עבור לתוכן

עכשיו כש 775 נשארה מאחור - האם כשעידן 1156ייגמר,גם 1366 צפויה למות איתו ביחד? .

Featured Replies

פורסם

אני יוצא מתוך נק' הנחה, שכל עוד ממשיכים לייצר מעבדים, מתקדמים משמעותית, מהדור הקודם להם, לאותה התושבת - התושבת נמצאת בגדר חיה ובועטת.

לכן, למרות ההשקה האחרונה של ה Q9500, אני מגדיר את 775 כתושבת שעבר זמנה; מהסיבה הפשוטה שאדם שהיום ברשותו מעבד דוגמת E8400 או מרובע ליבה כלשהו, לא יוכל להשתדרג משמעותית לשום מקום על אותה מערכת. שלא כמו שהיה בעבר כשיכולת להשתדרג מ Dual-Core ל Core2Duo ובהמשך ל Core2Quad -עם אותו לוח זכרונות וכו'.

היום, כידוע, ריבוי התושבות של אינטל, יצר בלבול. אנשים שמחפשים "מחשב שיחזיק הרבה שנים" (דרישה נפוצה בקרב המון אנשים במעמד רכישה), כבר לא יכולים לבחור באופציה הקלה של לקחת משהו מהדור האחרון, שהרי בו זמנית מושקים מעבדים שונים לתושבות שונות.

מה שכן ידוע הוא ש 1156 מיועד לשוק ההביניים ואילו 1366 לשוק הגבוה; האם ככזאת (יעודית לשוק הגבוה),תושבת ה1366 צפויה להאריך חיים מעבר ל 1156?

ושוב, כשאני משתמש בביטוי "להאריך חיים" אני מתכוון לכך שנשמרת האופציה לקנות מעבד חזק ו/או מתקדם משמעותית ממה שיש לך היום.

תהייה נוספת:

לאחרונה משהתדוודענו ל Core I3 דובר על כך שלמרות תאימותו לתושבת 1156, הוא לא יתאים ללוחות בעלי אותו צ'יפסט שנמכרו עד היום לתושבת זו, אלא רק ללוחות בעלי צ'יפסט שונה. מה שמכניס לשאלה הקודמת פרמטר נוסף של צ'יפסט מתאים ולא רק אותה תושבת.

מכאן השאלה השנייה -

האם צפוי להיות מצב שמעבדים שיצאו בעוד שנה או שנתיים לתושבות 1366/1156 לא יתאימו לאנשים בעלי מערכות שנרכשו לאחרונה (לוחות P55/X58)?

תודה לכל המגיבים וגם למי שבאמת נשאר עד הסוף :)

פורסם

לשאלה הראשונה - חוץ ממעבד השש ליבות של אינטל לא ידוע על שום דבר שיצא ל-LGA1336 וחוץ ממעבדי הקלארקדייל ואולי איזה כמה מעבדי לינפילד (2 גרסאות S ל-750 ול-860 ואולי גם ה-i7-810), לא ידוע על כלום לתושבת LGA1156. מה שבטוח זה שאם מישהו קונה i5-750 אז כל שאר המעבדים שיצאו לא יהיו שדרוג מעניין למקרה שלו.

לגבי ה-i3.. המונח הנכון הוא קלארקדייל כי במשפחה הזו ישנם גם מעבדי i5. והתשובה היא שבוודאי שלוח P55 יאפשר להריץ עליו מעבד קלארקדייל (אולי עם עדכון ביוס), פשוט לא יהיה אפשרי לנצל את השבב הגראפי המובנה. (כמובן שזה לא מתוך ניסיון)

לגבי השאלה האחרונה- אם יצאו מעבדים מלבד הנ"ל (כלומר כאלו שעוד לא שמענו עליהם) אז סביר שעדכון ביוס יפתור את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרת לי ליישב כמה סוגיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים