עבור לתוכן

מבקש המלצה על נייד לשימושים בסיסיים בעיק&#1512

Featured Replies

פורסם

התחלתי להתעניין בקניית מחשב נייד פרטי בשבילי, יד שנייה, כי המחשב של הבית מלא בזבל של כל תושבי הבית. קראתי את המדריך שמפורסם באתר והוא הבהיר לי כמה נקודות, אבל הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים והאפשרויות שיש.

השימושים שלי בסיסיים מאוד: גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים, הורדת קבצים דרך האימיול שמיעת מוזיקה וכו'... אבל הייתי רוצה שיהיה בנוי לקצת יותר מזה אני גם מתכנן לצפות פה ושם בסרטים, קצת משחקים, עריכה של תמונות ולעיתים שימושים יותר אינטנסיביים במחשב. חשוב לי שהביצועים שלו יהיו טובים ועם זה שיהיה אמין. עדיפות למסך גדול-לא ענק אבל גם לא בינוני. משקל לא כל כך משנה כי הוא הולך להיות רוב היום בבית מחובר למטען.

התקציב לא בשמיים בסביבות ה-2000 ש"ח +-. אני יודע שיכול להיות שאני מבקש הרבה יחסית לתקציב אבל אני מבקש המלצה על הכי קרוב לזה שהתקציב יכול לקנות, יד שנייה. אם צריך להתפשר על דברים אז עדיף שיהיה אפשר לשדרג אותם בשלב מאוחר יותר.

יש המלצות לדגמים ספציפיים??

*שכחתי להזכיר שיש לי ראוטרבמחשב הביתי. כל המחשבים הניידים תומכים ברשת אלחוטית? אם לא אז צריך שהוא יתמוך.

פורסם

הבעיה ביד-שניה היא שזה שוק מאוד שרירותי. גם ההיצע וגם הביקוש. זה לא כאילו אפשר לומר "יש מחשב מעולה שלפני שנתיים עלה 6000 שקלים, והיום עולה 2000 ביד שניה". כי מי בכלל אמר שיש מישהו שרוצה למכור אותו יד-שניה? ואולי אותו מישהו חי בסרט וחושב שיקבל עליו 5000 שקלים? ואולי הוא נואש וזקוק לכסף מהר, ולכן ימכור אותו גם ב-1000 שקלים?

אז בסופו של דבר שוק יד שניה מאלץ אותך לחפש במודעות היד-שניה (yad2, homeless וכדומה) ופשוט לראות מחשב-מחשב: האם הוא מתאים לך, והאם המחיר מתאים לך, והאם המחיר הגיוני ביחס לממוצע, והאם המוכר נראה לך אדם הגון וכו' וכו'. וגם, כמובן, צריך לבדוק פיזית שהמחשב תקין, והאם יש עליו אחריות יצרן עדיין (אם אין - זה סיכון לא קטן לרכוש מחשב כזה). רכישה יד שנייה לא פשוטה כמו להיכנס לאתר אינטרנט של חנות, לבחור דגם ושלום על ישראל.

אני את המחשב הנייד הנוכחי שלי קניתי מיד שנייה, אבל זה כי ידעתי בדיוק, אבל בדיוק, מה אני מחפש, ולמה אני מחפש את זה, ולמה שום מחשב אחר בשוק (חדש או יד-שנייה) לא יספק לי את זה.

ייתכן שכדאי לך להגדיל את התקציב בכמה מאות שקלים, ולרכוש מחשב חדש, שלפחות תהיה רגוע לגביו בשנה הראשונה. חלק מהיצרנים (HP, לנובו) מאפשרים הרחבת אחריות לתקופה של עד 3 שנים גם אחרי מעמד הקנייה, כל עוד האחריות המקורית לא פגה. יש דגמים זולים של HP Compaq CQ61 או Lenovo G550. לפעמים אפשר להשיג אותם אפילו יותר זול דרך מכרזים למיניהם.

הדבר היחיד שהייתי מחפש ביד-2 זה מחשבים עסקיים. יש לא מעט Dell Latitude D630 או Lenovo Thinkpad T61 מסתובבים ברשת, בסביבות ה-2500. מבחינת העמידות, ייתכן שהם עדיפים לאורך זמן על המחשבים המודרניים הזולים (אבל יש להביא בחשבון שהם כבר היו בשימוש), ולרוב תהיה להם אחריות לתקופה של שנה פלוס מינוס. מבחינת ביצועים, הם לא יהיו עדיפים על המחשבים החדשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים