עבור לתוכן

שאלה של מתחילים - חיבור מחשב וממיר לרמקולים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא מבין בכלל בכל העניין של אודיו וחיבורים אז סליחה על הבורות ומקווה שתוכלו להסביר לי בפשטות את העניין.

יש לי בסלון HTPC שמחובר לLCD וגם ממיר של HOT. כרגע הסאונד של הממיר יוצא מהLCD דרך הHDMI וכנ"ל הסאונד של הHTPC שגם הוא מחובר בHDMI.

יש אפשרות לחבר את שניהם לאותה מערכת רמקולים בלי כל הפרוצדורה של רסיבר ומערכת קולנוע ביתית? שמעתי שיש את הZ550 שאפשר לחבר אליהם משהו כמו 6 מכשירים, יש עוד משהו בסגנון ובמחיר יותר הגיוני (אין צורך ב6 חיבורים, מספיק 2).

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

האם אפשרי עדיין לקבל Input מהבננות? כך שתוכל להשתמש בכבל זול של RCA2PL שעולה גרושים ולחבר אותו בליין אין למחשב.

פורסם
  • מחבר

האם אפשרי עדיין לקבל Input מהבננות? כך שתוכל להשתמש בכבל זול של RCA2PL שעולה גרושים ולחבר אותו בליין אין למחשב.

לא הבנתי אותך.

פורסם

אני מקווה שאני לא יוצא טיפש כי אני לא בקיא בכל הנושא של החיבורים החדשים (HDMI DVI וכדו')

מה שאני שואל בעצם הוא האם כשאתה מחבר ב-HDMI את הממיר האם יציאת הבננות (RCA) של הממיר מתבטלות?

כמו פה, אתה רואה היכן מתחברים הבננה הלבנה והאדומה

8a335a34-9ffd-4901-beea-3f2f87f6f0bd.jpg

פורסם

^^

סביר שלא, בדר"כ ממירים ומכשירים אחרים מוציאים Output מכל היציאות בו-זמנית, ולא רק מאחת מהם.

פורסם
  • מחבר

נניח שהם לא מתבטלות, מה זה עוזר לי?

אני יוכל לחבר אותם לרמקולים חיצוניים אבל לא את הHTPC, השאלה שלי אם יש כזה דבר רמקולים שאפשר לחבר להם 2 מכשירים בו זמנית ובלחיצת כפתור לעבור בין המכשירים.

פורסם

זה עוזר בכך שעם כבל RCA2PL

2XRCAM235pl.jpg

תוכל לחבר למחשב את הממיר כערוץ נוסף ולשמוע גם מהמחשב וגם מהטלויזיה.

פורסם
  • מחבר

נשמע טוב...

אתה יכול לפרט עוד קצת?

כמה עולה כזה כבל?

מה צריך לעשות? פשוט לחבר צד אחד למחשב ואז את האדום והלבן לממיר?

איך בוחרים מה לשמוע בין המחשב לממיר?

מה קורה במצב שהמחשב סגור?

תודה רבה.

פורסם

בבקשה... אבל כפי שאמר הבחור מעלייך, אני לא בטוח שהיציאות האלה "שמישות" אם אתה משתמש בחיבור HDMI, אבל אני לא סגור על זה.

כבל כזה עולה בערך 15 שקל בחנויות של טמבור, כבלים קצת יותר איכותים עולים יותר (והם גם עמידים יותר) .. ובדיוק כמו שאמרת מחבר ליציאה הלבנה והאדומה ובחזרה למחשב ואז בהגדרות של תוכנת הכרטיס קול אתה מגדיר שישמע כערוץ נוסף במחשב ואז אם תרצה תשמע גם את הפלט של המחשב וגם של הממיר ואם תרצה את זה או את זה פשוט לבחור ב-Sound Mixer (אפילו הפשוט של מערכת ההפעלה)..

כשהמחשב מכובה מן הסתם לא תשמע כלום...

פורסם

אם אתה יכול להסתפק בסטריאו אז סביר להניח שלטלויזיה שלך יש יציאת סאונד שאתה יכול לחבר למגבר.

אם אתה רוצה סראונד, אין מנוס ממגבר (או חיבור רמקולים למחשב בלבד).

פורסם
  • מחבר

בבקשה... אבל כפי שאמר הבחור מעלייך' date=' אני לא בטוח שהיציאות האלה "שמישות" אם אתה משתמש בחיבור HDMI, אבל אני לא סגור על זה.

כבל כזה עולה בערך 15 שקל בחנויות של טמבור, כבלים קצת יותר איכותים עולים יותר (והם גם עמידים יותר) .. ובדיוק כמו שאמרת מחבר ליציאה הלבנה והאדומה ובחזרה למחשב ואז בהגדרות של תוכנת הכרטיס קול אתה מגדיר שישמע כערוץ נוסף במחשב ואז אם תרצה תשמע גם את הפלט של המחשב וגם של הממיר ואם תרצה את זה או את זה פשוט לבחור ב-Sound Mixer (אפילו הפשוט של מערכת ההפעלה)..

כשהמחשב מכובה מן הסתם לא תשמע כלום...

[/quote']

כשהמחשב מכובה זה לא יעבור ישר ליציאת HDMI? ואז ככה אני אשמע רק את הממיר.

נשמע הגיוני תכ'לס.

אם אתה יכול להסתפק בסטריאו אז סביר להניח שלטלויזיה שלך יש יציאת סאונד שאתה יכול לחבר למגבר.

אם אתה רוצה סראונד, אין מנוס ממגבר (או חיבור רמקולים למחשב בלבד).

חחח מה קשור מגבר?

לא הבנתי בכלל על מה דיברת.

אם אני מחבר את הממיר לרמקולים 5.1 נגיד אני לא אשמע בסראונד סרטים שתומכים בזה?

פורסם

רמקולים צריכים הגברה. רמקולים בלי הגברה הם כמו נורות ללא חשמל.

יש מערכות רמקולים שמכילות גם מגבר.

הכבלים כמעט ולא משדרים בסראונד. הערוצים שבהם ניתן לקבל סראונד הם MTV HD, נשיונל גיאוגרפיק HD ועוד אחד (לא, בערוץ הסרטים HD לא משדרים סראונד).

עוד דבר, לחבר מערכת 5.1 לממיר של הכבלים אפשר לחבר רק בצורה דיגיטלית עם כבל אופטי, או דרך יציאת ה-HDMI בממיר HD.

כבל 2 בננות "של טמבור" יעביר רק סטריאו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות אבל אף אחד לא באמת עזר לי וענה לי על השאלה...

מה בדיוק אני צריך לקנות ולעשות כדי שאני אוכל לשמוע ברמקולים חיצוניים גם מהממיר וגם מהHTPC, בלי כל הפרוצדורה של מערכת קולנוע ביתית (רסיבר וכו').

פורסם

שוב, הרמקולים חייבים הגברה.

רסיבר הוא סה"כ מגבר משולב עם רדיו (ובדרך כלל הוא יודע לפענח קול רב ערוצי).

אם אתה רוצה פשוט לשמוע מרמקולים חיצוניים, פשוט תקנה זוג רמקולים של מחשב ותחבר ליציאה מהטלויזיה.

כך תשמע בהם את מה שרואים בטלויזיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים