עבור לתוכן

קניית דומיין והפנייה ל Google sites

Featured Replies

פורסם

היי

אני מעוניין לקנות דומיין לאתר חדש שאני מקים בגוגל, האם ניתן להשתמש בגוגל כ DNS ?

האתר עדיין בהקמה, נכו לעכשיו אני משתמש בבלוג בתפוז, האם אני יכול להגדיר בנתיים את הכתובת שאני קונה שתפנה לבלוג שלי בתפוז ובעתיד לשנות לאתר בגוגל ?

תודה

נתי

• תגובות 38
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לך את הDNS הציבורי של גוגל

8.8.8.8

פורסם

מה הקשר לDNS הציבורי של גוגל?

natim9 - איפה אתה מתכוון לפרסם את הדומיין? (לגוגל יש בכלל NS? - אין לגוגל NS)

שם אתה יכול להגדיר ולשנות את הA record כרצונך, רק קח בחשבון שלוקח לזה זמן להתעדכן.

(בהתאם לTTL שהגדרת לzone)

פורסם
  • מחבר

^תודה על הלינק, אני יעבור עליו כשיהיה לי זמן

מה הקשר לDNS הציבורי של גוגל?

natim9 - איפה אתה מתכוון לפרסם את הדומיין? (לגוגל יש בכלל NS? - אין לגוגל NS)

שם אתה יכול להגדיר ולשנות את הA record כרצונך, רק קח בחשבון שלוקח לזה זמן להתעדכן.

(בהתאם לTTL שהגדרת לzone)

מה הכוונה בלפרסם ?

לגבי שאר מה שכתבת, לא ממש הבנתי :P, הידע שלי בנושא הזה ממש מועט

השאלה העיקרית כרגע היא האם זה אפשרי והאם ניתן איך שהוא להפנות מהדומיין לבלוג בתפוז (כלומר לכתובת URL אחרת), כי אני לא רוצה לקנות דומיין ולהיתקע איתו סתם

פורסם

לקנות דומיין זה לא מספיק, אתה צריך גם שיהיה שרת DNS שיפרסם אותו.

ככה שכל שרתי הDNS בעולם ידעו לאיזה כתובת הדומיין הזה מצביע.

לפעמים הרשם שמוכר את הדומיין גם מספק שירותי פרסום (NameServer) אבל לא זה מחייב.

מה שהNS מחזיק זה בעצם קובץ שכתוב בו (בין היתר) לאיזו כתובת IP הדומיין הזה מצביע.

האתר שאליו הדפדפן יגש כשתקיש את הכתובת שלך, הוא מה שרשום שם בNS,

ואת זה אתה יכול להגדיר איך שאתה רוצה.

פורסם

אני מצטער אבל מה שאתה אומר הוא לא נכון.

לדומיין יש NS מוגדר - שזהי בעצם כתבת שאליו הדומיין פונה (כלומר השרת).

ברגע שאתה רוכש דומיין אתה גם מקבל "שרת DNS שמפרסם אותו" -> בגדול הדומיין נרשם ב DNS של הספקיות ועושה Resolve ל NS שבחרת.

אותו שרת NS סה"כ מנתב את הדומיין בתוך השרת Web לאן שהוא צריך לפנות (בד"כ לחשבון של המשתמש בשרת אכסון).

הוא לא צריך שום NS - גוגל מספקים את הכתובת NS מן הסתם.

פורסם

סורי, אבל מה שאתה אומר הוא לא נכון :)

הNS של הדומיין זה כתובת שאתה מכניס בעמוד ניהול דומיין ביוזר שלך ברשם של הדומיין.

הNS זה השרת שעליו יושב הzone file, והדומיין מפנה לכתובת IP שמופיעה בzonefile.

גוגל במקרה הזה הם רק השרת אירוח אתר. אין להם שום קשר לדומיין, ובטח שהם לא מפרסמים אותו.

פורסם

ה NameServer הוא שרת שמנתב את הדומיין בצורה פנימית בתוך השרת WEB.

הוא לא "מפרסם" כלום.

הדומיין סה"כ מפנה לכתובת NS.

אתה מבלבל פה בין הכתובת NS (שיושבת בשרתי DNS בכל העולם) לבין השרת NS עצמו.

פורסם

ההפך :)

ברגע שאתה רוכש דומיין מרשם מסויים, מבקשים ממך להכניס לפחות 2 ns.

הns אלה השרתי DNS שמפרסמים את הzone file.

אנחנו יכולים להמשיך את הויכוח המטופש הזה עד מחר, אבל אתה גם יכול פשוט לחפש בגוגל איך עובד DNS וזה יהיה יותר מהר.

אין שום קשר לשרת WEB אגב.. אתה יכול שהדומיין יפנה לכל IP וכל סוג של שרת.

זה נכון שהניתוב בתוך השרת WEB בשרתים שיתופיים נעשה ע"פ הדומיין, אבל אין לזה שום קשר לNS.

פורסם
  • מחבר

הצלחתם לבלבל אותי (לא שזה כל כך קשה :P)

האם אני יצטרך לשלם על עוד שירות מעבר לקניית הדומיין אם אני מאחסן בגוגל ?

אם אני רשום בדומיין ישראלי ומאחסן בגוגל, האם האתר יופיע תחת אתרים מישראל בחיפוש בגוגל ? (חשוב)

פורסם

אם שילמת גם על רישום דומיין, וגם על פרסום דומיין, אז לא תצטרך לשלם עוד משהו.

אם שילמת רק על רישום דומיין, אז אתה צריך גם לפרסם אותו.

(זה לאו דווקא בכסף)

בקשר לאיפה זה יופיע בחיפוש..

האמת שאין לי מושג אם גוגל מקטלג את זה לפי הIP של השרת המארח

או לפי הדומיין... לדעתי זה גם משהו קצת יותר מורכב, ולא רק או זה או זה.

פורסם
  • מחבר

אם אני רושם דומיין דרך LiveDNS.co.il נניח

האם אם זה כולל גם פירסום ? דרך מי אפשר לקבל השירות הזה ?

פורסם

RLM - תפסיק לבלבל בשכל עם המצאות של מושגים כמו "פרסום". אתה רק מסבך את כל העניין, למרות שחלק ממה שאתה אומר הוא נכון - אתה פשוט מערבב כמה מושגים.

אתה רוכש דומיין - מגדיר לו לאיזה NS הוא יפנה ושלום על ישראל. נקודה.

natim9, מה שאתה צריך לעשות זה לרכוש דומיין, נניח Example.co.il דרך LiveDns (מומלץ דרכם) ומכניס שני כתובות (נניח ns1.dreamhost.com ו ns2.dreamhost.com) שנקראות NameServers. את אותן כתובות אתה מקבל מספק האכסון שלך, וזהו זה.

באשר ל Google Sites בתור ספק האכסון שלך - גוגל אינם מספקים כתובות NS, לכן תצטרך לעבוד בשיטה קצת שונה. תצטרך לערוך את ה Zone File (מה ש RLM מדבר עליו בתור "פרסום"). בד"כ אתה יכול לערוך את ה Zone File דרך הרשם דומיינים אך זה לא תמיד המקרה ולכן צריך לעיתים להשתמש בשירותים כמו ZoneEdit. במקרה שלך LiveDns אכן מספקים תמיכה בעריכת ה Zone File ולכן השיטות שעל פיהן אתה צריך לפעול הן:

• 1. רכוש את הדומיין הרצוי דרך domains.livedns.co.il
  • 2. כנס לממשק ניהול הדומיין ב LiveDns (קרא כאן עוד: http://www.livedns.co.il/KbArticle.aspx?ArticleID=1085) והוסף רשומת CNAME חדשה. קרא לה www והכנס ghs.google.com בתור הערך.
  • 3. הכנס לממשק ניהול שלך ב Google Sites, בתפריט בחר ב Web Address והוסף את הדומיין שלך, למשל www.example.com (שים לב אתה חייב את ה WWW!)

לאחר שסיימת את השלבים האלה, תמתין בין חצי שעה לשעה מקס' על מנת שהשינויים (בעיקר בשלב 2) יכנסו לתוקף.

פורסם

המצאות של מושגים.. ככה זה נקרא.. מה לעשות?

אני מניח שיצא לך לעבוד בחברה שיש לה שרת DNS שנותן שירותי פרסום ללקוחות והתעסקת עם זה כל יום כל היום, שאתה קוטל כל מילה שאני אומר.. נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים