עבור לתוכן

אפשרי "לשדר" אות WIFI באמצעות צלחת לווין?

Featured Replies

פורסם

לא בדיוק, חזק זה המילה הלא נכונה. הוא ממוקד יש הבדל

זה כמו הרעיון הפשוט של הפנסים, מנורה סתם מפיצה הרבה אור, עם שמים לה מחזיר אור היא מפיצה את אותה כמות האור אבל הוא ממוקד לכיוון אחד ולכן "חזק" יותר

פורסם

אם ככה זה רק בעניין של אות חזק? יכול להיות ואני טועה אז אני אבדוק את זה ואחזור אחרי אישרור :)

פורסם

איך הבנת את זה? זה רק עניין של דיוק, לא "חוזק".

אנטנה רגילה שולחת אות לכל מקום, ולכן הגל מתפשט ומידלל (לא אחיד). לעומת זאת, צלחת הרבה יותר ממוקדת ואחידה למרחקים גדולים, אבל לא תקלוט\תשלח לכל עבר (בגלל זה הכוונון חשוב כל כך).

כל זה הבנתי מהיגיון פשוט שלי, אז אולי זה לא נכון כל כך.

פורסם

קיצר, שוב נושא של פיזיקה...

כל גל שיוצא ממקור כלשהו נהפך להיות "דליל יותר" ככל שהוא מתרחק מהמוקד שממנו יצא (יש לזה שם נכון רק שאני לא זוכר אותו)

נגיד שבמרחק של מטר יש מהמקור שידור אות חזק של X

במרחק של 10 מטר האות יהיה X/4 כי הוא יתפזר במרחב גדול יותר.

עכשיו לוקחים פרבולה ושמים אותה בתוך כל העסק הזה... היא לוקחת את האות שהוא X/4 ומשתמשת בשטח הגדול שלה בשביל להחזיר את האות לנקודה ממנה הוא יצא, אבל בגלל שמדובר בפרבולה האות מתרכז בנקודה מסויימת מולה ולכן ה"חוזק" של האות בנקודה הזאת יכול להיות בכלל 2X

בקיצור, קשה לי להסביר ולהיזכר בהסברים לנושא הזה מהשיעורי פיזיקה שעשיתי לפני 5 שנים ::)

פורסם

עניין של חוזק יש עניין בוודאות. אם ככה הם לא היו בונים את אותה הצלחת בגודל מגרש כדורגל אני זוכר שהם בנו אותו ממש ענקי בשביל לשלוח אות לחלל שימשיך וימשיך עד למרחקים שהם אפילו לא מכירים במערכת החלל.

הנה ממאמר שמצאתי ומסביר את זה שהאות באמת נחלש בצורה של פרבולה וגם מראה שזה יכול להגיע עד ל1000 שנות אור. וזה לא קשור כאן כבר לדיוק אלא למרחק שבעצם זה עוצמת האות ואכן אין קשר למהירות.

"באופן דומה, גלי רדיו מתרבות טכנולוגית על פני כוכב-לכת חוץ-שמשי ניתנים באופן עקרוני לגילוי באמצעות רדיו-טלסקופים על פני כדור-הארץ. טלסקופים אלו נראים כצלחות ענק, ומיועדים בעיקר למחקר אסטרונומי באמצעות אותות רדיו טבעיים, הנפלטים מכוכבים, מגלקסיות ומגרמי שמיים אחרים. טלסקופ הרדיו הגדול ביותר כיום נמצא ליד העיר ארסיבו (Arecibo) שבפורטו-ריקו, וקוטר ה"צלחת" שלו הוא 300 מטרים.

מאיזה מרחק ניתן לצפות לקלוט שידורים תבוניים, אם הם אמנם מתקיימים? עוצמת שידורי הרדיו יורדת לפי ריבוע המרחק, ולכן שידורי הרדיו של כדור-הארץ (או של כוכב-לכת רחוק) המתפזרים לכל הכיוונים נחלשים מאוד במרחקים שבהם נמצאים כוכבים אחרים.

ניתן להגדיל את עוצמת האותות על-ידי שליחת אלומה מכוונת, אם יודעים את מקום המאזינים הפוטנציאליים. לשם כך אפשר להפוך את כיוון פעולת טלסקופ הרדיו, ולהשתמש בו לשידור (במקום לקליטה) של אלומה לכיוון מסוים.

אפילו בטכנולוגיה הקיימת כיום, שימוש בשידורים מכוונים יכול לאפשר קליטה במרחקים גדולים מאוד. לדוגמה, טלסקופ ארסיבו יכול לגלות אותות מכוונים של תרבות נוכרית המשדרת באמצעות רדיו-טלסקופ דומה ממרחק של עד כ-1,000 שנות אור. מובן שאם קיימות תרבויות מפותחות יותר משלנו, סביר להניח שהן יכולות לשדר בעוצמה גבוהה בהרבה, ולכן אפשר לגלות את שידוריהן ממרחקים גדולים יותר."

פורסם

הרגע נזכרתי שפעם שמתי את הווי שלי על החלון והוא קלט את האינטרנט של המכללה הקרובה אבל היה ממש לא יציב

אז נכנסתי לאתר של מפות ובדקתי את המרחק וזה יצא בול 600 מטר

איך זה הגיוני שזה בכלל קלט קמצוץ מהאות ועוד עם אנטנה פנימית??

פורסם

להסתכל בסטיקי יכול לפעמים להסביר כל מיני דברים! :P

פורסם

אלוהים ישמור

לא הבנתי שום דבר

פורסם

כי הם לא משדרים עם אנטנה פשוטה?!

יש להם אנטנה שמשדרת לטווח ממש גדול זו הסיבה :)

פורסם

עוד לא הבנתם שמה שמשדר זו לא האנטנה, אלא המשדר (ולכן הוא גם נקרא כך)?

פורסם
  • מחבר

אני צריך לשדר לבערך 600 מטר ולקלוט בלי עזרים.

אני מניח שחיבור הראוטר לצלחת לווין (בגודל סביר) לא תספיק, צריך להשתמש במגבר, אז באיזה מגבר אני משתמש ואיך?

מהסטיקי אני מבין שצריך אנטנה גם בצד הקולט, השאלה אם זה חובה? או שבמרחקים של פחות מקילומטר אפשר להסתדר

פורסם

אם אני לא טועה, קראתי פעם שללינקסיס יש ראוטר ממש ממש חזק משהו עם mimo שהוא יכול לשדר חזק ורחוק מאוד

פורסם

600 מטר עם קו ראיה בין הצדדים (אין שום דבר פרט לאוויר בין הצדדים)?

סה"כ לדעת מראש איזה איכות תקבל בסוג כזה של חיבור זה קשה, אם לא בלתי אפשרי. קשה מאוד להגיד מה התנאים האטמוספריים ומה הרעש האלקטרו-מגנטי שיש בדרך.

אם באמת מדובר בקו ראיה, יתכן ותוכל להסתפק במשהו כמו צלחת או קנטנה רק בצד אחד, אבל יתכן מאוד שגם לא.

אם אתה רוצה "לסגור את העניין מכל הפינות" אז תהיה חייב להגביר את האות בשני הצדדים. אפשר להסתפק בהגברה שהאנטנה כיוונית (צלחת, קנטנה וכו') תתן לך.

אם אין לך קו ראיה בין הצדדים אז יהיה בלתי אפשרי להגיד לך מראש אם תוכל לקבל חיבור, זה נהיה תלוי בהרבה יותר גורמים.

שים לב, ככל ששטח האנטנה שלך גדל אתה תוכל לשדר בעצמה גבוהה יותר ולקלוט אותות חלשים יותר, אבל אתה משלם על זה בכיווניות גדולה יותר, כלומר האנטנה שלך צריכה להיות מכוונת הרבה יותר טוב ע"מ שתפיק ממנה את מה שאתה רוצה.

לגבי נתבים למינהם, ע"פ חוק השידור בWIFI מוגבל בעצמת השידור שלו, נתב או כרטיס רשת לא יקבל אישור ממשרד התקשורת להמכר בארץ אם הוא חורג ממנו. בגלל זה, אי אפשר להגיד שנתב "משדר חזק". מקסימום הנתב יכול להיות יותר רגיש ולכן לקלוט אותות חלשים יותר ו/או יהיה בעל יכולת "לשלוח" את האות בצורה חכמה יותר, מה שיגדיל את עצמת האות הנקלט בתחנות.

נ.ב.

כשאומרים "משדר" בדר"כ הכוונה היא למכלול כולו. עצמת האות שמוציא המכלול נקראת EIRP והיא משקללת בתוכה את ההגבר של המגבר, ההגבר של האנטנה (בכיוון מסויים) ואת ההפסד הנגרם מרעשים פנימיים של הציוד (המגבר, הכבל, רעשים חיצוניים שנקלטים וכו'). כשמדובר במכלול קנייני כמו נתב או כרטיס רשת, הדבר היחיד שניתן לשלוט עליו בצורה משמעותית הוא האנטנה, לכן אין טעם לדבר על שום דבר אחר כשרוצים להגדיל את הטווח של מערכת נתונה.

פורסם
  • מחבר

האם ישנה משוואה שתוכל לעזור לי למצוא את האנטנה הרצויה?

כי הסתכלתי קצת ביד2 וראיתי שאנטנות בקוטר 80ס"מ/1מטר עולות גרושים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים