עבור לתוכן

אלו רכיבים חשוב שיהיו במחשב נייד שמיועד לעבודה בתלת מימד?

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת באיזה נתונים כדאי להשקיע כשרוצים מחשב נייד שמיועד לתלת מימד?

(הניידות עצמה פחות חשובה לי, אבל אני כן מעוניין במחשב נייד).

השאלה שלי בעצם אם מעבדי ליבה כפולה t9600 הם מספיקים, או שעדיף מעבדי 4 ליבות, או IE7?

וכנ"ל לגבי 8GB RAM וכרטיס גרפי של 512MB לעומת 1GB.

המטרה שלי היא לא להגיע לOVER KILL אלא רק להשקיע בנתונים שעושים את העבודה וזהו.

זה ת'רד שיותר מיועד לברר את הנתונים עצמם יותר מאשר לקבל המלצת מחיר וכו' אבל למען הסר ספק התקציב שלי לדבר הזה הוא בסביבות ה(12K-10K)

פורסם

מהי עבודה בתלת-מימד? מודלים בלבד או רנדור (גרפיקה)?

למידול מספיק באמת מעבד חזק. לרנדור 3D רציני, כרטיס מסך חזק הוא חיוני, וחלק מהתוכנות המקצועיות עובדות היטב (או בכלל) רק עם כרטיסי מסך מקצועיים מסדרות nVidia Quadro או ATI FireGL. כרטיסים כאלה יימצאו במחשבים שמוגדרים workstation והם מחשבים יקרים (ולרוב גם גדולים וכבדים, אבל אמרת שזה לא חשוב).

סדרות ה-workstation הפופולריות הן Lenovo Thinkpad W, DELL Precision וכן דגמי HP Elitebook שמסתיימים ב-W (כמו 8530w/8730w).

ייתכן שגם לטושיבה/פוג'יטסו יש דגמי workstation, אבל אני פחות מכיר אותם.

פורסם

כשאני עובד ב-3dsmax למשל אז אני עובד מול viewports שבהן אפשר לעבוד בזמן אמת על המודל, להזיז, לסובב לבנות וכו'. זה מבוצע באמצעות DirectX או OpenGL בהתאם למה שהגדרתי. הרי זו בדיוק העבודה של הכ. מסך. Real time rendering. ולכן כרטיס חזק זה בדיוק מה שצריך על מנת למדל בזמן אמת בתוכנות הללו (אלא אם כן אתה בקטע של לעבוד 100% מול wireframe, שזה די לא ריאלי).

עכשיו, כשאני מסיים לעבוד על הפרוייקט, ואני עובר לרינדור מלא (כלומר, לא real time, אלא הפיכה של כל ערימות המידע לפריימים דו מימדיים, תמונות) אז בדיוק פה נכנס המעבד שעושה את כל החישובים. אני מודע לזה שיש כ. מסך שיודעים לעזור בעיבוד של 2D ו-3D, אבל זו עדיין בעיקר פעולה של מעבד למיטב הבנתי.

בקיצור, מה שאני יודע זה בדיוק הפוך למה שאמרת פה, ואני מאד אשמח להסברים מפורטים למה אני טועה (אם אני טועה כמובן)...

פורסם

אתה לא טועה.

למידול מספיק באמת מעבד חזק. לרנדור 3D רציני, כרטיס מסך חזק הוא חיוני

הפוך... :silly:

פורסם

השאלה היא פה היא יותר לגבי מונחים. בתור אחד שלא עובד בתחום, ייתכן שאני לא משתמש במונחים המקובלים.

מה שקראתי לו רנדור, זה מה שאתה מכנה real-time rendering. כלומר - הפיכת מודל תלת-מימדי לתמונה בזמן אמת ובקצב פריימים סביר. ולזה בדיוק נועד כרטיס המסך.

מה שקראתי לו מידול הוא כל מה שקשור ליצירת/ניתוח של המודל, אך לא לשם הצגתו על המסך. למשל, כשעובדים על מודלים ביולוגיים/מולקולריים וכאלה, ומבצעים חישובים מתמטיים שונים על מבנים תלת-מימדיים - העבודה נופלת על המעבד, וכרטיס המסך לא משתתף במאמץ. זה מה שאתה מכנה רנדור offline, לא בזמן אמת.

פורסם

לתלת מימד בכלל לא מומלץ מחשב נייד, אלה אם ממש אבל... ממש אין בררה.

כרגע לרינדור סופי המעבד קובע, עבודה במצב שיידינג תוך כדי מודלינג נשענת על כמות זיכרון ראם וכרטיס מסך.

מעבדי I7 מאוד מומלצים לרינדור תודות לשימוש בטכנולוגית HT, יכולת שמאפשרת לרנדר כמו על 8 ליבות במקביל.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לרינדור ומידול ב3dsmax או בקיצור עבודה רגילה עם התוכנה הזו.

אני תהיתי לגבי מפרט האם הוא המינימום הנדרש,בסדר או הרבה מעבר למה שנדרש...

כלומר 8 GB RAM זיכרון, כרטיס מסך של 1GB לעומת 512 MB ומעבד T9600 או QC9000 או IE7

ואגב URIB היום יש מחשבים ניידים שמוגדרים לכעבודה בתלת מימד... ברור שמבחינת עלות/כדאיות יותר מומלץ נייח.

פורסם

אי-אפשר לשפוט כרטיס מסך לפי זה שלאחד 1GB ולשני 512MB. מה שמשנה הרבה יותר זה סוג הכרטיס, כלומר איזה מעבד גרפי מותקן שם. גם רוחב הפס בין המעבד הגרפי לזיכרון כרטיס המסך משמעותי לפעמים יותר מאשר כמות הזיכרון.

פורסם
  • מחבר

תודה!!!!

אז שמתי את העין שלי על כרטיס מסוג NVIDIA Quadro FX 3700M 1GB שמשום מה לא מוכרים בשום מקום בארץ(לפחות לא בדגמים של dell precision m6400)

ובנימה זו גם בחלק מהתכתובות שלי עם חלק מהחנויות משום מה לא ניתן לשדרג אצלם לכרטיס מסך יותר טוב אלא רק להישאר עם הDefoult של 512MB.

פורסם

ואגב URIB היום יש מחשבים ניידים שמוגדרים לכעבודה בתלת מימד... ברור שמבחינת עלות/כדאיות יותר מומלץ נייח.

תיקח בחשבון התחממות רכיבים בנייד, חיי סוללה קצרים.

לרנדר באיכות HD תהליך שיכול להגיע לכמה שעות לפחות... פשוט לרחם על המחשב נייד הזה ביולי/אוגוסט :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים