עבור לתוכן

3 מסכים כמסך אחד

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב

יש לי כיום מחשב עם מעבד E5300 וכרטיס מסך מובנה על הלוח. בנוסף ישנם 2 חריצי pci_eX16 פנויים.

יש לי צורך לחבר 3 מסכים שימשיכו זה את זה (מסך אחד גדול המורכב משלושתם)

האם יש כרטיס מסך/מערך שלכרטיסי מסך התומך ביכולת כזו ?

תודה רבה לכל העוזרים

פורסם

לא ציינת מה השימושים ומה גודל כל מסך. חוץ מזה של 3 מסכים צריך בד"כ מערך SLI (שני כ"מ)..

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

לגבי השאלות - המסכים הם 19" לא wide ברזולציה 1024X1280

השימושים - בעיקר הצגת גרפים ומפות (לא תלת מימד וכו')

iMMoRTaL|TY - לא הצלחתי להבין מהביקורת ששמת - האם ניתן לחבר 3 מסכים לכרטיס זה ?

תודה

פורסם

אם המטרה שלך היא לא לפרוש חלון מסך מלא על שלושת המסכים, מה שאתה צריך לעשות זה בסה"כ לקנות

כרטיס מסך נוסף (הכי זול שיש היום - 8400gs וכד'), ולחבר אליו חלק מהמסכים.

אם אתה רוצה להריץ אפליקציות במסך מלא על שלושת המסכים, העסק קצת מסתבך, ולכן יש צורך בכרטיס של ATI.

פורסם
  • מחבר

אני צריך את שלושת המסכים כמסך אחד - נראה לי שאני אלך על הכרטיס שהצעת של ATI

תודה רבה !

פורסם

לגבי הפיתרון של ATI,

הכרטיס מגיע עם שני חיבורי DVI וחיבורי display port/HDMI.

היות וזה המצב, כדי לעשות שימוש בטכנולוגיה יש צורך במסך אחד לפחות עם יציאת HDMI/Display port.

פורסם

השימושים - בעיקר הצגת גרפים ומפות (לא תלת מימד וכו')

לא בהכרח כדאי להוציא 800ש"ח.

הפיצ'ר \ טכנולוגית eyefinity מדמה מסך רחב אחד המורכב מ-3 זהים, כך שמבחינת מע' ההפעלה רק מסך אחד מחובר ובהתאם היא תתנהג.

היעוד של קונפיגורציה זאת הוא לאפשר פריסה של משחקים (בעיקר) במצב fullscreen על 3 המסכים, ללא תלות בתמיכת ריבוי מסכים מצד המשחק. החיסרון שבהכרת מע' הפעלה במסך אחד רחב בלבד (כביכול), הוא שלדוגמא סרגלי כלים מקובעים של תוכנות \ שורת ההתחל של windows ואף תצוגה עילית במשחקים, יתפרסו גם הם על 3 המסכים, כך שלא תמיד ניתן יהיה למקמם במסכים הרצויים, לפחות עד אשר תוכנות ומשחקים יתחילו להכיר ולהתייחס לתצורת המסכים המוגדרת ע"י הפיצ'ר eyefinity.

למעשה, בכל אופן עדיף לך (עבודה משרדית) להשאיר את eyefinity מכובה.

מבחינתך, היתרון בחיבור 3 מסכים לכרטיס אחד, הוא ש-3 המסכים מסוגלים להציג תוכן המואץ חומרתית ע"י אותה הליבה הגראפית \ המאוכסן בזכרון הכרטיס. שימושים שעשויים להרוויח מהדבר הם בעיקר משחקים המרונדרים על הכרטיס או תוכנות כגון photoshop המנצלות האצת חומרה.

אם אתה בוחר להשתמש ב-2 כ.מסך (2 מסכים לכרטיס יעודי ומסך שלישי לכרטיס המובנה), אתה עדיין יכול לפרוס חלונות \ תוכנות על גבי 3 המסכים, מאחר ומע' ההפעלה יודעת לנהל ריבוי מסכים בעצמה. כל עוד התוכנה לא מואצת חומרתית (לא מנצלת את משאבי כרטיס המסך) - לא אמורה להיות בעייה בפריסתה על גבי כל המסכים המחוברים. במקרה ה"גרוע" - שאתה כן משתמש בתוכנה מואצת חומרתית, תהיה מוגבל לפריסתה על גבי 2 מסכים, ומסך שלישי יוכל לשמש לתוכנה אחרת או session נוסף של אותה התוכנה במידת האפשר. מעבר לכך שמדובר בפתרון חסכוני,

לא תהיה מחוייב להחזיק במסך (אחד לפחות) עם כניסת HDMI, כאמור.

אם תציין באילו תוכנות \ כלים בדיוק אתה מתכוון להשתמש ובאיזו תצורה, יהיה פשוט יותר לייעץ לך על קונפיגורציה מתאימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים