עבור לתוכן

SWAP FILE על כונן נפרד

Featured Replies

פורסם

שלום

ראיתי בעבר המלצות על הצבת SWAP FILE בכונן נפרד

ובכן נפל לידי כונן 80 GB של WD דגם WD800JD ורציתי לדעת האם יש טעם לשים עליו את קובץ ההחלפה?

או שאולי בגלל שהוא יותר איטי, עדיף להשאיר את זה כמו שהוא עכשיו על כונן אחד.

אם יש לכם הצעה אחרת לסידור הכוננים אשמח לשמוע.

הכונן הנוכחי שאיתו אני עובד הוא WD 1600JS

צירפתי נתונים של שני הכוננים מתוך HD TUNE

תודה מראש

[attachment deleted by admin]

פורסם

כך או כך לא תראה שיפור גדול, ספק אם תראה שיפור בכלל ואני אומר מניסיון במצב טוב יותר (העברתי את ה-PF לכונן מהיר יותר משלך). בכל מקרה אם אתה שם את ה-PF על הכונן השני אז תשאיר PF קטן בכל זאת על המחיצה של מערכת ההפעלה (בעיקר בשביל minidump).

פורסם
  • מחבר

כך או כך לא תראה שיפור גדול, ספק אם תראה שיפור בכלל ואני אומר מניסיון במצב טוב יותר (העברתי את ה-PF לכונן מהיר יותר משלך). בכל מקרה אם אתה שם את ה-PF על הכונן השני אז תשאיר PF קטן בכל זאת על המחיצה של מערכת ההפעלה (בעיקר בשביל minidump).

כמה קטן?

אני עובד עם ווינדוס 7 64 ביט

2 ג"ב זיכרון פיזי

זכרון וירטואלי (SYSTEM NANAGE) של 1918 מגה

שאלה נוספת? יש מה לשים גם את קובץ ה-HIBRINATION על הכונן השני?

פורסם

הפיתרון המועדף לדעתי הוא תוספת זיכרון פיזי, 2GB או עדיף 4GB , ואז עם מערכת הפעלה 64BIT אתה יכול לשכוח מקובץ החלפה, זיכרון ווירטואלי, וכל השאר, אתה פשוט לא צריך את זה, אפשרות אחרת היא הגדרה של קובץ החלפה, זיכרון ווירטואלי, וכו', בכונן שני בתנאי שהוא מחובר לבקר נפרד, כך ששני הדיסקים שמחוברים לשני בקרים נפרדים יכולים לעבוד במקביל, וכמובן , ככל שהדסקים מהירים יותר זמן התגובה יהיה מהיר יותר, כל תצורה אחרת לא נותנת כל יתרון, למרות שהיא תהיה טובה מכלום.

פורסם
  • מחבר

הפיתרון המועדף לדעתי הוא תוספת זיכרון פיזי, 2GB או עדיף 4GB , ואז עם מערכת הפעלה 64BIT אתה יכול לשכוח מקובץ החלפה, זיכרון ווירטואלי, וכל השאר, אתה פשוט לא צריך את זה, אפשרות אחרת היא הגדרה של קובץ החלפה, זיכרון ווירטואלי, וכו', בכונן שני בתנאי שהוא מחובר לבקר נפרד, כך ששני הדיסקים שמחוברים לשני בקרים נפרדים יכולים לעבוד במקביל, וכמובן , ככל שהדסקים מהירים יותר זמן התגובה יהיה מהיר יותר, כל תצורה אחרת לא נותנת כל יתרון, למרות שהיא תהיה טובה מכלום.

שני הכוננים מחוברים בחיבור SATA, האם ישנו הבדל בין החיבורים השונים בלוח אם?

יש 4 חיבורי SATA המופרדים לזוגות לפי צבעים (שחור-ורוד)

ודרך אגב, כבר יש לי 2 גיגה זכרון

פורסם

SWAP FILE על כונן שני תמיד יותר טוב בלי קשר

למהירות של הכונן. בכמה ? במחשב בבית לא בהרבה.......

HIBERNATION אי אפשר לסים על כונן/מחיצה אחר ובכל מקרה זה לא משנה.

פורסם

יש לך בלוח אם אפשרות לחיבור IDE וכן SATA . אם אתה אומר כי יש לך 4 מחברים של SATA המחולקים לזוגות, וכל זוג בצבע אחר אני מניח (אני לא יודע איזה לוח אם יש לך) שלוח האם כולל שני בקרי SATA נפרדים, ואולי מיצרנים שונים, (ניתן לאמת זאת במדריך למשתמש של לוח האם). אם אכן המצב הוא כזה אתה יכול לחבר כל דיסק לSATA1 של כל זוג ואז יש לך שני דיסקים מחוברים לשני בקרים נפרדים. נכון שבכל מקרה כדאי להתקין קובץ החלפה בדיסק שני, אם זה לא משפר זה לא מזיק, שיפורים נוספים ניתן להשיג בעזרת הוספת זיכרון, שידרוג CPU מהיר יותר, וכמובן החלפה לדיסקים מהירים יותר כמו דיסק 7200RPM , או דיסק 10K , בהם תראה שיפור במהירות, בכל מקרה אין בזה שחור או לבן, ויש לבצע בדיקות בכל שלב בכדי לאמת כדאיות.

פורסם

אם אכן המצב הוא כזה אתה יכול לחבר כל דיסק לSATA1 של כל זוג ואז יש לך שני דיסקים מחוברים לשני בקרים נפרדים.

זה לא יתן לו שום דבר. לכל חיבור SATA יש את רוחב הפס שלו, זה ערוץ נפרד.. אפילו אם מדובר בכמה חיבורים מאותו בקר.

פורסם

כמה קטן?

אני עובד עם ווינדוס 7 64 ביט

2 ג"ב זיכרון פיזי

זכרון וירטואלי (SYSTEM NANAGE) של 1918 מגה

שאלה נוספת? יש מה לשים גם את קובץ ה-HIBRINATION על הכונן השני?

1. לא מובן לי למה עם 2 ג"ב אתה צריך מ"ע 64 ביט (אלא אם כן יש לך תוכנות שדורשות זאת) - במידה ואין לך - ניהול הזיכרון ב-64 ביט מתחת ל-4 ג"ב זיכרון נותן לך פחות ביצועים. נקודה.

2. לא - אי אפשר להעביר את קובץ ה-HIBER.fil בעבר חפרתי לא מעט בנושא - אין מצב

3. אם אתה באמת מחפש להוסיף ביצועים - במערכת דיסקים \ זיכרון -> רכוש 4 ג"ב זיכרון (עדיף 8 אם יש לך תקציב) - תבצע RAID0 עם שני דיסקים.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

1. לא מובן לי למה עם 2 ג"ב אתה צריך מ"ע 64 ביט (אלא אם כן יש לך תוכנות שדורשות זאת) - במידה ואין לך - ניהול הזיכרון ב-64 ביט מתחת ל-4 ג"ב זיכרון נותן לך פחות ביצועים. נקודה.

2. לא - אי אפשר להעביר את קובץ ה-HIBER.fil בעבר חפרתי לא מעט בנושא - אין מצב

3. אם אתה באמת מחפש להוסיף ביצועים - במערכת דיסקים \ זיכרון -> רכוש 4 ג"ב זיכרון (עדיף 8 אם יש לך תקציב) - תבצע RAID0 עם שני דיסקים.

כל טוב,

גבריאל

את ה-64 ביא בזמנו התקנתי כי ראיתי המלצות על הגרסה הזאת ואמרו שלאט לאט גרסת ה-32 ביט תיעלם.

כמו כן, יש לי מעבד כפול ליבה אז אמרתי -למה לא לנצל את זה.

אני מצתכנן להרחיב ל-4 גיגה

אך במידה ולא - כדאי להתקין 32 ביט?

פורסם

פחות מ4 גיגה אין שום סיבה להתקין מערכת 64 ביט. 4 גיגה בדיוק אתה יכול להחליט בין 32 ל64. מעל 4 גיגה - 64 ביט.

פורסם

אך במידה ולא - כדאי להתקין 32 ביט?

לחלוטין כן

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

ולדעתכם מה עדיף?

בהנחה ואני משדרג ל-4 גיגה, מבחינת ביצועים יהיה כדאי להשתמש ב64 ביט?

או שאין הרבה הבדל....

שימושים עיקריים: פוטושופ, קצת תלת מימד בסקצ'אפ והרבה שימושים משרדיים

פורסם

עם 4 גיגהבייט זיכרון - תתקין 64 כי אם לא אתה פשוט לא תנצל את כל כמות הזיכרון - בערך 3.3 (לא זוכר בדיוק את הערך)

גם לאחר העליה הקטנה במחיר הזכרונות - עדיין עדיף לעבוד עם כמות זיכרון גבוהה (לי יש 8 ג"ב זיכרון - וככל הנראה במחשב הבא - בעוד כחצי שנה - יהיו כב 16 ג"ב זיכרון)

כל טוב,

גבריאל

פורסם

פחות מ4 גיגה אין שום סיבה להתקין מערכת 64 ביט. 4 גיגה בדיוק אתה יכול להחליט בין 32 ל64. מעל 4 גיגה - 64 ביט.

מערכת 64 ביט צורכת יותר זכרון ממקבילתה ה32 ביט. ה700 מגה שתרוויח הם +/- הפרש בכמות הזכרון שמערכת 64 ביט תיקח.

שיקולים נוספים להכרעה - מערכות 64 ביט מאובטחות יותר (לא בגלל עצם השימוש ב64 ביט אלא כי ככה מיקרוסופט החליטה לבנות

אותן) אבל יש מספר (קטן מאוד) של אפליקציות 32 ביט שיעשו בעיות תחת מערכת 64 ביט. אני אישית נתקלתי עד היום רק בבעיות

עם קודקים לHD (כאב ראש לא קטן אם אתה לא מעוניין בקודקים המובנים של מיקרוסופט) ובהפעלת תוכנות צד שלישי שעובדות ברמת

מערכת (כמו ATI TOOLS וכו')

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים