עבור לתוכן

תוספת חלבון לחודש.. מה לקנות?

Featured Replies

פורסם

בביצה יש בין 6 ל - 8 גרם חלבון תלוי בגודלה , לרוב זה 6 , למה ? כי כשאוכלים את הביצה עם החלמון החלבון מתקזז (לא שהחלמון לא בריא).

אני משתמש באבקה של מה שהציעו לך פה ... קוראים לה אופטימום גולד , טעימה פשוטה וזולה יחסית . שלא ילאו אותך לשטויות , כל האבקות אותו דבר אולי פה ושם תוספים שבאמת לא משמעותיים (לא שווים את העוד 200 שקל) . הכי חשוב באבקה שתהיה טעימה , איכותית ולא תעשה חור בכיס.

אגב , השריר יכול לספוג 16 גרם חלבון בשעה , אם תקח שני סקופים של אבקה במכה (כמו שנאמר פה) אז לא תקבל שום דבר חוץ מעודף חלבון שיהפוך לשומן.

(בסקופ אחד יש 24 גרם חלבון )

נ.ב

אבקת חלבון היא לא אבקת קסמים וגם לא משהו שאתה חייב\באמת צריך , לאותן תוצאות אתה יכול גם להגיע לבד עם תזונה נכונה והתמדה קשה .

אני בנאדם עובד ואין לי זמן לתזונה כזאת לכן אני משתמש באבקה.

מתאמן צריך לאכול כ- 5-6 ארוחות ביום , 3 גדולות ו-3 ביניים.

קודם תתחיל בבניית תפריט אישי , ותראה מה הערכים התזונתיים שלו ...

לדוגמא הערכים של התפריט שהיה לי פעם :

קלוריות: 1800

שומן : 86 גרם

פחמימות: 223 גרם

חלבון: 156 גרם (חלבוןצריך להיות פי שניים ממשקל הגוף של מתאמן)

סיבים: 36 גרם

כמובן שהערכים האלו לא תואמים לגוף שלך , בשביל זה אתה צריך ללכת לאיש מקצוע או ללמוד לבד דרך הרשת זה לא כזה מסובך .

וחבל שאתה לא אוהב דגים , זה מקור חלבון ובריאות מצויין .

מאכלים שחשוב להוסיף לתפריט :

אגוזי מלך (שומן טוב אומגה 3)

טחינה גולמית כנ"ל ^

דגים למיניהם

מלפפון ירוק ...

• תגובות 43
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי 4 גרם כפול המשקל שלך.?? אולי יותר תפסיק עם השטויות אל תוריד מהרמה שלך אם אין לך ניסיון בתחום ואתה מוזן מאתרים ברשת פה קבור הכלב.

לליצן השני אני בכלל לא אתיחס הוא בעיה מיוחדת כנראה שנתנו לו 100 שקל תמורת מכירה של חלבונים בפורומים שונים.

PerGola המשקל לא משחק ענין כי אתה יכול להתאמן מספר שנים להתחיל ממשקל של 60 קילו ולעלות ב2-4 קילו מה הקאץ' יורד בשומן עולת במסת שריר ככה האחוז שומן בגוף שלך קטן זה המטרה הנעלה שכל מתאמן צריך להביא את עצמו חלק גדול מעלה גם מסה וגם שומן מה לעשות לא לכולם יש כח להקדיש לאירובי ולאכול נכון .

בקשר לתזונה אני ממליץ בחום ללכת לתוזנאית

על הדרך בראש ובראשנה לוותר על הרגלים כמו ממתקים ושטויות ולהכניס אותם מ"כיום יום" ל"כפעם ב.. עד בכלל לא [ לא חיב להתנזר מהכל ]/

אני אישית שהתחלתי להתאמן היתי 64קילו והיום אני שוקל 70 עם 7% אחוז שומן [ בערך ].

התפריט שלך בעיקרון אמור להיות בנוי ממנות קטנות במשך היום שיש בהם גם חלבון/פחמימות ושאר ירקות ושומנים טובים לגוף כמו אבוקדו למשל .

כמובן שבבוקר יש ארוחה מרכזית אם לפני אימון אז אוכלים איזה חטיף אנרגיה בעל ערך קלורי נמוך ואז יש תאימון/שייק,ואז ארוחת בוקר מה שאתה אוהב ביצים/גבינות החשוב שלחם תכניס לחם מלא יש מלא חברות של זה אני אישית אוהב של "דגנית עין בר" לא הקל המלא הרגיל.

צהריים זה בשר אורז מלא ירקות אפשר לשלב לא חסר נגיד כך אבל לא לאכול "חמימי וטעימי" ככה אני קורא לכל המאכלים שמחממים ואוכלים .

בעיקרון אחרי הארוחה הזאת עד הערב אתה אמור להכניסה עד ארוחה או שניים תוכל להכניס אבוקדו ועוד מיליון מאכלים לא חלביים

ערב/לילה מה שאתה אוהב לאכול מן הסתם חלבית אלה אם אתה בוריס :)

שוב הכי חשוב מעבר לתפריט תראה מה אתה אוכל שאתה מתאמן אימוני כוח אתה תרגיש יותר רעב

תמיד אפשר להכניס פיצוחים כמו אגוזי המלך /שקדים וכו'שהם מאוד בריאים ואל תיקח את האוכל כפרויקט לא משהו שיעמיס עליך גם אם אכלת ביום שלוש ארוחות לא מת העולם בסופו של דבר אתה לא הולך להיות מר עולם אתה עושה את זה בשביל הנאה גוף חטוב .

אל תתפתה לקחת אבקות אחרות לא לשכוח שלא אתה ולא אני לא יודעים מה בדיוק יש בפנים זה מפוצץ בלוגוים מגניבים על האריזה אבל ביננו לך תדע מה הכניסו בפנים כדי לחסוך גם אם יש תו תקן אז אני אומר לעצמי לצמצם בחלבון כמה שאפשר.

ולסיום תוכל ללכת לתוזנאית ולבנות לך תפריט עשיר בחלבונים או לחילופין להיעזר במה שנתתי+מאכלים שכמובן לא הזכרתי ולברר על ערכם התוזנתי ברשת ..

7 אחוז שומן? זה לא בריא. איפה מדדת?

פורסם
  • מחבר

אני אוהב דגים, אבל לא כשהם באים בקופסת שימורים.. רק כשמבשלים אותם.

למה חשוב לאכול לחם מלא? ולא רגיל?

ביום שלא מתאמנים גם חשוב לאכול פי 1.5-2 גרם חלבון ממשקל הגוף? או שזה רק ביום של אימונים?

אגב , השריר יכול לספוג 16 גרם חלבון בשעה , אם תקח שני סקופים של אבקה במכה (כמו שנאמר פה) אז לא תקבל שום דבר חוץ מעודף חלבון שיהפוך לשומן.

אבל במנה יש כ22 גרם.. אז מה הגוף יעשה עם ה6 גרם הנותרים? יאגור אותם לשעה הבאה? או יהפוך אותם לשומן?

פורסם

ביום שלא מתאמנים גם חשוב לאכול פי 1.5-2 גרם חלבון ממשקל הגוף? או שזה רק ביום של אימונים?אבל במנה יש כ22 גרם.. אז מה הגוף יעשה עם ה6 גרם הנותרים? יאגור אותם לשעה הבאה? או יהפוך אותם לשומן?

אם זה חלבון מן החי, כמו כל האבקות שהומלצו פה בדיון, הוא יהפוך לשומן.

פורסם

ביום שלא מתאמנים גם חשוב לאכול פי 1.5-2 גרם חלבון ממשקל הגוף? או שזה רק ביום של אימונים?אבל במנה יש כ22 גרם.. אז מה הגוף יעשה עם ה6 גרם הנותרים? יאגור אותם לשעה הבאה? או יהפוך אותם לשומן?

לא צריך לצרוך כמות של פי 2 ממשקל הגוף1.2 עד 1.4 זה די והותר ובזמן שאתה לא מתאמן השריר נבנה ...ץ

והגוף יכול לספוג פחות מ16 לשעה זה לא נכון מה שנכתב כאן זה שונה מאדם לאדם אבל זה לא עובר את ה10 בשעה.

זה לא יהפוך לשומן כי הגוף יאגור למרות שגם קיבולת האגירה גבולית.

בכל מקרה עודף חלבון מזיק לכבד..

פורסם

לא צריך לצרוך כמות של פי 2 ממשקל הגוף1.2 עד 1.4 זה די והותר ובזמן שאתה לא מתאמן השריר נבנה ...ץ

והגוף יכול לספוג פחות מ16 לשעה זה לא נכון מה שנכתב כאן זה שונה מאדם לאדם אבל זה לא עובר את ה10 בשעה.

זה לא יהפוך לשומן כי הגוף יאגור למרות שגם קיבולת האגירה גבולית.

בכל מקרה עודף חלבון מזיק לכבד..

ומעמיס על הכליות. ;)

פורסם

אני מציע שתקראו עוד קצת בנושא :

http://www.israelbody.org/Index.asp?CategoryID=81&ArticleID=333

http://www.israelbody.org/Index.asp?ArticleID=108&CategoryID=81&Page=1

חלבון וגדילת השריר...

אחד הממצאים החשובים ביותר בביוכימיית האימונים ב-50 השנה האחרונות זה האישור שחומצות אמינו דמיות מרוכזות מכתיבות את גדילת השריר. [4]

ריכוז גבוה של חומצות אמינו בדם הוא חיוני לגירוי שיעור סינתזת החלבון לשריר.

צריכה גבוהה של חלבון (מעל 1.5 גרם לכל ק"ג ביום) נחוצה בכדי לשמור על ריכוז גבוה של חומצות אמינו בדם ולגרות סינתזת חלבון לשריר.

האפקט האנאבולי הזה לא מתרחש עם צריכה פחותה ("נורמלית") של חלבון. [4]

מחקר אחרון לגבי אימוני כוח הראה כי רמת חומצות האמינו בדם יורדת בדרמטיות לאחר אימון, אפילו אצל אתלטים שצורכים כמות גבוהה יחסית של חלבון של 1.26 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל הגוף ביום. [15]

כאשר רמת חומצות האמינו בדם יורדת, שיעור בניית השריר מופחת.

צריכה גבוהה של חלבון היא חיונית למיקסום האפקט האנאבולי של אימוני התנגדות.

האם צריכה גבוהה של חלבון בטוחה?

צריכה גבוהה של חלבון לא מזיקה לגוף בריא.

מספר מחקרים מראים כי צריכה של חלבון (עד שלוש פעמים ה-RDA) לא גורמת לנזק לאנשים בריאים.[1-4]

למעשה, צריכת פרוטאין מעל הRDA דווקא משפרת את הבריאות.

עודף חלבון וצריכת אמינו נמצאו לא מזיקים אצל אנשים בריאים.

לכן, בכדי להבטיח תוצאות מאימונים אינטנסיביים, זו אסטרטגיה חכמה הרבה יותר לצרוך יותר חלבון מאשר להגביל בחוסר היגיון את הצריכה שלו.[2]

פורסם

זה לא מומלץ כל האבקות האלה, אמנם נזקים לכבד ולאיברים אחרים זה רק לטווח הארוך ובשימוש לאורך זמן, אבל ביצים, טונה וגבינות כמקור לחלבונים זה עדיף וכמובן שזה טבעי יותר לגוף

כל עוד תאכל נכון ותתאמן נכון, אין לך צורך באבקות

פורסם

זה לא מומלץ כל האבקות האלה, אמנם נזקים לכבד ולאיברים אחרים זה רק לטווח הארוך ובשימוש לאורך זמן, אבל ביצים, טונה וגבינות כמקור לחלבונים זה עדיף וכמובן שזה טבעי יותר לגוף

אני מאמין שאת היוגורטים שאתה אוכל אתה מכין ידנית מהפרה שגידלת באופן אורגני, ואת הקפה שאתה שותה אתה מכין מגרעינים שגידלת בעצמך באופן אורגני וטחנת אותם.

עוד אחד עם דיעות קדומות, תחקור קצת לפני שאתה זורק הערות חסרות כל ביסוס לאוויר.

פורסם

--------------------------------------------------------------------------------

ממש פרימיטיבי להגיד שאבקות חלבון לא מומלץ כי זה לא טבעי (?!) . כל חדר כושר בארץ שמכבד את עמצו יש לו במזנון - "שייקים" שאפשר לקנות או מכונה (כמו קוקה קולה) מנת חלבון . פעם לא היה לזה מודעות בקרב הקהל הרגיל ... רק בודיבילדרים ואתלטים רציניים היו משתמשים בזה ... ואם נלך יותר אחורה , היו מאכילים (לא בדיוק מה שאנחנו קונים..) בזה יונקים (כבשים , עגלים וכו' על מנת לחזק אותם.

ובקשר לבריא או לא בריא ...

גזר בריא ? כן בריא ... אבל מה יקרה לך אם תאכל כל יום 10 גזרים במשך חודש ? העור שלך יצהיב , ותתפתח מחלה.

ברזל בריא \ חיוני לגוף ? כן בריא ... אבל מה יקרה אם תצרוך יתר על המידה ? כנראה בעיות כבד .

טונה בריא ? בטח בריא ... אומגה 3 + חלבון טוב ... אבל מה יקרה אם תאכל כל יום פעמיים ביום טונה ? כספית בדם ... סחרחורות (מסכים כחולים ;) )ואפילו התעלפויות.

אותו דבר עם חלבון - חלבון עוזר לבניית רקמות השריר ולאיחוי שלו . אך כמו כל דבר צריכה גבוהה מכל סוג של חלבון (סויה , אבקות , דגים , ביצים וכו')

תביא למערכת חיסונית פגיעה יותר כלפי מחלות ... (לא יודע מאיפה נדבקתם דווקא על בעיות כבד :S).

פורסם

אני מאמין שאת היוגורטים שאתה אוכל אתה מכין ידנית מהפרה שגידלת באופן אורגני, ואת הקפה שאתה שותה אתה מכין מגרעינים שגידלת בעצמך באופן אורגני וטחנת אותם.

עוד אחד עם דיעות קדומות, תחקור קצת לפני שאתה זורק הערות חסרות כל ביסוס לאוויר.

:P אתה מדבר כמו המאמנים בחדר כושר אבל תכלס יש אמת בדבריך.

מה שכן גם אני ולא אתה יודעים מה יש 1:1 באבקות הללו כמובן שאם אפשר להתווכח שהאבקות לא באות להחליף צריכת חלבון ממזון וזה כמובן רק התוסף.

וצריך הכל לקחת במידה.

אגב ob גם אני יכול לתת לך תוצאות באתרים שאומרים שצריך לצרוך מי שתמאמן באימוני כוח בין 1.4 ל 1.6 אבל שוב זה סתם דיבוריםץ

אתה רוצה תצתרוך 2.2 אני לא מכניס לגוף שלי כמות כזאת של חלבון אני צורך לרוב 1.2עד 1.4 לרוב זה 1.2 ואני מתפתח [אולי שברתי את המוסכמות?].

ואם תוך חצי שנה אני עולה 6 קילו מסת שריר ומוריד לאחוז שומן נמוך כנראה שאני טיפה יודע מה אני עושה

ולגבי החלבון התיעצתי עם רופאה...

פורסם

:P אתה מדבר כמו המאמנים בחדר כושר אבל תכלס יש אמת בדבריך.

מה שכן גם אני ולא אתה יודעים מה יש 1:1 באבקות הללו כמובן שאם אפשר להתווכח שהאבקות לא באות להחליף צריכת חלבון ממזון וזה כמובן רק התוסף.

וצריך הכל לקחת במידה.

אגב ob גם אני יכול לתת לך תוצאות באתרים שאומרים שצריך לצרוך מי שתמאמן באימוני כוח בין 1.4 ל 1.6 אבל שוב זה סתם דיבוריםץ

אתה רוצה תצתרוך 2.2 אני לא מכניס לגוף שלי כמות כזאת של חלבון אני צורך לרוב 1.2עד 1.4 לרוב זה 1.2 ואני מתפתח [אולי שברתי את המוסכמות?].

ואם תוך חצי שנה אני עולה 6 קילו מסת שריר ומוריד לאחוז שומן נמוך כנראה שאני טיפה יודע מה אני עושה

תלוי על איזה אבקה מדובר. ;)

פורסם

תלוי על איזה אבקה מדובר. ;)

??? היית שותף בהכנת אחת האבקות של תוספת החלבון אשמח אם תשתף אותי בנושא.

פורסם

אין צורך ב 2.2 גרם לקילו ... אמרתי שכדאי עד 2 גרם לקילו ... מה שמומלץ זה בין 1.5 ל- 2 גרם.

אני כשהתחלתי את החיטוב שלי , הייתי שמן , שקלתי 93 קילו ... לכן צרכתי כ 1.5 גרם חלבון לקילו , כי תוך כדי חיטוב עשיתי דיאטה .

היום אני שוקל 75 ק"ג ואני צורך כ 1.8 - 2 גרם לק"ג . (מתאמן A,B,A,B ראשון,שני-רביעי,חמישי).

זה כמובן משתנה לפי צורת הגוף וכל אחד והחילוף חומרים שלו.

שורה תחתונה אם לסכם את זה :

70% תלוי בתזונה נכונה , 30% תלוי באימוני כח (חדר כושר)

והכל ביחד זה גנים , לא משנה כמה תתאמץ בסופו של דבר הכל זה גנים(בקשר ל"שבירת מוסכמות שלך") .

הרופאה צודקת ... כנראה שאני מסכים איתה ... אבל אני מעדיף להיראות כמו המדריך שלי ולא כמו הרופאה שלך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים