עבור לתוכן

אפשרי "לשדר" אות WIFI באמצעות צלחת לווין?

Featured Replies

פורסם

כולם מכירים את המוד של קליטה ממרחקים באמצעות חיבור כרטיס הרשת לצלחת לווין/אנטנה מאולתרת.

אבל האם זה אפשרי לעשות הפוך - לחבר את הראוטר לצלחת לווין (אני מניח שיש צורך במגבר) ולשדר למרחקים?

פורסם

ברור שלא. מה שקובע את המרחק אליו מגיע האות זה עוצמת השידור והתווך. ראוטר ביתי פשוט לא ישדר למרחק רב יותר גם אם תחבר אליו לווין שלם.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי עכשיו קצת ברשת והבנתי מפה שדווקא אפשר.

אני יודע שזה תלוי בעוצמת השידור, לכן אמרתי שאני אצטרך מגבר

השאלה איך עושים את זה בתכלס

פורסם

פורסם

אתם לא הבנתם אחד את השני.

לשאלת פותח הדיון.

ניתן לשדר בכל דרך שרק תרצא.

אכן גם עם צלחת לווין.

רוצים דוגמא חייה? אני חיברתי את הכרטיס רשת האלחוטי שלי לצלחת של יס והרבה נתבים שלא ראיתי, ראיתי. והאות שקיבלתי היה הרבה יותר גבוהה מאשר לפני שחיברתי.

פשוט צלחת משדרת/קולטת ל/מנק' מסויימת.

ואנטנה רגילה שיש לך היא בשביל לקלוט מכל כיוון אך העוצמה נמוכה יותר.

תעיין באתרים שיש ברשת לגביי זה ותמצא את מה שאמרתי.

פורסם

שימוש בצלחת יהפוך את האות מרב-כיווני לחד-כיווני וכך ישפר את הקליטה עבור כיוון מסויים (זה שאליו מופנה שצלחת).

פורסם

שימוש בצלחת יהפוך את האות מרב-כיווני לחד-כיווני וכך ישפר את הקליטה עבור כיוון מסויים (זה שאליו מופנה שצלחת).

וגם קנטנה?

super-cantenna-directional-wi-fi-antenna1.JPG

פורסם

נכון.

פורסם

עד כמה רחוק אנטנה ממוצעת יכולה לקלוט במטרים ועד כמה קנטנה\הפתרון שהצעתם למעלה?

פורסם

אנטנה ממוצעת יחידה לא MIMO בשטח פתוח בערך עד 50 מטר. ואנטנה שהיא לנק' מסויימת כמו שבתמונה למשל מסוגלת להגיע אף ל100 מטר- תלוי בגודלה ואיכות החומרים.

פורסם

הממ

פשוט פה ושם אומרים שדבר כזה שממוקד לכיוון אחד והאיכות חומרים שלו מעולה יכול לקלוט מ1 קילומטר שנשמע לי מטורף

פורסם

יש מצב אבל אני בספק כי הרי אתה לא במדבר אלא בבית :lol:

השארה שלי שהוא יכול להגיע לטווח מקסימום שמצליח לקלוט ל500 מטר לא יותר וזה לא יהיה הכי יציב. אבל העניין הוא ששני הצדדים יהיו חייבים במקרה הזה להיות עם אותו אנטנה (סלקטיבית). כי אם זה יהיה עם אנטנה רדיוסית אז לא יקלוט יותר מ100 מטר כי עדיין הוא צריך לקלוט אות, ואנטנה רדיוסית לא משדרת ליותר מ100 מטר מעל 50 יהיה קשה לקלוט אותה אבל שוב זה בתנאים אופטימלים.

פורסם

כל העסק הזה תלוי בדיוק של האנטנה שאתה בונה

הכל מסתמך על עובדות פיזיקליות פשוטות יחסית שגורמות לכך שבאמצעות שימוש בצלחת פרבולית בגודל X מסויים אתה יכול למקד את האותות שהיא מקבלת פי כמה (כנ"ל שידור) הנושא החשוב הוא לדייק בנקודה שבה את מחבר את האנטנת WIFI שלך בצלחת הפרבולית. יש נקודה מסויימת שהיא הנקודה ה"טובה" השאר יעבדו אבל פחות טוב

פורסם

אכן כאן הגודל כן קובע. בדיוק כמו שצלחת כמה שהיא יותר גדולה האות שהיא שולחת הוא הרבה יותר חזק והרבה יותר מהיר.

אני זוכר שבנו צלחת ענקית איפשהו בעולם ושלחו כמה מסרים בתדר של רדיו ופשוט שידרו את האות לחלל בשביל אולי לקבל אות בחזרה, והם בנו אותה כמעט בגודל של מגרש כדורגל. למה? יותר מהיר ואות יותר חזק.

פורסם

יותר מהיר?? אני לא מבין גדול אבל אני חושב שזה לא עובד ככה... גל רדיו נע במהירות קבועה.... לא כך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים