עבור לתוכן

מחשב נייד, לסטודנט 4,000 - 5,000 שקל מקסימום.

Featured Replies

פורסם

שלום

אחותי מחפשת נייד שהיא תוכל לסחוב איתה לאוניברסיטה אז מאוד מאוד מאודדדדדדד חשוב המשקל!

היא מחפשת נייד מתחת ל 2קילוגרם!

מסך 13" מינימום!

שיהיה מספיק זיכרון + מספיק מקום בדיסק הקשיח. מינימום 250GB.

התקציב הוא כ4 אלף שקל, עם נטייה ל5 במקרים חריגים.

שהמחשב לא יהיה בנוי מחומרים זולים כמו MSI שכולו פלסטיק...שיהיה איכותי ( כדוגמאת HP ).

היא ממש רוצה שיהיו צבעים לבחור מהם..אבל אם אין אז לא חובה. ( נשים..לך תבין אותן ) ??? ???

תודה!

פורסם

ממליץ על זה:

http://www.amazon.com/UL30A-A2-Light-13-3-Inch-Silver-Laptop/dp/B002P3KMNU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=pc&qid=1263383548&sr=1-2

אני רכשתי אותו מחו"ל ב-2800 שקל.

הוא עדיין לא משווק באופן רשמי בארץ (ע"י היבואן רונלייט) - אבל הוא נמכר בארץ ע"י החנות QSYS תמורת בערך 4500 שקל.

הוא שוקל 1.5 קילו, יש לו מסך 13 אינץ', 500 ג'יגה בייט דיסק קשיח, 4 ג'יגה זיכרון, הוא מגיע עם ווינדוס 7

אין לו צבעים, הוא כסוף. הוא לא "בנוי מחומרים זולים".

יש לו מקלדת מאוד נוחה.

הסוללה שלו מחזיקה בין 8 ל-12 שעות, תלוי בכמות וסוג השימוש.

פורסם

נא להכניס את התקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה זה..המעבד כזה חלש? 1.3?

פורסם

זה מעבד שנועד להיות חסכוני בחשמל. והוא לא חלש בכלל. 1.3GHZ, אבל עדיין כפול ליבה ויעיל.

פורסם
  • מחבר

לטעמי הוא עדיין חלש...מחפש בסביבות ה2.0GHZ

פורסם

תגידו מה עושים בקשר לאחריות לUL30A שנקנה בחו"ל?

פורסם

לפותח התראד שלום,

כבר לפי הודעתך הראשונה הבנתי שאינך מבין במחשבים כלל, בור ועם הספר כפי שמוגדר אמלנו.

לא רוצה מחשב מחומרים זולים (MSI) , רוצה מחשב טוב HP.

על מה אתה מקשקש, HP שווה לתחת אלקטורניקה מורכבת ואמינות שואפת לאפס.

הנייד שהמליצו לך מעולה אסוס, יש עוד נייד עם מסך 12.1 גם כן של אסוס בעל מעבד אטום כפול ליבה ATOM330

ממליץ על הדגם זה , יש אותו בארץ ומפרט הכי טוב שיש.

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8280&perur=2&t=1&c=331

רק 3100 לא יאומן

פורסם

לאכול עוגות ולהשאירן שלמות :nono:

הרצון למעבד חזק יותר יגרום לשני דברים:

1. מחיר יותר גבוה ממה שאתה מחפש

2. זמן סוללה קצר בהרבה

תחליט אם היא רוצה את המחשב לאוניברסיטה, או לתחרות ביצועים בינ"ל בת שעתיים

מה שהצעתי לך הוא מחשב מעולה שאני עצמי רכשתי ולוקח אותו לאוניברסיטה. אני לומד מדעי המחשב. אם לי זה מספיק טוב, קשה לי להאמין שאחותך תמצא את המחשב הזה "חלש".

אבל תרגיש חופשי להמשיך לחפש.

נ.ב - אני מצטרף לקביעה ש-HP צריכים להמשיך לייצר מדפסות, ולא מחשבים ניידים. לא יודע למה החלטת שהם "דוגמה" ללפטופ איכותי.

המקלדות שלהן נראות ומרגישות כאילו הן עשויות מאותו חומר כמו כוסות חד פעמיות.

פורסם
  • מחבר

לפותח התראד שלום,

כבר לפי הודעתך הראשונה הבנתי שאינך מבין במחשבים כלל, בור ועם הספר כפי שמוגדר אמלנו.

לא רוצה מחשב מחומרים זולים (MSI) , רוצה מחשב טוב HP.

על מה אתה מקשקש, HP שווה לתחת אלקטורניקה מורכבת ואמינות שואפת לאפס.

הנייד שהמליצו לך מעולה אסוס, יש עוד נייד עם מסך 12.1 גם כן של אסוס בעל מעבד אטום כפול ליבה ATOM330

ממליץ על הדגם זה , יש אותו בארץ ומפרט הכי טוב שיש.

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8280&perur=2&t=1&c=331

רק 3100 לא יאומן

מה אתה אומר...לאחותי יש HP, לאחי יש MSI. אני רואה הבדל עצום באיכות.

אחד מרגיש כמו מחשב, ואחד מרגיש כמו קופסאת קורנפלקס. זאת דעתי, אתה מוזמן לחלוק עליה לא ממש אכפת לי.

ו HP לדעתי מאוד אמין..המחשב שלה מחזיק כמה שנים טובות...פעם אחת לא הייתה בעיה.

אבל כל אחד וההעדפות שלו.

ויש הרבה מאוד מחשבים עם 2GHZ או יותר בטווח מחירים שלי..אבל הקטע זה שאני לא ממש מבין מי יותר טוב וכו'..

כמו זה למשל..

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=743229

או זה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=734472

ואני אשקול מחדש את הASUS..למרות שנראה לי שאני יכול לקבל יותר במחיר הזה..

פורסם

ה-DM3 אמור להיות דומה ל-ASUS שתיארתי

בוא נסתכל:

Specs:

ASUS

UL30A-A2 Notebook, Silver

Intel Core 2 Duo SU7300 1.3GHz

Intel GMA 4500MHD

13.3" HD LED

1366x768

4GB DDR3

500GB 5400 rpm SATA

802.11bgn

10/100

HDMI, 3 x USB

Windows 7 Home Premium 64-bit

8-cell (12 hrs)

Card Reader

Webcam

3.74lbs

12.9" x 9.28" x 0.6" ~ 0.98"

or:

HP

DM3-1020CA

AMD Athlon Neo X2 Dual Core L335 1.6 HGz

ATI Radeon HD 3200

13.3" HD LED

1366 x 768

4GB DDR2

320GB 7200 rpm SATA

802.11bgn

10/100

HDMI, 4 x USB

Windows 7 Home Premium 64-bit

6-cell (5.5hrs)

"Bluetooth

Webcam"

4.21lbs

12.8" x 9.06" x 1.22" (closed)

כמו שאתה רואה, ה-ASUS קל בהרבה (שוקל 1.5 קילו לעומת 1.9 של ה-HP) ודק יותר (2 ס"מ עובי לעומת 3 ס"מ) ויש לו זמן סוללה ארוך פי 2 (12 שעות לעומת 5.5), וכונן קשיח גדול יותר (500 ג'יגהבייט לעומת 320). אני גם לא מומחה גדול אבל נדמה לי שכרטיס המסך המובנה שלו יותר טוב.

ה-HP טוב ממנו רק במהירות המעבד, ובהימצאותו של מתאם BLUETOOTH שחסר ב-ASUS.

עשה את השיקולים שלך, לדעתי ה- ASUS לוקח, וכמו שאמרתי , אני יכול להעיד שהוא יפה ונוח בטירוף

פורסם

Klayhamn המפרט של dm3 זה לא המפרט שהבחור הביא מזאפ ונמכר בארץ.

הdm3 שמוכרים בארץ מגיע עם מעבד SP9300 שהוא חזק משמעותית מהמעבד של UL30A אבל מצד שני פחות חסכוני בסוללה (לא ULV)ץ.

3GB זכרון שזה פחות, 250GB הארדיסק שזה גם פחות, כ. מסך GF G 105M שהוא דווקא חזק יותר, ולסיכום זמן בטריה חצי מUL30A

אז לסיכום עומד בפנינו מעבד וכרטיס מסך חזקים יותר לdm3,

זיכרון ודיסק קשיח גדולים יותר לUL30A ובנוסף זמן בטריה כפול וכמעט חצי מחיר (אם מזמינים מארה"ב).

מבחינת גודל ומשקל שני המחשבים עומדים בקריטריונים ולדעתי זה לא עניין משמעותי.

השאלה האחרונה שנשארה (שאלתי ולא עניתם עדיין) היא מה עם אחריות לUL30A שמזמינים מחו"ל?

ודבר נוסף, מה לדעתכם עדיף, להזמין מאמאזון עם מאסטופ או מאיביי עם פייפל ? (אין אפשרות להביא את זה עם מישהו, והמחירים של שתי האפשרויות דומים)

פורסם

אולי תפסיקו להתקיף את הבחור.. יש פה בפורום שני אנשים שכל המטרה שלהם בחיים זה לדחוף את האותו דגם של אסוס לכל העולם

נכון, מחשב קל ומרשים - אבל הוא חלשלוש!!

אני מסכים עם מי שאומר שהוא כפול ליבה ועדיין יכול לבצע עבודה, אבל את הדברים האלה אומרים גם על נטבוקים והם חלשים למדי.

זכותו של כל קונה לחפש אופציה טובה יותר בלי שתתחילו להתקיף אותו.. ומעבד חזק יותר זה בהחלט שיקול לא להתייחס לאסוס

סדרת ה-SU של אינטל מוגדרת כסדרה מוחלשת יחסית לצורך חסכון בחשמל - אם הוא רוצה לוותר על היתרונות של הסדרה כדי

להרוויח יתרונות של סדרה אחרת (לדוגמה יכולת עיבוד חזקה יותר) זה לגיטימי.

כמו שאני רואה את זה בקשת מחשב מאוזן יותר, ויש כמה אופציות לא רעות בשבילך:

האופציה הכי חזקה וטובה הוא ה-HP ProBook 5310m שמגיע עם מעבד SP9300 שנחשב חזק מאוד.

שוקל 1.7 ק"ג, מסך 13 אינצ' ועם זמן סוללה מוצהר של עד 7 שעות (שזה אומר משהו כמו 5 בעבודה אמיתי)

חסרון היחידי שלו הוא המחיר - 4700 שח

http://www.galsale.co.il/Product.aspx?ProductID=4422

האופציה השנייה שלך היא HP ProBook 4310s שמגיע עם מעבד T6670.

מדובר ברגסה הזולה יותר ל-5310, המשקל הוא 1.95 ק"ג, ועוד כמה מאפיינים פחות טובים אבל המחיר הוא 3640 שח בלבד

http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=NX577EA&Cat2Cat1ID=31&Cat2ID=221&aff=Zap〈=HE

אם יש לך את ה-5000 שח להשקיע, המחשב הראשון יענה לך עד כל הדרישות

נ.ב. אם אני מכיר מקרים כמו של אחותך, אל תכנס לסיפור עם אחריות.. כי בסוף היא לא תדע איך להתמודד עם זה ולא תקבלו אחריות בכלל.

במקרה כזה עדיף להזמין בראש שקט ממקום בארץ.

פורסם

אולי תפסיקו להתקיף את הבחור.. יש פה בפורום שני אנשים שכל המטרה שלהם בחיים זה לדחוף את האותו דגם של אסוס לכל העולם

נכון, מחשב קל ומרשים - אבל הוא חלשלוש!!

אני מסכים עם מי שאומר שהוא כפול ליבה ועדיין יכול לבצע עבודה, אבל את הדברים האלה אומרים גם על נטבוקים והם חלשים למדי.

זכותו של כל קונה לחפש אופציה טובה יותר בלי שתתחילו להתקיף אותו.. ומעבד חזק יותר זה בהחלט שיקול לא להתייחס לאסוס

סדרת ה-SU של אינטל מוגדרת כסדרה מוחלשת יחסית לצורך חסכון בחשמל - אם הוא רוצה לוותר על היתרונות של הסדרה כדי

להרוויח יתרונות של סדרה אחרת (לדוגמה יכולת עיבוד חזקה יותר) זה לגיטימי.

בלי קשר לכך האם מישהו מנסה או לא מנסה לדחוף את ה-ASUS, יש להעמיד דברים על דיוקם.

המעבד רחוק מלהיות "חלשלוש". כן, הוא רץ בתדר נמוך של 1.3GHZ, וכן, יש C2D כבר בתדר פי שניים מזה, אבל זה עדיין C2D, עדיין כפול ליבה, ורחוק שנות אור בביצועים מהאטום, ואפילו האטום כפול הליבה שיש בנטבוקים.

אני לא זוכר שמישהו התלונן על הThinkpad X300 האגדי של לנובו שהוא היה חלשלוש, ושם היה מעבד C2D ULV 1.2GHZ בכלל. היחידים שהתלוננו אלה אנשים שבלי לראות שום מבחן ביצועים ובלי להבין באמת מה משפיע על ביצועים של מחשב, הסתכלו רק על מהירות המעבד, ראו שהיא נמוכה וחשבו שמדובר בעגלה. בעוד שזה רחוק מכך, ויש לכך סיבות:

1) במרבית המשימות המעבד הוא לא צוואר הבקבוק של המערכת, אלא הזיכרון והכונן הקשיח, שהוא הרבה יותר איטי מהזיכרון. ולכן, באופן תמוה למי שלא מבין איך עניינים עובדים, הX300 עם הSSD המהיר השאיר מאחור מחשבים עם מעבדים מהירים יותר, שלכאורה היו צריכים לעקוף אותו בביצועים (לדוגמה הMacbook Air הראשון, שיצא באותה תקופה). כאמור, מדברים כאן לא על בנצ'מארקים חסרי משמעות, אלא על עבודה שוטפת ממוצעת.

2) מעבדי C2D כולם מכילים פונקציות חיסכון בחשמל שמורידים את התדבר כאשר המעבד לא במאמץ, או כאשר הוא עובד על סוללה. ולאן - לסדר גודל של 1GHZ. כלומר, זה אומר שרוב הזמן, אותו C2D מפלצתי שיש לך, שאתה חושב שהוא עובד ב2.5GHZ, רוב הזמן עובד ב1GHZ, ואם אתה לא מתלונן על איטיות - כנראה שזה מספיק.

המקום היחיד שבו כן יהיה יתרון משמעותי למעבד מהיר יותר הוא, כמה מפתיע, פעולות שמעמיסות בעיקר על המעבד - כמו חישובים מתמטיים, קומפילציות, עיבוד תמונה, עריכת וידאו. השאלה היא האם לשם כך נועד המחשב או לא. זו בהחלט שאלה שיש לתת עליה את הדעת, אבל הגישה שלפיה אנשים מסתכלים רק על מהירות מעבד כפרמטר שקובע ביצועים של מחשב היא שגויה ביסודה.

פורסם

מחזק מאוד את דבריו של QttP יפה אמרת :yelclap:

אני לא מנסה "לדחוף" שום דבר, אני לא מקבל עמלה מ-ASUS! אבל בגלל שאני מרוצה מאוד מהמחשב, אני רוצה שלאנשים אחרים יהיה את אותו מידע שאני במקרה נתקלתי בו. מה כוונתי? כשאני עמדתי לקנות את המחשב הנייד לא ידעתי על קיומו של ה-ASUS הספציפי הזה, וכמעט קניתי את DELL XPS 13.

לא שזה כזה מחשב "נורא", כן? פשוט אני הרבה הרבה הרבה יותר מרוצה שקניתי את האסוס. ולכן, אני רוצה לתת לאנשים את המידע שאני עצמי כמעט פספסתי.

זה הכל.

בכל מקרה, יש לי דה-ז'ה-וו, הדיון על חוזק המחשב כבר התקיים, וכבר דובר על ההבדל בין חוויית שימוש לבין ה-clock rate המוצהר של המעבד. למה משול הדבר? לכך שאשאל אותך איזו מכונית כדאי לקנות, אתה תבקש מאנשים ללחוץ עד הסוף על הגז (בניוטרל) בעוד אתה תסתכל על לוח המחוונים, תראה לאן "מגיע" שעון המהירות (כלומר, עד איזה "מספר" קמ"ש הוא מסוגל לייצג) של כל מכונית ותאמר לי בהתאם איזו מהמכוניות יותר טובה.

כמו שוודאי ברור לי וברור לך, זה הוא לא המדד היחיד (או הרלוונטי!) למדידת איכות הרכב. מלבד זאת, גם אם פרארי היא מכונית טובה יותר ממזדה 3 בכל קריטריון ביצועי (בלי שום קשר לשאלה האם זה באמת כך או לא) - יכול להיות שכדאי לרוב האנשים לקנות מזדה 3 ולא פרארי (מכל מיני סיבות, ביניהן מחיר).

זה שהבחור אומר שהוא רוצה "2 ג'יגה הרץ לפחות" לא אומר שזה מה שאתה צריך לתת לו -- כמובן שאתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אני רק טוען שהרבה יותר כדאי לנסות להבין ממנו מה הצרכים הספציפיים של אחותו - ולהציע לו מחשב בהתאם. אם לדוגמא הוא יגיד שאחותו רק משחקת סוליטייר ופותחת WORD ו-OUTLOOK, אז מה יעזור לו המעבד החזק יותר? היא לא תבחין כמעט בשום הבדל. אם מצד שני היא הולכת ללמוד עיצוב גרפי (לדוגמא) אז זה כבר סיפור אחר לגמרי.

---------------

לעניין האחריות: עידן --- לא יודע אם ראית אבל פתחתי ת'רד על כך שהלפטופ שלי - למרות שהוא פועל מדהים, משמיע מדי פעם רעש מרגיז מהמאוורר. פניתי לרונלייט באי-מייל וביקשתי לממש דרכם את האחריות הבינ"ל שברשותי, ואמרתי שאין לי בעיה להמתין לחלקי חילוף אם צריך.

הם ענו לי שאין מוזמן לגשת לסניף שלהם בראשל"צ, רק שאקח בחשבון שבגלל שהמחשב לא משווק בארץ, יכול לקחת עד 3 חודשים להגעת חלקי חילוף, אם יהיה בהם צורך.

אני מקווה שזה עונה על השאלה שלך :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים