עבור לתוכן

012 מגבילים P2P רק לחלק מהמשתמשים?

Featured Replies

פורסם

חבר שלי מנוי ב012 על מהירות 1.5 מגה ומוריד טורנטים על 190KB קבוע!

והוא יחסית מוריד כבד.

מה שיותר מוזר זה שאצל דוד שלי במהירות 2.5 מגה טורנטים יורדים לו בקושי על 50KB.

יכול להיות ש012 מגבילים רק לחלק מהמנויים את רוחב הפס בP2P :s05:

פורסם

נסה לתזמן הורדה יחד איתו - כך ששניכם תורידו בדיוק את אותו הטורנט, בדיוק באותו הזמן (כלומר תתחילו באותו זמן!) - ובעזרת אותה תוכנה

עקבו יחד אחרי המהירויות, ותראה אם יש הבדל משמעותי שנמשך לאורך כל ההורדה

כדאי להתחיל לתת לטורנט "להתבשל" במשך איזה חצי שעה עד שעה לפני שבאמת תתחיל להשוות מהירויות, כי לוקח קצת זמן בדרך כלל למצוא את כל ה-SEEDS, ה-PEERS, ולהתחיל להכנס לתורים...

פורסם

יכול להיות ש012 מגבילים רק לחלק מהמנויים את רוחב הפס בP2P :s05:

כן, לא רק יכול להיות, אלא בוודאות זה המצב. ואין שום חוקיות בזה שתוכל לגלות, כי הם כמובן מכחישים שהם עושים זאת מלכתחילה, ומדובר במערכת שהיא כנראה 99% אוטומטית, ואף אחד לא יודע איך בדיוק היא עובדת.

פורסם
  • מחבר

הורדנו את אותו טורנט בו זמנית ובאמת דוד שלי לא מנצל אפילו חצי מרוחב הפס :pissed:

ואצל חבר שלי הכל תקין מוריד על מקסימום.

פורסם

אוקי, אם אתה רוצה לשכלל את הניסוי:

נסה להתחבר אצלו עם היוזר שלך, ולהפך - שהוא יתחבר עם היוזר שלו אצלך

כך תראה האם זה עניין של תשתית או שמא מגבילים אותך בגלל היוזר שלך (קשה לי להאמין שזה בגלל ה-MAC אבל גם את זה אפשר לבדוק אחר כך אם צריך)

פורסם

הם ממש לא יכולים להגביל לפי MAC אולי הוט כן אבל אז כבר זה יהיה בתשתית ולא רק בP2P

ולגביי זה שזה אוטומטי, אתה כל כך צודק.

אני עובד שמה ואין שום דבר במערכת שיכול לתת אינדיקצייה מי סובל מזה ומי לא.

אני ניסיתי להוריד מTL עם יוזר של חבר מ012 במסלול גיימר ולא עבר את ה20 לעומת זאת עם שלי באקספון אני על המקסימום וזה תוך מספר שניות.

ונתתי לו לפחות שעה. לעומת זאת באקספון פחות מ3 שניות זה כבר על 400 ואחרי דקה כבר על 580.

אני חיפשתי במערכות השונות אם כן יש אפשרות לראות דבר כזה אבל נציג כמוני ממש לא יכול זה רק אלה שממש שולטים על התשתית, ועם אותם אנשים לא תגיע דרך ש"ל/תמיכה.

פורסם

יש דבר אחד שאני לא מבין בכל תיאוריות הקונספירציה האלה (בלי לשפוט אם הן נכונות או לא, הן פשוט עדיין בגדר תיאוריה כי הן לא הוכחו חד משמעית):

המדינה הזו כל כך קטנה, כולם מכירים את כולם --- אפילו סודות צבאיים לא מצליחים להישמר וכל פעם שומעים על איזה קצין במודיעין או בחיל האויר שאיבד לפטופ פה או מסמך שם --

איך לעזאזל אף אחד לא מכיר מישהו שעובד עבור אחת החברות האלה (לדוגמא 012) ומתעסק ישירות בתשתית שלהם, וידע לתת תשובה חד משמעית לעניין?

אני לא מדבר על להזדהות בשמו - אלא פשוט לאשר או להפריך את הטענות

האם באמת העניין מצוי תחת אבטחה כל כך כבדה, ומשלמים להם מס שתיקה כל כך גבוה - ש*אף* אחד מהאנשים שמטפלים בתשתיות של *אחת* מהספקיות שהעניין הזה נטען לגביה לא פולט כלום?

זה פשוט נשמע לי קצת מופרך - סטטיסטית.

שלא לדבר על זה שאם *אכן* הדבר היה נכון, והיה מה להסתיר, אז לפחות את העובדה *שיש* מה להסתיר וש*אכן* מסתירים אותו - הייתה ידועה

אבל נראה שאפילו זה אף אחד לא יכול להגיד בוודאות

לי קצת קשה להאמין שיש מערכת שלמה ומורכבת שממררת לאנשים מסויימים את החיים ולאחרים לא - עם השלכות לא ברורות ולא עקביות -- ושפועלת בידיעתם של מספר טכנאים מצומצם בלבד. הרי, בוא נאמר ויש תקלה במערכת, או סתם אפילו תקלה רגילה --- איך טכנאי שטח יוכל לטפל בעניין בלי להיות מודע לאופן בו פועלות המערכות מאחורי הקלעים? או - בלי להיחשף לעניין - תוך כדי הנסיון שלו לפתור תקלות??

מה שאני מנסה לומר זה: לא סביר שסוד עם כל כך הרבה דרכים להתגלות - לא התגלה עדיין

פורסם

מה שאני יכול להגיד לך שיש באחד המערכות שלנו תדריך שאומר:

לאחרונה פורסם בYNET מאמר אשר אומר ש012 חוסמת פורטים.

אם פונה מישהו אליכם לגביי הדבר הנ"ל ניתן להסביר לו לפי הנוסח הבא.

ושם רשום...

012 לא חוסמת בלה בלה בלה זה מאיפה שאתה מוריד ואנחנו לא תומכים בתוכונות לא חוקיות.

עכשיו שאני הגעתי לחברה אחד הסמנכלים ואחד המנהלים אמר שכולם נותנים את אותו המוצר מבחינת איכות (ואני אומר לעצמי בלב בולשיט) וההבדל הוא רק בשירות.

בקיצור אז אמרתי לעצמי בגלל שסמנכל בא ואומר לעובדים שלו שאנחנו לא חוסמים אז אנשים מאמינים ואז שאתה מתקשר להגיד שהם חוסמים הם אומרים לך מההפתאוםםם אנחנו לא חוסמים כלום, והרי רואים טוב טוב וגם אידיוט יכול לשים לב לכך.

או שבעצם אותם מנהלים באמת חושבים שהם נותנים את אותו המוצר ואז אני אומר שהמצב שלהם באמת חמור.

או שהם משקרים לכולם.

זה או זה או זה, אבל בטוח אחד משניהם.

למה זה לא התגלה? אין צורך לגלות, תתנסה בעצמך ותגלה מה שאחרים גילו בדרך הקשה.

גיסי היה עם 012 וטורנטים אצלו היו מקסימום על 10 קילובייט, מייד עם מעברו באותה תשתית ל014 בהמלצתי הוא לא הפסיק להודות לי והוא עכשיו מוריד במקום על 10 על 450. העובדות מדברות בשם עצמן ולא צריך מישהו שיודע על כך.

פורסם

אני מקווה מאוד שברור לך שזה שהשירות, או המוצר שאתה מקבל מ-012 הוא דפוק (כפי שאתה עצמך טוען)

לא מעיד שהדבר נעשה במזיד או במכוון - ובטח שלא מעיד בהכרח שמדובר על קונספירציה סודית וקשר-שתיקה של טכנאים

כל מה שאתה טוען בפניי, זה שקיבלת מהירויות נמוכות (ונניח, שמישהו אחר לא קיבל)

מבחינתי, זה זהה לכל טענה על שירות גרוע, או מוצר גרוע - של כל חברה אחרת

אני לא שולל את האפשרות שזה נכון - כמובן, זה *ייתכן*, אני רק אומר שזה לא סביר בעיניי,

ונטל ההוכחה הוא על אלה שטוענים שזה נכון

כלומר צריך להוכיח לא את עניין המהירויות - שכמובן אני מאמין לך שחווית אותן -

אלא את הטענה שהדבר נעשה במסגרת תוכנית ספציפית או "מערכת" שגורמת לכך במכוון

פורסם

אכן בזה אתה צודק.

אני לא אמרתי שזה בכוונה ולא אמרתי שזה לא בכוונה, מה שאני רוצה להגיד שזה כאן וזה קיים בין אם זה במכוון ובין אם לא.

בתור עובד 012 אני לקוח של 018 למרות שאני מקבל מחיר מוזל ב012 בחרתי ב018 ויש עוד הרבה כמוני.

בכל מקרה כולנו מקווים שיהיה יום ונגלוש לנו בהנאה לכל האתרים ונקבל מהירות שתענוג לגלוש ולהוריד :P בלי חסימות ושטויות :)

פורסם

איך לעזאזל אף אחד לא מכיר מישהו שעובד עבור אחת החברות האלה (לדוגמא 012) ומתעסק ישירות בתשתית שלהם, וידע לתת תשובה חד משמעית לעניין?

אני לא מדבר על להזדהות בשמו - אלא פשוט לאשר או להפריך את הטענות

תמצא מישהו שעובד ב-NOC (Network Operations Center) של אחת החברות (ספק, לא תשתית), ותאמין לי שהוא יידע. ומפעם לפעם אתה יכול לראות אנשים כאלה מגיבים פה ושם (בעילום שם) ואומרים שאכן יש מערכת כזו, כמובן, בלי לחשוף פרטים.

האם באמת העניין מצוי תחת אבטחה כל כך כבדה, ומשלמים להם מס שתיקה כל כך גבוה - ש*אף* אחד מהאנשים שמטפלים בתשתיות של *אחת* מהספקיות שהעניין הזה נטען לגביה לא פולט כלום?

אני מקווה מאוד שברור לך שזה שהשירות, או המוצר שאתה מקבל מ-012 הוא דפוק (כפי שאתה עצמך טוען)

לא מעיד שהדבר נעשה במזיד או במכוון - ובטח שלא מעיד בהכרח שמדובר על קונספירציה סודית וקשר-שתיקה של טכנאים

זה לא קונספירציה, ולא קשר שתיקה. זו פשוט מערכת אוטומטית, שנועדה לאזן עומסים ולהתמודד עם מצבים שבהם רוחב הפס של הספק לא מספיק כדי לספק 100% מהשירות לכל הלקוחות כל הזמן.

בלי להכיר את המערכת מבפנים, אני יכול רק לשער איך היא עובדת. זה בטח מערכת שברמה הגבוהה אומרים לה "יש ככה וככה רוחב פס, צריך למנוע מצב שרוחב הפס חנוק". ומשם המערכת כבר בוחרת לבד (השד יודע איך) את הקווים שבהם יש להפעיל עיצוב תעבורה (מתן תיעדוף גבוה לפרוטוקולים מסוימים, ותיעדוף נמוך לאחרים) או פשוט הגבלות רוחב פס לאותם פרוטוקולים מסוימים, בכל שעות היממה או בחלק מהזמן.

ברור שהמערכת יודעת לבצע Deep Packet Inspection, כדי לזהות אותם פרוטוקולים של תעבורת P2P, גם במקרים של פורטים לא סטנדרטיים וגם במקרים של תעבורה מוצפנת. יש מספיק כלים בעלי יכולות כאלה בשוק, זה ממש לא בשמיים.

וזה נראה לי הגיוני שבחירת הלקוחות שעליהם המערכת מפעילה הגבלות מתבצעת באופן אוטומטי לחלוטין. כך שאף אחד לא פוגע באף אחד אחר במזיד, ולמעשה אין כאן שום האטה מכוונת של אף אחד, חוץ מהרמה הגבוהה של הפעלת המערכת. כנראה גם אותה רשימה משתנה מדי-פעם (גם באופן אוטומטי) מה שמסביר למה חלק סובלים מזה, וחלק לא, ולמה לחלק הבעיות מתחילות/מפסיקות באופן פתאומי, בלי שעשו משהו מיוחד.

אני מניח גם שאפשר טכנית לסמן משתמשים מסוימים באופן תמידי או קבוע ככאלה שלא יסבלו מהגבלות כלשהן, אבל בספק שעושים זאת בפועל. לראיה, גם עובדים של החברות עצמן סובלים לאיטים מהגבלות, וגם משתמשי הבדיקה שהטכנאים מספקים ללקוחות (לכאורה זה המקום הכי הגיוני לבטל הגבלות, כדי לשכנע את הלקוח שהחברה מספקת שירות טוב).

בלי מערכות איזון כאלה, כל הספקים כבר מזמן היו קורסים, כי רוחב הפס הכולל שלהם פשוט לא מספיק לאפשר לכל ציבור הלקוחות מהירות מלאה בכל רגע נתון. לכן אני בטוח שלכולם יש אחת כזו לפחות. רוחב הפס פר לקוח גבוה יותר בחברות מסוימות לעומת אחרות, לכן בחלק מהחברות מרגישים זאת בצורה חדה יותר.

ומשום שמרבית התעבורה הכבדה היא תעבורת P2P (טורנטים, eMule, במידה מועטה newsgroups ובזמן האחרון כנראה גם rapidshare), זה טבעי שמישהו יכניס למערכת יכולות לנטר, להגביל או לחסום ספציפית תעבורה מסוגים אלה.

אבל, שוב, הפרטים שלי הם בסה"כ ניחושים שמבוססים על איזשהו הגיון של "מה אני הייתי עושה לו הייתי צריך להפעיל מערכת שכזו". אולי אני רחוק מהאמת. :nixweiss:

פורסם

QTTP - זה שיש QOS כלשהו שמתעדף תעבורה זה נכון לגביי כל ספק, אממה --

אנשים מתלוננים באופן ספציפי על ספק כזה או ספק אחר וטוענים שהוא-הוא --- הספק הרשע ש-"חוסם פורטים" או מה שלא יהיה

האמת לדעתי מאוד קרובה למה שתיארת, יש מערכת QOS, שאני מאמין שעובדת טוב יותר בספקים מסויימים מאשר באחרים (שלא לדבר על זה שיש ספקים עם פשוט יותר רוחב פס, כמו 014). אני גם מדי פעם חווה מהירויות לא משהו ב-TORRENT אבל אף פעם לא התרגשתי מכך במיוחד, אני איכשהו למדתי להשלים עם זה וזהו. לפעמים אני מקבל מהירות מקסימלית, לפעמים לא, ואם יש QOS אז כנראה שאכן יש עומס ואין מה לעשות, אני לא הלקוח היחיד.

אם היינו חיים בארה"ב זה היה סיפור אחר, אבל אנחנו נמצאים אלפי קילומטרים ועשרות נתבים הרחק מהשרתים שרובנו רוצים להגיע אליהם, ומספר הלקוחות פה לא יכול לממן תשתית מספיק טובה (לעת עתה?). הרי רק בעיר ניו יורק לבדה חיים 8 מליון אנשים... כמה לקוחות כבר יש פה לכל ספק? כמה מאות אלפים?

בקיצור, אני חושב שההימור הכי טוב של מי שדואג מאוד לרוחב פס שלו הוא ללכת לספק עם הרוחב פס הגדול ביותר, כיוון שהסיכוי שהוא יהיה עמוס ולכן ינתר את החיבורים שלהם הוא נמוך יותר

מן הסתם 012 היו מאוד רוצים שגם המשתמשים הכי כבדים יוכלו לקבל את מלוא רוחב הפס שהם משלמים עליו, כי הדבר יגרום להם להישאר ולהמליץ לחבריהם להצטרף.

מה שכן, אני חושב שהספקיות עושות טעות שהן משווקות כל כך חזק את רוחב הפס הגבוה שלהם וכו' -

במקום לנסות לשווק דברים שיותר חשובים למשתמש הביתי הממוצע - וזה אמינות, זמינות, תמיכה 24/7, שירות אדיב, מחיר נוח, וכן הלאה

רוב האנשים בארץ היו מסתפקים בחבילה של 1.5 או 2.5 והרצון הזה (שמבוטא לפעמים בעיתונות הרלוונטית, או במשרד התקשורת, או באלוהים יודע איפה) שכולם יגלשו עם 400 מגה ביט לשניה הוא מגוחך... יש משתמשים כבדים, ויש משתמשים קלים, וצריך לדעת למי פונים

אממה - בארץ "אף אחד לא פראייר" וכולם למדו לבקש את המחשב עם "הכי הרבה ג'יגה הרץ" ואת המנוי עם "הכי הרבה מגה ביט לשניה".

אנשים גם מוכנים לשלם הון תועפות תמורת מחשבים שהם הרבה יותר חזקים ממה שהם צריכים, למרות שגם מחשבים של לפני 5 שנים יוכלו לעשות את העבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים