עבור לתוכן

עזרה| כרטיס מסך HD4870 מתחמם יותר מידי

Featured Replies

פורסם

שלום! יש לי כ"מ radeon hd 4870 על קירור זלמן (לא סטוק אבל ככה קנינו אותו) של חברת GIGABYTE.

הנה הכרטיס:

Gigabyte4870.jpg

מאז שקנו לי את הכרטיס ביחד עם המחשב לפני כחודשיים לא שיניתי בו כלום. לא החלפתי קירור ולא עשיתי אוברקלוק (מהמאוורר יוצאים רק 2 כבלים כך שלא ניתן לשלוט במהיות).

בלי מאמץ הכרטיס עומד על 45 מעלות (CATALYST) אבל עם מאמץ ב-OCCT הוא עולה ל-82 מעלות והוא היה ממשיך לעלות אבל כיביתי את הבדיקה כי פחדתי שהכרטיס יהרס. יש לי שאלה מה לעשות? ללכת לחנות (KSP) ולהפעיל את האחריות? או שיש עוד משהו שאפשר לעשות? תודה לעוזרים!

פורסם

הכרטיס שלך כולל קירור טוב, אם הוא מתחמם ככה כניראה שהבעיה היא במארז ובזרימת אוויר שלו...

למרות ש 85~ 90~ מעלות במאמץ מלא לכרטיס כזה זה עדיין בגדר הסביר, משחקים גם לא יביאו אותו לטמפרטורה ש OCCT מביאה, הבדיקה הזאת שווה בעוצמתה ל FURMARK שנחשבת ללא בטוחה...

תוריד ותריץ ATI TOOL, זה כבד גם, אבל יותר הגיוני מ OCCT.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! עשיתי בדיקה ב-ATITOOLS כ-12 דקות והטמפרטורה הייתה 69-70 מעלות (זה נע בין 69-70).

בכל אופן לא הרסתי את הכרטיס עם ה-OCCT? ועוד שאלה אחרונה: אפשר לעשות כל מיני דברים במחשב ובאינטרנט בזמן שבדיקת מאמץ לכרטיס מסך רצה?

או שאסור לכסות את החלון של הבדיקה (הגרפיקה)?

פורסם

אם תכסה היא תעצור... ניתן להמשיך לגלוש באינטרנט למשל, אבל בחלון, שלא יסתיר...

הטמפרטורה שלך בסדר גמור, ולא, לא עשית נזק לכרטיס... :)

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה רבה אתה מאוד עזרת לי! :)

פורסם

בכיף :xyxthumbs:

שים לב שמשחקים סביר שיחממו את הכרטיס עוד פחות מ ATITOOL, אתה יכול לבדוק את זה, תפעיל GPUZ ותשאיר אותו פתוח בזמן המשחק, שאתה יוצא מהמשחק גש ב GPUZ ל SENSORS, ותבחר MAX.

פורסם

יש לי גם את הכרטיס מסך הזה וגם לי הטמפרטורות היו גבוהות מאוד אז פשוט מצאתי מדריך באינטרנט שמסביר איך לערוך את הדרייבר של הכרטיס מסך שיגרום למאוורר להסתובב מהר יותר (לא עד כדי כך שיהיה רעש) ולהוריד את הטמפרטורה בצורה משמעותית בלי שיהיה רעש מורגש ...

אם אתה מבין אנגלית הנה ציטוט של המדריך באנגלית איך לעשות את זה ...

הערות:

1. לגבות את הקובץ שאותו תערוך למקרה שתרצה להחזיר למה שהיה קודם או למקרה שתטעה במשהו ולא תדע במה אז שלא תשבור את הראש איך להחזיר את זה למצב הקודם ...

2. תשנה את המספר 23 לאיזה מספר שאתה רוצה שיספק אותך מבחינת הרעש + הטמפרטורה שאתה מקבל לאחר הגברת מהירות המאוורר ...

First Enable Overdrive in the Catalyst Control Center.

Then Create a new Profile using the Profiles Manager in the CCC and make sure Save All Catalyst Control Center Settings is selected.

For Vista

Open any Folder, goto Organize Menu --> Folder and Search Options --> Select View Tab ---> Select "Show Hidden Files and Folders".

Then goto the following location and open the following file for editing "C:\Users\Your Windows ID\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles\Your CCC Profile.XML. The xml file will have the same name as the Catalyst Profile you saved. right click and hit edit.

For XP

Open any Folder, goto Tools Menu --> Folder Options --> Select View Tab ---> Select "Show Hidden Files and Folders".

Then goto the following location and open the following file for editing "C:\Documents and Settings\Your Windows ID\Local Settings\Application Data\ATI\ACE\Profiles\Your CCC Profile.XML. The xml file will have the same name as the Catalyst Profile you saved. right click and hit edit.

HD 4850/HD4870 Users - should change the values below Bolded in Red within the Profile XML file.

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">

<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">

<Property name="Want" value="0" />

</Feature>

<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">

<Property name="Want" value="23[" />

Crossfire Users - must also make identical changes to the section labeled <Feature name="FanSpeedAlgorithm_1">

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_1">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedRPMTarget_1">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedPercentTarget_1">

<Property name="Want" value="23" />

HD HD4870X2 Users - should change the values below Bolded in Red within the Profile XML file. Note if changing the section beginning FanSpeedAlgorithm_1 does not work, try making your changes in the section for FanSpeedAlgorithm_0. It seems results vary between brands of the X2.

<Feature name="FanSpeedAlgorithm_1">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedRPMTarget_1">

</Feature>

<Feature name="FanSpeedPercentTarget_1">

<Property name="Want" value="23" />

Change the "Property name="FanSpeedAlgorithm" value=" from "Automatic" to "Manual"

Then under "FanSpeedPercentTarget_x", change "Property name="Want" value=" from "23" to your desired fan speed.

Save the file then reload the Profile you just edited in the CCC. Done.

פורסם

ישנן דרכים הרבה יותר פשוטות ונוחות לניהול מהירות סיבוב מאוורר ביחס לטמפ' (כמו התוכנה MSI Afterburner למשל)

אבל הוא טוען שדגם הקירור שלו לא מאפשר שליטה תוכנתית במאוורר. סביר להניח שהוא עובד במהירות מקסימאלית קבועה מראש.

השאלה - אם יש לך, moshe_91, כזה דגם בדיוק או כרטיס HD4870 מדגם אחר.

פורסם

יש לי כרטיס מסך כמו שלו רק של חברה אחרת והייתה לי את אותה הבעיה כמו אצלו ...

פורסם

כל השורות האלה למעלה מיותרות לגמרי, הכרטיס שלא לא נתמך בשינוי מהירות הסיבוב של המאורר,

לך היה כרטיס אחר עם קירור אחר, וכמו שסינדרום אמר, לא חסר תוכנות לניהול מהירות סיבוב מאוורר ביחס לטמפ' ( לכרטיסים נתמכים כמובן )

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה לכולם אבל כמו שאמר LANZAR אצלי המאוורר לא יכול לשנות את מהירותו מתוכנה כיוון שהוא מחובר רק ב-2 כבלים לכרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים