עבור לתוכן

pppoE או pppoA, מה לבחור ? מה ההבדלים ?

Featured Replies

פורסם

מדובר במודם משולב ראוטר כשאליו מחובר סויצ'ט כשבסופו של דבר מחובר למערכת עוד ראוטר אלחוטי... תהיתי האם יש הבדלים בין זוג השיטות להתקשורת ? ומה עדיף ? האם משנה בכלל ?

פורסם

השאלה פה היא לא מה עדיף אלא מה יעבוד.

במרכזות שהDSLAM שלהם הוסב לגמרי מATM לEthernet (מה שעושים בהדרגה כבר שנים) ניתן להשתמש כמובן רק ב PPPoE וכנ"ל לגבי הרבה מודמים שמגיעים בממשק Ethernet.

אין פה שום יתרונות או חסרונות כי DSL יעבוד על WAN שהוא גם מבוסס ATM וגם מבוסס Ethernet.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, העברתי ל-PPPOA כי הבנתי שיכול להיות מעט יותר יציבות בשימוש בפרופיל הזה, כשהוא גם כולל המרת מידע אחת פחות (??!).

פורסם

אין שום הבדל, אבל המגמה היא שהשיטה תיעלם מהתשתית של בזק בהדרגה.

פורסם
  • מחבר

A\E תעלם ? ועדיין לא ממש הבנתי למה שהיא תעלם..?

פורסם

ATM יעלם בגלל המעבר לתשתית WAN מבוססת Ethernet.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת, שאולי תחסוך לי את הצורך בת'רד נוסף...

כרגע יש לי בבית ראוטר של סימנס שאחראי על המודם וה-DHCP, הוא מחובר לסוויטצ' שמקשר לכל מיני מחשבים בבית. לסוויטצ' מחובר עוד ראוטר בצורה חוטית שאחראי על ה-WIFI בבית (ללא DHCP) (אדימקס 6524n).

שמתי לב שמאז שהוא הצטרף (האדימקס) כשמתנתק לי האינטרנט הסימנס לא מנסה להתחבר מחדש לאינטרנט ורק כיבוי והדלקה שלו או כניסה לממשק שלו מאלצים אותו להתחבר מחדש, כלומר אין חיבור אוטומאטי מחדש לרשת כשמזוהה ניתוק. האם צריך להגדיר משהו מיוחד בנתב החדש ? בכלל איך שני ראוטרים מתנהגים יחד על אותה רשת ?

פורסם

קודם כל אני לא מבין למה אתה צריך שני נתבים. :P

שנית בסימנס דיינלינק אתה יכול לקבוע אם החיבור יהיה אוטומאטי או ידני (לא זוכר כבר איפה, תחפור בהגדרות של החיבור עצמו).

פורסם
  • מחבר

אני צריך כי האדימקס חזק בהרבה לעניין הרשת האלחוטית, וכדי לאפשר חיבור קווי של מדפסת לידו, אבל זה לא משנה..

בסימנס או מה שאמרת :) מן הסתם הוא מוגדר על חיבור אוטומאטי, זה עבד חודשים ככה עד שבא האדימקס, זה גם למה אני שואל איך שני נתבים מתנהגים ברשת, וזה למה אני חושב שיש התנגשות עם ה-PPPoE\A של שני הנתבים ובסוף אף אחד לא מנסה להתקשר...

פורסם

באדימקס אתה בכלל אמור לבטל הכל חוץ ממשק הLAN שלו והAP שיש לו.

אם האדימקס עושה משהו מעבר לזה אז לא מפתיע שיהיו בעיות.

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי אצלו שום מקום לביטול אופציית ה-WAN, יש לך מושג איך אני עושה את זה ? זה האופציות שיש אצלו :

בכלל הוא מאד בסיסי מבחינת אפשרויות קינפוג.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ההגדרה הזאת בסדר גמור.

אתה בטח שהבעיה קיימת רק עם החיבור של האדימקס? תנסה פשוט לנתק אותו לנתק ולחבר מחדש את הדיינלינק.

פורסם
  • מחבר

"ההגדרה הזאת בסדר גמור".. לא מוגדר שם אבל כלום :)

בלי קשר אבדוק שוב את העניין, אני אבל דיי בטוח שברגע שאני מנתק את האדימקס הדיינלינק (יותר קל להגיד סימנס) מצליח להתחבר מחדש לבד.

פורסם

בטח שמוגדר! אתה חושב ש automatic IP זאת לא הגדרה? :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים