עבור לתוכן

מדעי המחשב או הנדסת תוכנה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מועמד למסלול העתודה.

אני רוצה לדעת מה עדיף.

מצד אחד כולם אומרים שהנדסת תוכנה זה יוקרטי יותר ויש יותר עבודה, מצד שני קראתי, גם פה בפורום שאין טעם ללמוד עוד שנה בשביל הנדסת תוכנה ושזה לא נותן כלום.

אשמח לקבל הסברים

פורסם

אותו דבר, לך על מדעי המחשב כי זה פחות זמן

פורסם
  • מחבר

אפשר עוד תגובות בבקשה

פורסם

היי

איני יודע מה המוטיבציה שלך, להצליח ו/או כמה אתה מעוניין בהשכלה/הכשרה רחבה, וכמובן מה הנתונים שלך- ציוני בגרויות, ממוצע הבגרות ותוצאת המבחן הפסיכומטרי שלך.

לדעתי, אם אתה בעל מוטיבציה גדולה ורוצה להצליח ולרכוש השכלה רחבה במחשבים , כולל , לדעתי גם הצלחה בעתיד בתעשיה, אני ממליץ לך ללכת על תוכנית "פסגות", שם עם השקעה נאותה תוכל תוך זמן קצר יחסית, להשיג שני תארים: בהנדסת תוכנה ומדעי המחשב.

תשמע, אם חשוב לך להצליח, אל תסתכל על מה וכמה קשה עכשיו, אלא קדימה ועל המטרה הסופית, וכך תמצא שעשית משהו גדול וטוב לעתידך.

אל תשעה לכל אותם אלה שיספרו לך כמה הכול מיותר, או סתם "בזבוז זמן" וכמה אפשר בלי זה וזה וזה......ו/אולי יהיו כאלה שיגידו לך כמה זה קשה ולא שווה להשקיע; תשקיע, או לו, זה העתיד שלך ואתה תחליט.

בהצלחה!!!!!!!!!

עריכה:

עברתי על תוכניות המצוינות הקיימות למחזורים הקרובים, ולצערי נשארה רק תוכנית "ברקים" שזה קשור למכונות, וחלק התוכנית שהיה קשור ללימוד הנדסת תוכנה ומדעי המחשב בטכניון הוסר, ובמקומו יש את מדעי המחשב ומתמטיקה באונברסיטת תל-אביב במתכונת של קקורס דו חוגי לשנתיים.

לכן אני ממליץ לך לבדוק דרך אתר "עולים על מדים" מה האפשרויות שלך בענין הנדסת תוכנה, שאני עדיין ממליץ לך ללכת עליה, ורצוי שתלמד בטכניון, שם אוירת הלימודים יותר טובה, ויותר קל להכנס ל"מוד" של השקעה.

פורסם

היי

איני יודע מה המוטיבציה שלך, להצליח ו/או כמה אתה מעוניין בהשכלה/הכשרה רחבה, וכמובן מה הנתונים שלך- ציוני בגרויות, ממוצע הבגרות ותוצאת המבחן הפסיכומטרי שלך.

לדעתי, אם אתה בעל מוטיבציה גדולה ורוצה להצליח ולרכוש השכלה רחבה במחשבים , כולל , לדעתי גם הצלחה בעתיד בתעשיה, אני ממליץ לך ללכת על תוכנית "פסגות", שם עם השקעה נאותה תוכל תוך זמן קצר יחסית, להשיג שני תארים: בהנדסת תוכנה ומדעי המחשב.

טוב שלא כתבת שהוא יוכל להשיג שני תארים: בהנדסת תוכנה ובהנדסת תוכנה...

פסגותניקים עושים תואר כפול בחשמל-פיזיקה.

מיותר לציין שזה בערך מסלול העתודה הקשה ביותר שקיים, שמעטים ביותר מתקבלים אליו ומעטים עוד יותר מצליחים לסיים אותו.

פורסם

ראה באתר "עולים על מדים" . עשו שינויים בתוכנית.

שנה שעברה היו שלוש תוכניות:

1. שני תארים בהנדסת תוכנה ומדעי המחשב

2. "ברקים" - תואר כפול בהנדסת מכונות.

3. תואר כפול בהנדסת חשמל ופיזיקה.

היום נשארה תורנית "ברקים" ותוכנית חדשה "ארזים" תוכנה ומדעי המחשב, וחשמל ופיזיקה הוסרו.

חבל, אבל אני מניח שהחברה היום לא ממש מוכנים להשקיע, ואולי בשל כך הסירו את התוכניות הקשות

מזל שהשאירו את "ברקים" שלדעתי היא גם מצויינת.

פורסם

כן, מסתבר שאני לא מעודכן.

בכל מקרה זה לא שני תארים, זה תואר ראשון סטנדרטי + 18 נ"ז של קורסי חובה של תואר שני בפקולטה למדמ"ח (שם כבר אין את ההבדלה בין "הנדסת תוכנה" ל"מדעי המחשב" בכלל).

ובלי קשר, הנדסת תוכנה ומדעי המחשב זה כמעט אותו דבר, הלכה למעשה.

פורסם

מינימייזר, אם זכור לי נכון אתה (כמוני) סטודנט להנדסת מכונות בכלל... אתה בטוח שאתה זה שצריך לייעץ כאן? :P

פורסם

אז זכור לך לא נכון.. אני מהפקולטה השכנה :)

לא, לא זאת עם העתודאים, השניה.

פורסם

כן, מסתבר שאני לא מעודכן.

בכל מקרה זה לא שני תארים, זה תואר ראשון סטנדרטי + 18 נ"ז של קורסי חובה של תואר שני בפקולטה למדמ"ח (שם כבר אין את ההבדלה בין "הנדסת תוכנה" ל"מדעי המחשב" בכלל).

ובלי קשר, הנדסת תוכנה ומדעי המחשב זה כמעט אותו דבר, הלכה למעשה.

אכן נכון לא שני תארים ממש, אלא יידרש להשלים את התזה.

בכל מקרה, אני לא ממש מהתחום, אבל מבירורים פה ושם אני מבין שמדעי המחשב, בגדול, יותר באה מכיוון התאורייה והבנת הנושא וניתוחו על ידי בניית מודלים מתמטיים, או משהו כזה, ואילו בהנדסה מתפקדים יותר בהקמה וניהול פרוייקט על כל היבטיו; ובכל מקרה הם, לדעתי, משלימים אחד את השני.

פורסם

לא התכוונתי במובן של שני תארים פורמליים, אלא שזה בסך הכל אותו תואר, רק שמתווספים אליו כמה קורסים מתואר שני (ושם כבר אין הבדל, מבחינת קורסי החובה, בין מי שלמד מדמ"ח למי שלמד הנדסת תוכנה).

באופן מעשי, אין הבדל בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה, חוץ מזה שהנדסת תוכנה זה תואר ארוך יותר בשנה - כדי לתת ביטוי לכל מני צדדים הנדסיים. בפועל, רוב האנשים שאני מכיר לומדים מדמ"ח תלת שנתי, וזה מספיק להם.

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור מה לעשות?

כרגע אני חושב שאני אשים את הנדסת תכנה בעדיפות ראשונה ואת מדעי המחשב בעדיפות שניה.

אם הנדסת תוכנה זה טוב יותר ויתן לי השכלה רחבה יותר אז כמו כש azr_nec אמר למה לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים