עבור לתוכן

Cyrix - מאבדים את שוק המעבדים?

Featured Replies

פורסם

באמת למה לא שומעים בכלל על המעבדים (תואמי X86) של VIA (שרכשו את Cyrix ,כזכור) הבנתי שהם הגיעו ל 1Ghz וזולים במיוחד!

פורסם

אם תיכנס לפלונטר אז תמורת קצת פחות מ-600 ש"ח אתה יכול לקנות לוח אם מוכלל של PCCHIPS שיש בו הכל + המעבד הזה במהירות 1 ג'יגה. למי שצריך מחשב פשוט שמספיק לאינטרנט , אופיס ותיכנות (שפת C למשל) זה בהחלט פתרון מספיק טוב.

פורסם
  • מחבר

אז אולי זה אפילו עדיף מהסלרונים והדורונים למיניהם!

זה ממש מחיר ריצפה!

פורסם

VIA 1G PRO 133 FSB 192L2+L1 ~=CELRON 900=~DURON 800

לוח אדיר הלוח המשולב מכיל גם כרטיס רשת גם כרטיס קול גם כרטיס מסך גם מודם גם מעבד עים מאורר וגם ATA100 !!!!

הכל מאוד בינוני אבל המחיר פנטסטי : 100 דולר כולל הכל בארץ למשל בפלונטר.

פורסם
  • מחבר

באיזה אתר ראית את המחיר הזה - ישראלי ?

פורסם

Cyrix לא מאבדים את שוק המעבדים, הם בסה"כ נאלצים לשמור על פרופיל נמוך בשל היותם בבעלות של חברת VIA, שהיא בעלת אינטסרים מסויימים לא לפתח את המעבדים של החברה מעבר לקו מסויים. Cyrix היית בעבר חברה מעולה, מעבדי ב486 שלה היו יותר טובים מאלה של AMD אפילו וגם של אינטל במקרים מסויימים. בתקופת מעבדי הפנטיום 1 היא הציגה מעבדים שיכלו לתת תחרות הרבה יותר טובה מהK5 מול הפנטיום 1 של אינטל, בעיקר ביחס עלות/ביצועים. הבעיה של Cyrix היא חוסר מזל, בעיקר כלכלי. בתקופת הפנטיום 2, כשהיא עברה לבעלות של IBM היא ייצרה מעבדים מסדרה, שהייתה אמור לצאת בכל מקרה היא הMII. אלו היו מעבדים די בעיתיים, שעדיין השתמשו בשיטת הPR RATING של AMD וסיירקס מתקופת הפנטיום 1, אבל הדבר הזה רק בייש את שיטת הPR RATING, כי המעבדים של סיירקס היו מעבדים איטיים בשל אינטרסים של החברות הגדולות שהם היו בבעלותם. לIBM לא היה שום אינטרס לפתח ביחד עם סיירקס מעבד שיתחרה באלה של אינטל, שכמו תמיד הפעילה את השיטות הבריוניות-מונופוליסטיות שלה, ואם יש משהו שיצרן מחשבי שולחן בסדר גדול של IBM לא רוצה לעשות זה להסתכסך עם הענק אינטל. אז Cyrix ייצרו מעבדים בתחום תדרים נמוך ביחס למה שהיה בשוק, אבל בכדי להראות תחרותיים הם נתנו להם PR RATING אסטרונימי ביחס למהירות השעון ובעיקר ביחס לביצועים. המתחרה של Cyrix לפנטיום 2 300 היה הCYRIX MII PR300, שלמעשה עבד במהירות של 233 מגה"צ ונתן ביצועים מתחת לאלו של פנטיום 2 266 ברב המקרים. היתרון היחדי שהיה לCyrix על פני אינטל, כשם שלAMD היה יתרון, זה ההמשך של פיתוח מעבדים לSOCKET 7, שלדעתם ולדעת AMD עדיין לא מוצה עד הסוף ולכן הם המשיכו בתקן הSUPER SOCKET 7. כמו שרובכם בטח יודעים AMD הציגו מעבדים אלטרנטיביים מסדרות הK6-2 והK6-3, בכדי להתחרות במעבדי הפנטיום 2 וה3 לאחר מכן של אינטל. לעומת זאת, Cyrix לא התפתחה כמעט בשום צורה שהיא והמשיכה לייצר מעבדים לסוקט 7 עד סיבבות הPR 466, שזה מעבד 300 מגה"צ במהירות שעון אמיתית. אבל, הביצועים שלהם היו נוראיים, ביצועי הנקודה הצפה היו גרועים מאלה של הK6-2 והK6-3, אבל מבחינת ביצועים לישומים משרדיים בתמורה לעלות מאוד נמוכה המעבדים שלהם היו ממש ממש זולים, טיפה יותר זולים מהסלרון, אבל לא מספיק זולים בכדי שאנשים יעדיפו את המעבד שלהם על פני הסלרון, שהיה עולה דולר או שניים יותר והיה נותן ביצועים הרבה יותר טובים. איפה שהוא בתקופה הזאתי IBM נטשו את Cyrix, והחברה עברה לבעלות של VIA ולכן יש הרבה דגמים של מעבדי Cyrix שרשום עליהם VIA Cyrix, או IBM Cyrix ולמעשה אלו אותם מעבדים. יש גם מעבדים נדירים מאוד, שמבחינתי הם ממש RELICS, שCyrix היית עוד חברה עצמאית, ואני מדבר על מבדים מסדרת הMII, ולי במקרה יש מעבד אחד כזה שעובד בPR RATING של 300, והוא למעשה 233 מגה"צ.

לומר שסיירקס מעבדת את שוק המעבדים זו שטות מוחלטת, אולי בארץ לא שמים מספיק לב לחברה הזאתי והיא לא מקבל סיקור בכלל. טוב, אין מה לצפות אם חברה כמו AMD מקבל סיקור כמו שCyrix מקבלת בארצות הברית, אז אין שום סיבה בכלל לצפות שCyrix תקבל איזה שהוא סיקור, למעט במחשבי הקבר הניידים שנמכרים בקוסמוס ועושים שם רע מאוד לCyrix. אם היית עוקב אחר חדשות המעבדים בשנה האחרונה היית רואה שכאשר Cyrix תחת VIA הוציאו מעבד חדש הוא קיבל סיקור מעמיק בTom's Hardware Guide, וגם מקבל לפעמים שבחים על חסור ההתחממות שלו ועל כך שאפשר להתקין אותו בתכנות עבודה משרדיות שקטות לגמרי.

גם היום Cyrix נופלת קורבן לקאפיטאליזם הברוטלי ולאינטרסים של החברות שהיא בבעלותן. לVIA יש איזה הסכמה מסויימת, כתובה או לא כתובה עם AMD, שהמעבדים של Cyrix יהיו מיועד לנתח השוק של הSUB VALUE, כלומר לאנשים שאין להם מספיק כסף לקנות איפלו דורון חדש או מחפשים עסקאות ממש זולות בתחום המחשבים כמו אירוגנים גדולים שרוצים לחסוך אפילו דולר אחד כשהן קונות תחנות משרדיות בכמויות של אלפי חתיכות, אבל עדיין מעוניינות להמשיך ולחסוך כסף.מעבדי Cyrix גם מהווים מעבדי שדרוג מעולים, שכן אפשר לשים אותו בכל לוח של אינטל לSOCKET FCPGA של פנטיום 3 או אפילו על SLOT 1 באמצעות SLOCKET.

לכן, הבעיה של מעבדי Cyrix היא הביצועים הנמוכים שהם מציגים, על-אף המפרט הטכני המאוד עשיר שלהם כמו זכרון מטמון ראשונים של 128K וזכרון מטמון משני של 64K, והדברים האלה זהים למעבדי הדורון. מצד שני, צריך להסתכל על היתרונות של חברת Cyrix ועל ההישגים שהיא הצליחה להשיג בשנה וחצי-שנתיים האחרונות: הוצאת מעבד הVIA C3. היא היית החברה הראשונה שהציג מעבד בטכנולוגיות 0.13 מיקרון, ומדובר במעבד הכי קר שקיים בשוק שמסוגל לעבוד, בלי שום בעיה, רק עם היטסינק ובלי מאורר. נתן לשדרג באמצעות המעבדים שלה כל מערכת אינטל קיימת. זאת החברה היחידה שיודע להעריך את פוטנציאל המכירה של: עזרה, יהושוע, שמואל ושאר המנהיגים התנכ"ים שלנו. וזהו, בערך. כמו שאמרתי היא לא חברה עצמאית, אלא חברה שבמשך מספר שנים עוברת מיד ליד ומשחקים בה כבובה ע"פ אינטרסים של חברות מסויימות. המעבדים שלה לא נותנים ביצועים טובים למשחקים בכלל, ואפילו סלרון 633 יכול לעבוד יותר מהר, במקרים מסויימים, מהמעבד הכי חדש של סיירקס.לכן, המעבדים שלהם לא מיועד לפריקים של ביצועי מחשב ובכל פורום חומרה עושים מהם צחוק, אבל כמו שאמרתי קודם, זו היא אינה אשמתה של Cyrix, אלא של הגורל האומלל שלה והחברות שמחזיקות אותה.

מצטער שזה קצת ארוך, אני פשוט לא אוהב שמזלזלים בחברה הזאתי.

פורסם

אתלון נראה לי אתה יכול להוציא ספר...

תחלק אותו לראשי פרקים ולכל ראש פרק תקרא Cyrix+ משהו רע עליהם

לדוגמא: Cyrix - מאבדים את שוק המעבדים?

דיי מהר תמלא ספר עבה... :P

איך שראיתי את הכותרת של ההודעה הזאת, דבר ראשון הסתכלתי אם אתה כתבת אותה.

אחרי שראיתי שלא אתה, הייתי חייב לראות את התגובה שלך!!

חחחח

אז שיחקת אותה עם התגובה

:)

ובברכת פנינה דבורין- שאלום ;)

פורסם

למה מאבדים?

לאבא שלי שי במשרד cyrix 3 667 וזה מעבד בכלל לא רע

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד על התשובה המפורטת!

אתה בטוח שהמעבדים שלה (לפחות חלקם) לא צריכים מאוורר?

פורסם

לגבי הספר, אני חושב שאני אקרא לו: סיירקס - מהצלחה לכשלון.

ואחרי זה בהודעות קטנות יותר: סיפורה הכואב של חברת מעבדים שהגורל התאכזר אליה.

בעניין קירור המעבדים, כן אפשר להריץ את מעבדי הC3(דגם המעבדים הכי חדש של סיירקס) רק עם היטסינק בלי מאורר שמסתובב מעליהם.

פורסם

לגבי הספר, אני חושב שאני אקרא לו: סיירקס - מהצלחה לכשלון.

ואחרי זה בהודעות קטנות יותר: סיפורה הכואב של חברת מעבדים שהגורל התאכזר אליה.

:lol:

אמרתי לך כבר שאתה גאון?

פורסם

CYRIX IS DEAD!

if they could make one good core since the 486 - they would have been alive.

Cyrix is dead

good bye!

פורסם

כנראה שלא קראת את המאמר של אטלון, ואם כן, אז אולי לא שמת לב לכך שהוא אמר שסייריקס יכולה לייצר מעבדים חזקים מבחינה טכנית, אבל היא מוגבלת ע"י via, שרוצה לשמור על שוק הצ'יפסטים למעבדי AMD ו INTEL.

פורסם

cyrix אתה החוליה החלשה שלום :bash:

פורסם

כנראה שלא קראת את המאמר של אטלון, ואם כן, אז אולי לא שמת לב לכך שהוא אמר שסייריקס יכולה לייצר מעבדים חזקים מבחינה טכנית, אבל היא מוגבלת ע"י via, שרוצה לשמור על שוק הצ'יפסטים למעבדי AMD ו INTEL.

סלח לי... אבל כן קראתי מה שאתלון כתב

Cyrix לא יכלה לייצר מעבדים יותר טובים...

או לפחות אני לא קראתי על שום תוכניות כאלה

ומדובר פה בדברים שלוקחים שנים של בישול!

על ה Hammer דיברו כבר בפרטים לפני שנתיים ויותר.

כשהרעיון המקורי של x86-64 הועלה על פיו של גרי סנדרס כבר ב94...

אולי ה K5 של AMD לא היה המעבד הכי חזק בעולם

אבל הוא היה הבסיס האיתן שעליו מתבססת AMD אפילו היום

הוא תירגם בעצמו פקודות x86 לסט פקודות טבעי אחר לגמרי! (כמו טרנזמטא)

והפיתוח שלו נעשה במקביל לאינטל ובלי קשר ארכיטקטורי פרט למקרי (וסט פקודות משותף)

ומבחינה טכנולוגית היה יחודי למדי...

Cyrix מתה הרבה הרבה הרבה לפני ש VIA קנתה אותה

ואם היא הייתה יכולה לשים על השולחן מעבד או תוכניות שהיה שווה להשקיע בהם (לקנות מניות - הכסף הולך לחברה שקונים מניות)

הם גם אף פעם לא היו נקנים...

ואפילו במקרה המאוד מאוד לא הגיוני שצוות הפיתוח של Cyrix היו יכולים לפתח מעבדים ברמה של Intel ו AMD

אתה חושב שהם בכלל היו עובדים בשביל VIA?

get real... מנדהסי ארכיטקטורה טובים נמצאים ב scouting מתמיד... אף מהנדס טוב של Cyrix לא היה נשאר בVIA

אם הוא היה שווה ל INTEL או ל AMD...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים