עבור לתוכן

חייבים ללמוד בתיכון פיסיקה בשביל ללמוד באוניברסיטה מקצועות הקשורים בפיסיקה?

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו ביב' עם 10 יח"ל מחשבים ובמחשבה על העתיד (או העתיד הקרוב אם אני אלך לעתודה) אני רוצה ללמוד הנדסת חשמל באוניברסיטה.. זה אפשרי בלי שלמדתי 5 יחידות פיסיקה? ואם לא כמה קשה יהיה להשלים את זה?

פורסם

אפשרי בהחלט להתקבל, פשוט תצטרך להשלים 5 יח"ל (או פחות, בהתאם לדרישות האוניברסיטה), או לעשות את מה שרוב האנשים עושים ולגשת למבחנים מיוחדים שהאוניברסיטה כותבת (אל תדאג, האוניברסיטאות מספקות קורסי הכנה).

פורסם

אם אין לך איזשהי שנאה מיוחדת לפיסיקה או משהו בסגנון עדיף שתלמד בתיכון ואל תחכה עם זה, זה מאוד יעזור לך.

פורסם

אני מאוד מסכים עם צפריר.

לך על פיזיקה, 5 יח"ל.

במקרה הגרוע תוציא ציון נמוך קצת, אבל לתקן קל הרבה יותר, ואם אתייחס לדברי המגיב הראשון, אזי למי שבא עם פיזיקה ורוצה להשלים/לחזק אזי הוא דווקא יכול הרבה יותר בקלות להשתמש בקורסי הכנה/מכינות שהאונברסיטה מקיימת, מאשר למי שלא למד בכלל.

ובכלל, נראה שאתה תלמיד מעל הממוצע, ולכן איני חושב שתתקשה מאד מאד, למרות שיש מי שטוענים שלצעירים קצת יותר קשה להתעמק במקצוע זה; אני לא ממש מאמין בזה, וחושב דווקא ההפך - זה פשוט תלוי בך .

בשורה התחתונה, אני ממליץ לך בחום ללכת על פיזיקה, ואפילו לעשות מאמץ ולהצטיין.

ודרך אגב, אם תחליט מתי שהוא להיות עתודאי? לך תדע...

פשוט כדאי תמיד להיות מוכן לכל הפתעה שתבוא.

פורסם

בפיזיקה באוניברסיטה מניחים שאתה יודע 5י"ל כמובן מאליו. וגם חדווא כמובן מאליו. ואז משלבים את שניהם ומתקבלת זווועה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים