עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית ברשת HPNA ושני ראוטרים אלחוטיים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הבנתי ברשתות ממש מוגבלת ואוכל להיעזר בתמיכתכם.

ברצוני להגיע למצב בו כל המחשבים בביתי "|רואים" אחד את השני, כולל שיתוף ספריות, מדפסות וכו'.

ארכיטקטורה:

קומה ב: מחשב נייח עם ויסטה המחובר ל HPNA של בזק (נקודה ראשית) הכוללת רשת אלחוטית א, בנוסף מתאם VONAGE לשיחות VOIP עם ארה"ב ונייד המחובר אלחוטית עם מ"ה XP.

קומה א: נקודת HPNA משנית מחוברת לקיר, אליה מחובר ראוטר אלחוטי נוסף - להלן רשת אלחוטית ב. אל הרשת האלחוטית הזו אני מחבר WII, מחשב נייח WIN7, ושני מחשבים ניידים עם ויסטה.

האם ישנה אפשרות ליצור רשת לצרכי בתצורה הזו?

אם כן איך?

רק לידיעה, ניסתי להשתמש בראוטר מקומה ב כדי שכל המחשבים יקלטו ויעבדו מולו - האות לא חזק מספיק. ניסיתי לשכפל/להגביר אות שלו דרך ראוטר נוסף אך לא הצלחתי - כנראה כי הם לא מאותה החברה. הבאתי אפילו איש רשתות/אלק יועץ שגנב ממני 200 ש"ח ועשה כלום...

HELP

:)

תודה מראש!

פורסם

1. כדאי שתצרף שרטוט סכמטי של מיקום המחשבים, הנתבים והמודם כדי שיהיה יותר ברור מי נגד מי.

2. שקלת להזמין חשמלאי שיבצע כבילה מסודרת בבית שתפתור אותך מכל "הפתרונות" העוקפים כמו HPNA ואלחוט?

3. דרך אגב, מדובר על HPNA3 או HPNA2? איזה מודם יש לך ואיזה נתבים?

פורסם
  • מחבר

1. אשרטט ואצרף

עריכה: הנה הטופולוגיה אצלי בקובץ המצורף:

2. גר בשכירות לא מעוניין בכבילה קבועה

3. HPNA3 של powernet. הראוטר למטה של TP-LINK מאייבורי.

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה שחיברת למתאם HPNA3 בצד השני זה נתב או רק AP? כי אם זה נתב זה פשוט ביזבוז.

פורסם
  • מחבר

בצד השני זה נתב (ראוטר אלחוטי) - אין לי בעיה אם זה בזבוז השאלה אם ואיך ליצור רשת נדרשת...

פורסם

אתה יכול שיתוף כרגיל רק בגלל העובדה שאתה משתמש (מסיבה לא מובנת) בשני נתבים תצתרך להגיד רניתוב סטאטי ביניהם כדי שהמחשבים יכלו לצאת אחד לשני בין הקומות ולא רק לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול שיתוף כרגיל רק בגלל העובדה שאתה משתמש (מסיבה לא מובנת) בשני נתבים תצתרך להגיד רניתוב סטאטי ביניהם כדי שהמחשבים יכלו לצאת אחד לשני בין הקומות ולא רק לאינטרנט.

האמת לא הבנתי - האם אפשרי לקבל הסבר מפורט יותר?

פורסם

פיספסתי את המילה "לא".

תפקידם של נתבים זה קישוריות בין רשתות שונות. מכיוון שהחלטת לשים נתב נוסף במקום סתם AP שבעצם היה יכול לשמש ב switch יהיה צורך להגדיר אותם או ב אותו subnet או להגדירו ניתוב סטאטי בממשק שלהם ככדי שתוכל ל"הגיעה" מקומה 1 ל2 וחזרה בLAN.

כברירת מחדל המודם-נתב של בזק מגיע מוגדר ל רשת class A ונתבים אחרים באים כ class C.

פורסם
  • מחבר

כלומר אתה אומר שהנתבים יכולים "לראות" אחד את השני אפילו שהם על חיבורי HPNA שונים?

פורסם

אין שום דבר שונה והם יכולים לתקשר אחד עם השני.

פורסם
  • מחבר

הי - כנראה שאני ממש לא מבין, מה שניסיתי זה להזין את כתובת הראוטר שנמצא למטה מהמחשב למעלה.

הזנתי 192.168.1.1 ולא הגעתי לראוטר למטה

אז אולי אפשר פירוט איך ליצור קשר בין המחשבים בתצורה שלי?

תודה!

פורסם

אני מסביר שוב:

לא רק שיש לך נתבים בLAN שבכלל לא נחוצים הם גם נמצאים ב subnetים שונים כך שתקשורת לא תהיה ביניהם אלא אם כן תגדיר לשניהם ניתובים סטאטיים כדי להגיע אחד לשני או תשים אותם באותו subnet לפחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים