עבור לתוכן

לכל הפסיכים בהצלחה

Featured Replies

פורסם

אההההה רק שתהיו מאופסים בגרות 5יח' אנגלית עם ציון 95

היסטוריה 80

מתטיקה 5 יח' עם ציון 95 ועברית ציון 80 נותנים מצרף 640 שזה כלום ואלה ציוני אנגלית ומתמטיקה מאוד גבוהים

אגב ירידה קטנה במתמטיקה ל90 הופכת את המצרף ל605 וירידה ל85 שהוא ציון קצת יותר ריאלי הופכת את הכל ל580

אנגלית 95 מתמטיקה 85 ועברית 85 שווה ערך ל600 בקיצור מי שבנה על המצרף - לימודים נעימים באוניברסיטה הפתוחה... :P

ניתן לבדוק לאוניברסיטת ירושלים - כאן :

http://www.huji.ac.il/cgi-bin/mm/new/data/getinfo/TLM-MIZRAF?

• תגובות 30
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מאוד תלוי במוסד האקדמי.

הטכניון, למשל, מסתכל רק על הציונים במתמטיקה, אנגלית והבעה עברית (לשון+הבעה) ואם יש לכם 85 בהבעה עברית, 95 באנגלית (5 יח"ל) ו 90 במתמטיקה (5 יח"ל), המצרף הוא 675.

פורסם

עם המצרף בלבד (בהנחה שהוא לא מצרף גבוה בצורה מטורפת) ניתן להגיע ברוב הפקולטות למקצועות הפחות מבוקשים לדוגמת מדעי הרוח ומתמטיקה (ואפילו פיזיקה). למקצועות היותר מבוקשים לדוגמת מדעי המחשב, יש צורך ברוב האוניברסיטאות בפסיכומטרי, או במצרף גבוה באופן מטורף.

פורסם

באוניברסיטת ת"א הייתה פעם מדיניות של קבלה אוטומטית עם ציון פסיכומטרי מעל 750.

ציון ההתאמה שלי (שיקלול של ציוני בגרות מסויימים והפסיכומטרי) היה באיזור ה-700 אבל בגלל הפסיכומטרי התקבלתי למדעי המחשב למרות שהרף היה ציון התאמה של 742 (מדובר על לפני 4 שנים בערך).

פורסם

תעברו על העיתון היום, יש בדיוק על זה כתבה.

השינוי לא גרם בפועל לשינוי מששמעותי...

פורסם

עם המצרף בלבד (בהנחה שהוא לא מצרף גבוה בצורה מטורפת) ניתן להגיע ברוב הפקולטות למקצועות הפחות מבוקשים לדוגמת מדעי הרוח ומתמטיקה (ואפילו פיזיקה). למקצועות היותר מבוקשים לדוגמת מדעי המחשב, יש צורך ברוב האוניברסיטאות בפסיכומטרי, או במצרף גבוה באופן מטורף.

מה הכוונה ב"מצרף גבוה באופן מוטרף" מבחינה מספרית ?

ואגב, לפי האתר של אוניברסיטת ת"א, לקבלה למדעי המחשב דרוש ציון התאמה של 670. נתוני הקבלה ירדו ?

איך הגעת ל-742 ? (או אולי זה ציון ההתאמה הדרוש לקבלה אוטומטית? אם כן, מה צריכים לעשות אלו ש"לא מתקבלים אוטומטית?)

פורסם

לפני מספר שנים הביקוש למדעי המחשב היה גבוה מאוד לאור ההצלחה של מספר חברות הזנק (סטארט אפ).

היום לאחר נפילת שוק ההיי-טק הדרישות ירדו, אך עדיין נחשבות לגבוהות יחסית.

לצורך השוואה - מקצוע לא מבוקש לחלוטין כמו מתמטיקה (למרות שהוא קשה לא פחות) דורש ציון התאמה מגוחך של 609,

פורסם

כל הקטע פה הוא הביקוש ! ואם יש ביקוש גבוה לתואר מסויים + אוניברסיטה מבוקשת זה יוצר תנאי קבלה גובהים מידי על מנת לסנן את כל "החלשים" ולקחת רק "הטובים" שנכנסו למכסה למרות שאין ממש קשר לסיכוי ההצלחה ברוב המקרים

ובקשר למצרף כמו שאמרו צריך ציונים מטורפים כדי שזה יהיה שווה משהו (אם רוצים ללמוד משהו מבוקש) ולא כולנו גאונים כדי להגיע לממוצע של 95+

לעמות זאת אם רוצים לעשות תואר לא מבוקש זה יכול להספיק

נ.ב קראתי לא מזמן על מישהו שהוציא תואר במדעי המחשב בהצטינות באוניברסיטה מבוקשת (לא צוין השם שלה) ובכל זאת הוא מובטל למעלה משנה...מה שאומר שגם אחרי התואר החיים לא קלים

למרות שהרבה סבורים שמי שיתחיל כעט ללמוד לתואר כשהוא יסים המצב ישתפר , אבל גם זאת אולי תחזית אופטימית מידי

פורסם

ואגב, לפי האתר של אוניברסיטת ת"א, לקבלה למדעי המחשב דרוש ציון התאמה של 670. נתוני הקבלה ירדו ?

איך הגעת ל-742 ? (או אולי זה ציון ההתאמה הדרוש לקבלה אוטומטית? אם כן, מה צריכים לעשות אלו ש"לא מתקבלים אוטומטית?)

מדובר על נתוני שנת 99 (כן אני כזה זקן).

עם ממוצע בגרויות של 102 ופסיכומטרי של 759 היה לי ציון התאמה באיזור ה-700 למיטב זיכרוני.

מאוד הופתעתי כשהגיעה הודעה שהתקבלתי... אחרי זה התברר לי שמעל 750 בפסיכומטרי מתקבלים בכל מקרה.

פורסם

באוניברסיטת ת"א הייתה פעם מדיניות של קבלה אוטומטית עם ציון פסיכומטרי מעל 750.

ציון ההתאמה שלי (שיקלול של ציוני בגרות מסויימים והפסיכומטרי) היה באיזור ה-700 אבל בגלל הפסיכומטרי התקבלתי למדעי המחשב למרות שהרף היה ציון התאמה של 742 (מדובר על לפני 4 שנים בערך).

אוקיי... אתה אמרת פה כמה וכמה שטויות.

א. ציון ההתאמה למדעי המחשב לפקולטה למדעים מדוייקים(לא הנדסת מחשבים!) היה 700. את זה אני יודע כי אח שלי בדיוק סיים את האוניברסיטה והוא התקבל למדעי המחשב(למרות שהוא בחר ללכת בסוף להנדסת חשמל)עם ציון התאמה של 700... היה לו אגב 670 בפסיכו. ציון ההתאמה להנדסת מחשבים לאומת זאת היה יותר גבוה והיה משהו כמו 720...

פורסם

אוקיי... אתה אמרת פה כמה וכמה שטויות.

א. ציון ההתאמה למדעי המחשב לפקולטה למדעים מדוייקים(לא הנדסת מחשבים!) היה 700. את זה אני יודע כי אח שלי בדיוק סיים את האוניברסיטה והוא התקבל למדעי המחשב(למרות שהוא בחר ללכת בסוף להנדסת חשמל)עם ציון התאמה של 700... היה לו אגב 670 בפסיכו. ציון ההתאמה להנדסת מחשבים לאומת זאת היה יותר גבוה והיה משהו כמו 720...

א. אין לי שמץ של מושג מאיפה הנתונים שלך.

ב. זה שאחיך סיים עכשיו זה טוב ויפה, אני סיימתי לפני שנה.

ג. המסלול עליו דיברתי הוא מדעי המחשב מורחב שלפי ידיעון 99 דרש ציון התאמה של 742. מסלולים אחרים כמו מדעי המחשב-מתמטיקה או מדעי המחשב-פיזיקה דרשו ציון נמוך יותר.

ד. צורת הדיבור שלך מאוד לא מוצאת חן בעיני, אם אתה לא מסכים איתי אתה יכול להגיד את זה בצורה קצת יותר נורמלית (אתה אמרת פה כמה וכמה שטויות.)

ה. ולמה ציינת א. אם אין לך ב. ג. וכו' אחריו?

ו. כותבים לעומת זאת ולא לאומת זאת.

ז. שאל את אחיך אם יש לו את הידיעון של שנת 99 (חלק מערכת הרישום לאוניברסיטה) ותבדוק בו. ככה תעשה טובה לעצמך ולא תפלוט עובדות לא מדוייקות.....

פורסם

א. אין לי שמץ של מושג מאיפה הנתונים שלך.

ב. זה שאחיך סיים עכשיו זה טוב ויפה, אני סיימתי לפני שנה.

ג. המסלול עליו דיברתי הוא מדעי המחשב מורחב שלפי ידיעון 99 דרש ציון התאמה של 742. מסלולים אחרים כמו מדעי המחשב-מתמטיקה או מדעי המחשב-פיזיקה דרשו ציון נמוך יותר.

ד. צורת הדיבור שלך מאוד לא מוצאת חן בעיני, אם אתה לא מסכים איתי אתה יכול להגיד את זה בצורה קצת יותר נורמלית (אתה אמרת פה כמה וכמה שטויות.)

ה. ולמה ציינת א. אם אין לך ב. ג. וכו' אחריו?

ו. כותבים לעומת זאת ולא לאומת זאת.

ז. שאל את אחיך אם יש לו את הידיעון של שנת 99 (חלק מערכת הרישום לאוניברסיטה) ותבדוק בו. ככה תעשה טובה לעצמך ולא תפלוט עובדות לא מדוייקות.....

0wn3d.

פורסם

אגב, איך מחשבים את המצרף? ובהתאם את ציון ההתאמה?

פורסם

האתרים של האוניברסיטאות מחשבים לך.

שים לב, הציונים במצרף הם ללא המגן.

ציוני הבגרויות כן כוללים מגן.

ציוני הבגרות+המצרף=ציון התאמה. החישוב שונה מאוניברסיטה לאוניברסיטה.

פורסם

??? אז המצרף מחושב לפי ציוני מבחני הבגרות בלבד ללא השכלול עם ציוני המגן ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים