עבור לתוכן

חופשה באמסטרדם.. !

Featured Replies

פורסם

זה תלוי.

יש חדרים אישיים בדיוק כמו כל מלון בעולם, בטוח.

ויש חדרים מיקס, שאתה מצטרף לחבורה אחרת בחדר של 8 נגיד, או שמצרפים איליך מישהו.

אני הייתי בחר מיקס ולא צירפו לנו בינאדם.

בעיקרון בטוח, אבל אם הייתי בחדר מיקס והיו מצרפים יש מצב הייתי נועל תמזוודה.

פורסם

אהלן,

חזרתי מאמסטרדם שלשום. האמת שאני עדין בחו"ל, אבל אני יכול לתת לך עזרה עם חלק מהדברים.

קודם כל, תתלבשו טוב. כשאני אומר טוב זה כובע, מעיל טוב ונעליים עמידות למים. רצוי גם געטקס וצעיף (או חמצאוור), על כפפות אפשר לוותר. כמו כן אם המעיל לא עמיד לגשם ממליץ לקחת מטריה קטנה. כשעזבנו כל התעלות היו קפואות אז קחו את זה בחשבון!

דבר שני, אתרים שאישית נורא אהבתי הם - Tropmuseum, מוזיאון ואן גוך, בית אנה פרנק, מבשלת היינקן.

דברים שלא אהבתי:

- מוזיאון הסקס: אוסף של פורנו עם כמה צעצועי מין ועוד כל מני פ'טישים למינהם. האמת שהכניסה כ"כ זולה (3 יורו) שזה לא נורא ושווה להצטלם עם הזין הענקי. אבל חוץ מזה בזבוז זמן.

- מוזיאון הוודקה: נמצא בצמוד למוזיאון הסקס. כניסה אם אני לא טועה עלתה 8.5 יורו וכוללת שוט אחת של וודקה. המוזיאון עצמו כולל אוסף של בקבוקי וודקה וחנות מזכרות. על הדרך מסבירים לך איך מייצרים וודקה וכל מני סוגים שונים של ברנדים. תחסכו את הכסף.

- Amsterdam Dungon: אמור להיות משהו מפחיד אבל בפועל רק אם אין לכם משהו יותר טוב לעשות.

אני לא יודע לכמה זמן אתם נוסעים אבל אם ימאס לכם קצת מאמסטרדם תוכלו לנסות לארגן איזו נסיעה לכמה כפרי דייגים בסביבה או לעיר האג. אנחנו עשינו זאת בעזרת החבר'ה האלה: http://www.easyrider-excursions.nl/he/

אנחנו נהננו.

קופי שופס יש כמו זבל, תעשה חיפוש באינטרנט. אם אתה לא מעשן אתה יכול לנסות ספייס קייקס. עובד מצויין. פטריות קונים בחנויות שנקראות Smart Shops. אני מאמין שתתקל בכמה כאלה בשיטוטים ברחובות. אל תקנו ג'וינטים מוכנים.

בשיטוטים ברחובות בלילה יתכן ותתקלו בדילרים שיציעו לכם כל מני דברים, אל תפחדו פשוט תגידו לא תודה ותמשיכו הלאה.

ההגעה מנמל התעופה לאמסטרדם נורא קלה. אל תטרחו לארגן הסעה או לקחת מונית. הטרמינל ותחנת הרכבת הם אותו מבנה. איך שמסיימים ביקורת דרכונים יוצאים וישר מגיעים לקופות של הרכבת. משם לוקחים רכבת לאמסטרדם סנטראל. עלות נסיעה 4.30 יורו אם אני לא טועה. איך שיצאתם בסנטרל, דבר ראשון שאתה רוצים לעשות זה להיכנס ולקנות כרטיס לתחבורה אם אתם לא מתכוונים לגור במרכז, או לרכוש את הכרטיס IAMSTERDAM אם אתם רוצים לבדוק כמה מוזיאונים בחינם.

החלונות האדומים הוא בהחלט אחד הרחובות היותר מומלצים לבקר בהם כדי לשטוף את העיניים. אם חשקה נפשכם, 50 יורו למשהו כמו 20 דקות. לא זול.

אנחנו היינו 3 איש ל8 לילות באמסטרדם. השכרנו דירה לא רחוק מהמרכז (10 דק מחשמלית) בעלות של 25 יורו ללילה לבנאדם. והיה לנו מקלחת משלנו, מטבחון, מקרר, מחשב ואינטרנט. תעשו שיקולים אולי עדיף לכם.

אני חושב שזהו. אם אני אזכר בעוד משהו אכתוב...

תהנו!

נ.ב

כמה מקומות מציעים "תורות מזורזים" שאפשר לקנות אליהם כרטיס באינטרנט. למשל בית אנה פרנק. אם אתה רוצים לבקר שם, אני מציע בחום, שתעשו את זה. אנחנו עמדנו בתור שעה בקור של בערך 2 מעלות. וזה עוד נחשב תור קצר אצל אנה פרנק. תזמינו באינטרנט.

גם IAMSTERDAM נותן 10 אחוז הנחה למזמינים באינטרנט. קחו את כל זה בחשבון.

פורסם

הקטע עם הדירה נשמע טוב, אשמח לקבל עוד פרטים לגבי זה.

בעצם אם התכנון שלי הוא קופישופס(ומאשרומשופס או איך שלא קוראים לזה ;D), מסיבות וכל מיני אטרקציות זמינות, יהיה צורך בתחבורה ציבורית? או שהכל נמצא במרחק הליכה במרכז?

פורסם

קח בחשבון שעכשיו קר למרות שאני הייתי שנה שעברה ב פברואר והיה קר אבל עדיין עשינו הכל ברגל .

פורסם

המרחק מהלד ספליין לדאם זה 20 דקות הליכה כמו שצריך... ותאכלס כיף ללכת באמסטרדם.

זה אתר של דירות אם אתה מעוניין:

http://www.amsterdam2book.com/

כנראה שיהיה צורך בכל מקרה להשתמש בטראם כי שאתה מסטול ועצלן לא יהיה לך כוח ללכת.

אחד המוכרים בקופישופס שביקשתי ממנו הכוונה לאיפשהו אמר לי שיקח לי 10 דקות ואם אני מסטול 50, אז כך בחשבון.

בנוגע לפטריות, הם כבר לא כאלה חוקיות, למרות שיש מקומות שכן מוכרים. אם אתה רוצה ליהיות בטוח יש בין הדאם לתחנה המרכזית סמארטשופ עם מוכר ישראלי שהציע לנו שם.

פורסם

הקטע עם הדירה נשמע טוב, אשמח לקבל עוד פרטים לגבי זה.

בעצם אם התכנון שלי הוא קופישופס(ומאשרומשופס או איך שלא קוראים לזה ;D), מסיבות וכל מיני אטרקציות זמינות, יהיה צורך בתחבורה ציבורית? או שהכל נמצא במרחק הליכה במרכז?

תלוי איפה אתה נשאר ללון. אם אתה נשאר ללון ממש באזור הדאם, לא תצטרך תחבורה, פרט למקרים מועטים שתצרה לבקר אתרים טיפה יותר מרוחקים (אם תרצה..).

תפתח גוגל מאפס, תסמן לעצמך כמה אתרים שאתה רוצה לבקר באמסטרדם, ואיפה אתה מתכוון ללון ותבדוק את המרחק.

כרטיס חופשי ל96 שעות שכולל נסיעות בטראמים, אוטובוסים, מטרו, ומעבורות עולה 18 יורו.

הטראמים מפסיקים ללכת בסביבות 12 בלילה, ויש אוטובוס לילה לכל אזור.

עוד פרטים אתה יכול לבדוק באתר של החברת תחבורה שלהם: http://www.gvb.nl/english/Pages/default.aspx

עוד המלצה ששכחתי לצרף - מקום טוב לשבת ולשבוע - cafe de klos פשוט מצויין. מנות ענקיות וטעימות.

פורסם

דיי איך עשיתם לי חשק לטוס לאמסטרדם!!!!! עד מתי??

כל הדיבורים האלה על הליכות ברגל ממקום למקום במרכזי ערים באירופה, למצוא בספונטניות איפה לישון ולאן ללכת לטייל, להתלבש חם ופשוט להנות......!

אני אומר עכשיו לכל מי שלפני צבא וקורא את זה: אין מצב שאתה לא חוסך 4-5 אלף ש"ח כדי לטוס לאירופה ל7-8 ימים!!! זה כל כך שווה את זה! עם חבירם, בספונטניות. פשוט להחליט שאתם טסים, לארוז מזוודות ורק לחכות לדיל טוב של "הדקה ה90" ל3-4(לא יותר מחמישה איש)!

אני טסתי לפני הצבא לגרמניה לשבוע לפני הגיוס(חזרתי בשלישי ובחמישי התגייסתי). אה וגם אחרי הבצפר טסתי לחודשיים וחצי לעבוד בסקנדינביה, ומתוכם חודש בכלל טיילתי בכל סקנדינביה בעזרת הכסף שהרווחתי... היה כל כך שווה! ההרפתקאות עם החברים לעולם לא תשכחנה!

תיהנו מלש"בים צעירים! ;)

פורסם

אוי אמסטרדם... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים