עבור לתוכן

בחירת לוח איך עושים את זה

Featured Replies

פורסם

איך אני אמור לבחור לוח יש מיליון סוגים

אני רוצה מעבד i5 לצרכי עריכת וידאו פוטושופ קצת עריכת מוסיקה..

למה לא לקחת לוח אם הכי פשוט שיש? מה ההבדל אם אקח לוח פשוט או לוח יקר יותר? הרי שניהם בסוף יריצו את המעבד החזק באותה עוצמה לא?

ונצא מנקודת הנחה שלא ממש חשובלי המשחקים

פורסם

הרי שניהם בסוף יריצו את המעבד החזק באותה עוצמה לא?

נכון.

דוגמאות להבדלים בין לוחות אם-

חיבורים: eSATA, Firewire, LAN, USB, חיבורי אודיו שונים, PS/2, Serial/Parallel וכו'.. וזה לא רק שיש ללוח X חיבור eSATA וללוח Y אין, זה מתבטא גם בחיבורים אחרים. לי למשל חשוב לוח עם הרבה חיבורי SATA, אז יש לוחות עם 4 חיבורים, יש 5/6/8.. וזה נוגע לכל החיבורים שציינתי. LAN למשל יש בכל לוח כיום, אבל יתכן שיש דרישה לשני חיבורים. לגבי USB, יתכן שיש דרישה לכמות מסוימת (שוב, כנ"ל לגבי כל חיבור וחיבור, גם כאלו שלא ציינתי כמו חריצי הרחבה PCI/PCI-E).

פונקציות: יכולות אוברקלוקינג, כרטיס מסך מובנה, יכולת RAID, מערכים של כרטיסי מסך (CF/SLI) -> ולגבי כל פונקציה זה ספציפי כי אולי לוח מסוים אינו אוברקלוקר מספיק טוב ואולי לוח מסוים קצת מוגבל במערך רצוי.

דרישות כלליות אחרות יכולות להיות גודל תקן, במידה ומדובר במארז קטן שלא יכול לאכלס לוח ATX אלא MicroATX. וכן הלאה וכן הלאה..

פורסם
  • מחבר

כן מבחינת תוספות חיבורים על הלוח או כל מיני אופציות כמו אם הוא dual channel או לא ברור שיהיה הפרשי מחירים אבל אני מדבר רק מבחינה של לקחת שני לוחות זהים ולהשוות.

לפי מה שהסברת זאת אומרת שאדם נניח שצריך רק מעבד חזק מאוד כדי להפעיל רק תוכנה אחת(אין צורך בכל החיבורים הנוספים ) אז זה לא באמת ישנה איזה לוח יש לו לא? הכוונה היא שיהיה לו הכי עדיף לקחת את הלוח והערכת שבבים הזולים ביותר?

פורסם

נכון..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים