עבור לתוכן

חתך הקבלה לאוניברסיטה הוא דבר גמיש?

Featured Replies

פורסם

כי שלושתם הידידים הטובים שלך קיבלו 70 בחשיבה כמותית בפסיכומטרי ומשום מה יש לי תחושה שהם לא משלמים שקל מכיסם.

:o

מדהים!!!

ידידי אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר, קרא טוב את הפוסט הראשון שלי ואולי תבין דבר מה בנושא.

ועכשיו לכמה הבהרות.

1)בחו"ל (אירופה בכל אופן) לא קיים המושג "פסיכומטרי"- אין דבר כזה! לא באים אליך אחרי שסיימתה תיכון עם איזה מבחן מונפץ שכביכול בוחן לך את כישורי הY ו הX שלך כדי שתוכל בהמשך להתקבל למוסדות לימוד גבוהים. כלים לגיטימיים כאלו לסחיטת כסף נפוצים בארץ לכן יש המון סטודנטים שהולכים ללמוד בחו"ל למרות הפיקדון שלהם לאחר השחרור.

2)שוב אתה פוסל את הרעיון של שכר הלימוד למרות שאין לך מושג בנידון? (תראה אולי אתה מכיר אוניברסיטה/ות ספציפית/ות שדורשת/ות יותר או פחות-מתקבל! לא פוסל אפשרויות כמוך)

3) מסתבר שאתה מכיר את הידידים שלי יותר טוב ממני. אתה אדם עובד, עם שכר, וזה אוטומטית נותן לך לגיטימציה ואפשרות לרדת על כל סטודנת כי הוא בפוטנציאל "הילד של אמא" ומגבים אותו? אז לידיעתך- הראשון עובד ולומד במקביל , קורע את התחת במשמרות לילה ובו זמנית דואג לכלכלת הבית כי אמו חולה. ידידה אחת קיבלה מלגה בגלל גיליון הציונים הגבוהה שלה (ממוצע 95), המלגה היא אך ורק ללימודים כמובן, על כל שאר ההוצאות היא משלמת. ובחור נוסף כרגע חוסך כמה שהוא יכול כדי להתקדם בתואר (יש לציין שאמו פרופסור לגיאוגרפיה ומן הסתם היא תעזור לו כאמא, אתה יודע?).

*הערה קטנה- הבחור הראשון שציינתי לומד ראיית חשבון. בטוח לא רואה אותך ואת החשיבה הכמותית שלך ממטר :).

4)לא פסלתי את האפשרות שאתה טרול..

הלאה, המם אותנו בידע הנרחב שלך!! שפוך אור על העולם החשוך שלי!

יום טוב.

פורסם

איטליה היא המדינה היחידה במערב אירופה שמעניקה סבסוד השכלה גבוהה לסטודנטים זרים. בשאר המדינות ללא אזרחות משלמים מחיר מלא. במזרח אירופה בכל מדינות שהיה משתלם ללמוד (כלומר מדינה יחסית מפותחת עם אוניברסיטאות ברמה טובה) הצטרפו לאיחוד האירופאי ושכר הלימוד קפץ במאות אחוזים. חבל שלא פירטת אם יש לחבריך אזרחות אירופאית או לא. סטודנט ללא אזרחות משלם שכר לימוד בגובה אלפי יורו לשנה לא כולל הוצאות נלוות.

אני לא אכנס לדיון אם פסיכומטרי משקף או לא. מה שכן אף אחד לא מכריח אותך לקחת קורסים "יוקרתיים" כגון יואל גבע או קידום שלא שווים את הכסף. סטודנטים רבים הוציאו ציונים מעולים בכוחות עצמם או דרך קורסים מסובסדים שעלותם אינה עולה על 1,500 שקלים. מסחטת כסף זו לא.

פורסם

כמובן שציינתי בפניהם שאני מתכוון ללמוד במסלול של זר! (למרות שיש לי אזרחות אירופאית והם לא יודעים זאת P:)

תראה לגבי קורסים תרום אוניברסיטה כגון מכינות למיניהן ומבחני השלמות אין ספק שהם בגדר החובה בכל מקום (עם רוצים ללמוד X ואין לנו אפילו את היסודות אז אין סיכוי). בחו"ל ,לרוב, קיים מבחן קבלה אשר כולל בתוכו חומר לימוד תיכוני בכמה תחומים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים