עבור לתוכן

שכר מינימום

Featured Replies

פורסם

אז ככה,אני עובד בדומינוס כבר כמה זמן ומשלמים לי מינימום.זה יוצא איזה18.40 בכל מקרה ב1 בדצמבר היה לי יום הולדת ושכר המינימום שלי היה צריך לעלות ל20.70.בכל חודש דצמבר המשכתי לקבל משכורת מינימום של גיל 17 אפילו שהיו לי את הפריווילגיות של גיל 18(לעבוד אחרי עשר ושישבת)

הבוס שלי אמר שככה זה.העלאה במשכורת מתבצעת אחרי חודש. לי זה לא נשמע הגיוני.אני בן 18 עם מינימום של 17?

בסה"כ זה יוצא הבדל של בערך 200 שקל.לא רציני

ועוד משהו.אם אני עובד שעות נוספות(מעבר ל10 שעות)שזה 150% וגם יום שישי שזה גם 150%.אני בכל זאת מקבל רק 150%? כי זאת התשובה שקיבלתי לגבי זה.וגם זה לא נשמע משהו

אשמח אם מישהו שמבין בזה והיה לו ניסיון יענה לי

תודה

פורסם

תעבור על האתר הזה

פורסם

שעות נוספות עובדות כדלהלן:

עבור שעה שמינית ותשיעית אתה צריך לקבל 125%

החל מהשעה העשירית אתה צריך לקבל 150%

לגבי יום שישי לא הבנתי את המשפט "אני בכל זאת מקבל רק 150%" ...

פורסם

לא מדוייק, החל מסיום השעה השמינית (כלומר השעה התשיעית ואילך) אתה אמור לקבל 125% ל-2 השעות הנוספות (כלומר השעה התשיעית והעשירית) והשעות שלאחר מכן 150%.

בקשר לשכר המינמום, על חודש דצמבר היית אמור לקבל שכר מינמום של 20.70 ש"ח לשעה. מהרגע היותך בן 18 אתה אמור לקבל משכורת של בן אדם בן 18. החוק לא מגדיר אדם מבוגר כבן 18 + חודש. תבהיר את זה למעסיק שלך. 200 ש"ח זה שכר של יותר מיום עבודה, אל תוותר על זה.

לפרטים נוספים:

http://www.ovdin.co.il/prerogative_worker.php

פורסם
  • מחבר

שעות נוספות עובדות כדלהלן:

עבור שעה שמינית ותשיעית אתה צריך לקבל 125%

החל מהשעה העשירית אתה צריך לקבל 150%

לגבי יום שישי לא הבנתי את המשפט "אני בכל זאת מקבל רק 150%" ...

מה שכתבתי רק בניסוח לא מוצלח זה שעבדתי יום שישי+שעות נוספות,כלומר מהשעה 10 ביום שישי שעבדתי זה כבר הפך לשעות נוספות, השאלה שלי היא בגלל שזה גם יום שישי(150%) וגם שעות נוספות של אחרי 8 שעות עבודה(150%) האם אני אמור לקבל יותר מ150% או שלא קיימת השפעה של השניים[br]פורסם בתאריך: 13.01.2010 בשעה 11:06:12

לא מדוייק, החל מסיום השעה השמינית (כלומר השעה התשיעית ואילך) אתה אמור לקבל 125% ל-2 השעות הנוספות (כלומר השעה התשיעית והעשירית) והשעות שלאחר מכן 150%.

בקשר לשכר המינמום, על חודש דצמבר היית אמור לקבל שכר מינמום של 20.70 ש"ח לשעה. מהרגע היותך בן 18 אתה אמור לקבל משכורת של בן אדם בן 18. החוק לא מגדיר אדם מבוגר כבן 18 + חודש. תבהיר את זה למעסיק שלך. 200 ש"ח זה שכר של יותר מיום עבודה, אל תוותר על זה.

לפרטים נוספים:

http://www.ovdin.co.il/prerogative_worker.php

יש לך מושג אל מי אוכל לפנות בעניין הזה?

תודה על העזרה

פורסם

אין כפל מבצעים :)

סתם, השאלה היא כמובן מה כתוב בתקנון שלהם, או בחוזה העבודה אם יש כזה. כשאומרים "150%" השאלה היא כמובן - 150% ממה? אני לא בטוח מה מוגדר בחוק, אבל אני חושב שהם רשאים לקבוע שה-"בונוס" הזה הוא לא מצטבר (גם אם ההגיון מחייב שכן), וחל רק על שכר הבסיס.

פורסם

עבור השעתיים הנוספות שתעבוד בשבת\חג אתה אמור לקבל:125% (שעות נוספות) + 50% (שעות שבת), סה"כ - 175%.

מהשעה השלישית ואילך: 150% + 50% = 200%.

אני לא חושב שיש צורך לפנות למישהו בנוגע לעניין כי מדובר בכל זאת ברשת ארצית ולא באיזה בעל עסק פרטי שמתקמצן על 200 ש"ח. בכל זאת.. המשכורות לא יוצאת מהכיס של המנהל שלך שם.

תפנה אל המנהל שלך ותסביר לו שביררת את העניין ושנפלה פה טעות, תבקש ממנו שיבדוק את זה עם הרואה חשבון של החברה. אני בטוח שהעניינים יסתדרו.

במידה ולא, תוכל לפנות ישירות למשרד התמ"ת באחת הדרכים הבאות:

http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/DDAB91C1-1DCE-4B60-9FE4-EDF728A5246F.htm

פורסם

אין כפל מבצעים :)

סתם, השאלה היא כמובן מה כתוב בתקנון שלהם, או בחוזה העבודה אם יש כזה. כשאומרים "150%" השאלה היא כמובן - 150% ממה? אני לא בטוח מה מוגדר בחוק, אבל אני חושב שהם רשאים לקבוע שה-"בונוס" הזה הוא לא מצטבר (גם אם ההגיון מחייב שכן), וחל רק על שכר הבסיס.

הם יכולים לקבוע מה שהם רוצים, זה לא אומר שזה חוקי...

יש חוקי עבודה ברורים למדי, והם חייבים לעמוד בהם, ואם החוזה שלהם לא עומד בו

אז הוא לא חוקי ולכן הוא מבוטל.

לפותח הת'רד, ענו לך כאן על הכל אני חושב, אבל אם אתה רוצה הסבר / עזרה יותר מעמיקה,

ישנו קו טלפון שניתן לפנות אליו שמתעסק עם פניות של בני נוער בנוגע לעבודה

לצערי, אני לא זוכר כרגע איך קוראים לו או מה המספר...

פורסם

אם לקחו לך כסף מהמשכורת ולא רוצים להחזיר לך, וזה לא מוצדק, פנה להסתדרות.

פורסם

עבור השעתיים הנוספות שתעבוד בשבת\חג אתה אמור לקבל:125% (שעות נוספות) + 50% (שעות שבת), סה"כ - 175%.

מהשעה השלישית ואילך: 150% + 50% = 200%.

זה פשוט לא נכון.

כפל מבצעים לא תקף כאן.. בשבתות אין שעות נוספות.

זה כמו שתגיד לי, אם יום העצמאות יוצא במקרה על יום שבת, אז אתה מקבל 250% - בולשיט.

מה שכן, עד כמה שאני יודע - יום המוגדר כיום חופש בשבוע (ליהודים זה שבת) אורך 36 שעות ולא 24 כמו שחלק נוטים לחשוב.

זאת אומרת שאם בעסק שבו אתה עובד השבת נכנסת לתוקף בשעה 6, התמחור של השעות הנוספות נפסק בשעה 6 בבוקר של יום ראשון - כלומר, גם אם אתה עובד מ10 בערב של שבת עד 6 בבוקר של ראשון - אתה אמור לקבל שעות נוספות של 150%, כמו במהלך השבת עצמה.

פורסם

^^^

אני די בטוח שכן יש "כפל מבצעים", כלומר כן יש שעות נוספות בשבת וכד'.

ויום העצמאות לא יכול לצאת על יום שבת או שישי, כי אז מזיזים אותו (ולכן זה לא יקרה לעולם)

ויום המנוחה אכן מוגדר כמנוחה של 36 שעות

פורסם

זה פשוט לא נכון.

כפל מבצעים לא תקף כאן.. בשבתות אין שעות נוספות.

זה כמו שתגיד לי, אם יום העצמאות יוצא במקרה על יום שבת, אז אתה מקבל 250% - בולשיט.

אין כאן שום מבצע, אם כבר להפך - מדובר על המינמום האפשרי.

המחוקק קבע כי מהשעה התשיעית ועד העשירית תקבל 25% תוספת על שכר הבסיס שלך. ולכן אם שכר הבסיס שלך בשבת הוא 31.05 (המינמום האפשרי) תקבל 25% תוספת על השעה התשיעית-עשירית.

למידע נוסף (או אם תרצה, מקור אמין יותר):

http://www.taxo.co.il/labor/Calc_overtime_payment_Total_Taxo.asp

*ואף אחד כאן לא דיבר על מקרה של חג שנופל בשבת, מדובר על שעות נוספות בשבת\חג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים