ציבוריות שקבלת מרשת הכבלים/ספק האינטרנט שלך. במצב הזה, כל תעבורת הרשת הביתית עוברת ברשת הציבורית והיא חשופה לכל מי שיש לו גישה לרשת הזו -- זה די הרבה אנשים...

תעשה לעצמך טובה, תרכוש נתב ומשם תתקדם בעזרת המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm

פורסם
  • מחבר

מקשיב לעצתך...

עכשיו אני צריך המלצה לנתב חדש.

קראתי המון תגובות על הנתב WRT54GL של Linksys, השאלה אם זה עדין בתוקף:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1867

פורסם

מה שאתה עושה הוא חסר אחריות ואני ממש ממליץ לך להפסיק את ההקמה של הרשת הביתית בתצורה הזו ולרכוש נתב.

אתה מבסס את הרשת שלך על חיבור ללא חייגן וכתובות IP ציבוריות שקבלת מרשת הכבלים/ספק האינטרנט שלך.

זה לא בדיוק מה שהוא עושה. לפחות לפי איך שהבנתי אותו. בסה"כ הוא עושה ICS רגיל רקוב כזה. זה אמור לעבוד, וזה יכול להיות מאובטח, אם מגדירים את זה כמו שצריך. כמובן, שאני לא ממליץ על זה, כי זה עקום.

פורסם
  • מחבר

הלו זה לא עקום בכלל!! זה עובד 10, הצלחתי להגדיר את זה טוב.. האינטרנט עובד בשני המחשבים טוב וגם שיתוף מדפסת עובד 10..

אבל בכל זאת אני חושב לשדרג לראוטר למרות שאני שונא את הדבר הזה...

אז לשאלתי האחרונה, הראוטר הנ"ל טוב?

פורסם

בקריאה שניה של השאלה, אכן נראה שמדובר ב-ICS שזה אמנם פחות מסוכן אבל גם אני לא ממש ממליץ על זה. אף אחד לא אומר ש-ICS לא יעבוד, אבל התלות במחשב הראשי ושאר החסרונות המפורטים פה () צריכים להביא אותך לרכוש נתב. ה-WRT54GL הוא נתב טוב אבל הוא לא מצדיק את המחיר שלו אלא אם אתה מתכוון להתקין עליו קושחה צד שלישי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

המחיר פה הוא לא אישו מבחינתי..

הWRT54GL נמצא אצלי, עכשיו הבאתי אותו ואני רוצה גם להתקין את הקושחה הזאת..

יש איזה מדריך לזה או שמישהו יכול לעזור לי עם זה??

מה אני צריך לעשות? להגדיר קודם את הראוטר ולהפעיל את הרשת או שקודם להתקין קושחה (איך עושים את זה בכלל?!)?

כשאני מגדיר את הראוטר, אני צריך לאפס את ההגדרות הישנות של הרשת לפני (Uninstall ל NIC למשל) ?

פורסם

המדריכים לקושחה צד שלישי הם באנגלית באתר DD_WRT.

אין צורך לשנות שום דבר בהגדרות הרשת במחשב.

ממליץ לך בשלב ראשון לוודא שהנתב עובד עם הקושחה המקורית.

שם לב שהחלפת קושחה מבטלת את האחריות על הנתב.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז קודם אני אגדיר אותו ואראה שהרשת עובדת תקין ואז אני אעדכן את הקושחה..

תודה.

ביננו, מה כבר שווה האחריות הזאת?!

אם יש בעיה בנתב ואני צריך להחליף אותו אני כבר אשים לב לפני שאני אתקין את הקושחה, אני אתן לו איזה יומיים שלושה לעבוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים