עבור לתוכן

מחפש כרטיס מסך פשוט לעבודה גרפית וHD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני עובד כבר שנה עם מעבד אינטל דואל כור E6550 1333 FSB עם לוח אסוס מדגם: G31 P5KPL-VM וזיכרון של 2GB

אני עובד איתו עם כרטיס מסך ON BOARD מסוג INTEL X3100 OB

בסך הכל הוא עובד טוב, העיניין הוא שהזיכרון מתמלא דיי מהר כשאני עובד עם כמה תוכנות במקביל (פוטושופ וכמה עמודי אינטרנט פתוחים בו זמנית)

אני עובד עם ווינדוס 7, חשבתי שעל מנת לשפר אותו כדי לקנות כרטיס מסך, אני לא גיימר, אני בעיקר עובד עם גרפיקה ורואה לפעמים סרטי HD (שהם גם עובדים בסדר גמור כרגע)

השאלה היא, האם קניית כרטיס מסך פשוט כמו Ti Radeon HD4350 Silent LP יתרום לביצועי המחשב או שלא ישנה הרבה..

אגב הספק שלי גם פשוט, 200W.

אשמח אם תמליצו לי על כרטיס שאוכל לעבוד איתו עם הספק הזה ושבאמת ישפר לי את הביצועיים...

תודה מראש!

פורסם

כרטיס חדש לא יתרום לך לביצועי המחשב שקשורים לזיכרון.

תוסיף זיכרון.

פורסם
  • מחבר

באמת?? הבנתי שהרבה תוכנות ואפילו ווינדוס 7 מנצלים את הזיכרון של הכרטיס מסך...

לכרטיס מסך OB שיש לי הרי אין זיכרון עד כמה שידוע לי.. אז אפליקציות משתמשות בזיכרון הפנימי במקום בזיכרון של הכרטיס מסך.

הלא כן?

פורסם

אני לא יודע איפה שמעת את זה

אבל מה שישפר לך את הביצועים זה הוספת זיכרון פנימי.

גם אם תשדרג לכרטיס של 1GB זה לא יעזור לביצועים שלא במשחקים.

פורסם

RAM—GPU vs. CPU

Photoshop CS4 requires at least 512MB of system RAM, with 1GB of system RAM required for 3D features. To utilize GPU features effectively, the GPU should have at least 128MB of built-in video RAM (VRAM). As with system RAM, the greater the amount of VRAM on the GPU, the better performance will be on GPU-enabled options, especially for 3D features.

גם הממשק של win7 מנצל את ה-Vram. על כל חלון סטטי פשוט (ספרייה למשל) שאני פותח הוא גוזל עוד איזה 2mb~ מזכרון הכרטיס (VRAM)

בנוסף ל-2mb~ מזכרון המערכת (RAM)

כל עוד יש לך זכרון VRAM פנוי, אפשר לומר שניצול ה-RAM יורד בכ-50% במקרה הכי בסיסי של פתיחת חלונות

(זה מבלי להתייחס לדפדפנים ותוכנות שכמובן תופסים גם יותר זכרון ram וגם יותר vram)

פורסם

עדיין - 2GB של זיכרון מערכת יוסיפו הרבה יותר מכרטיס עם 1GB

פורסם

תלוי בשימושים. Photoshop CS4 למשל מסוגל לנצל את כרטיס המסך לשיפור ביצועים משמעותי, בהנחה שהפיצ'רים הבאים רלוונטים לגביך:

OpenGL/GPU features in Adobe Photoshop CS4 are:

* Smooth Display at ALL Zoom Levels

* Animated Zoom Tool

* Animated Transitions when doing a One Stop Zoom

* Hand Toss Image

* Birdseye View

* Rotate Canvas

* Smooth Display of Non Square Pixel Images

* Pixel Grid

* Move Color Matching to the GPU

* Draw Brush Tip Editing Feedback via GPU

* 3D GPU features include:

o 3D Acceleration

o 3D Axis

o 3D Lights Widget

o Accelerated 3D Interaction via Direct To Screen

http://kb2.adobe.com/cps/404/kb404898.html

פורסם

דיברנו פה על הRAM ולא על ניצול כח העיבוד של הכרטיס

פורסם

אבל בהנחה שאתה כן מעוניין לנצל את כח העיבוד של הכרטיס, אז יש משמעות לנפח הזכרון שלו.

הוא דיבר על עבודה של photoshop במקביל לחלונות אחרים, ושאל "האם קניית כרטיס מסך פשוט יתרום לביצועי המחשב או שלא ישנה הרבה",

אז אני בסך הכל אומר שלפחות לביצועי Photoshop CS4 זה כן יתרום. אני אומר את זה לטובתו האישית, ולא לטובת ויכוח על חשיבות ה-RAM.

בכל אופן, אם זכרון RAM אתה מעדיף, כדאי לציין שבמע' 32bit רק עד 3GB~ יהיו זמינים (2GB כבר יש לו)

פורסם
אבל בהנחה שאתה כן מעוניין לנצל את כח העיבוד של הכרטיס, אז יש משמעות לנפח הזכרון שלו.

כמה משמעות?

נגיד כרטיס כמו 240gt עם 1GB של זיכרון או 512mb?

מה לגבי כרטיסים חלשים/חזקים יותר?

יש הבדל בביצועים בין זיכרון ddr2 לזיכרון ddr3 (נגיד בכרטיס מסך כמו 9500gt?)

תודה

פורסם

כמה משמעות?

נגיד כרטיס כמו 240gt עם 1GB של זיכרון או 512mb?

מה לגבי כרטיסים חלשים/חזקים יותר?

יש הבדל בביצועים בין זיכרון ddr2 לזיכרון ddr3 (נגיד בכרטיס מסך כמו 9500gt?)

תודה

לא בטוח לגבי ddr2 מול ddr3, אני יכול להניח שזה יהיה פחות חשוב מנפח הזכרון במקרה הזה.

לגבי עוצמת הכרטיס, שוב, קשה למצוא השוואות, אני זוכר שראיתי מידע בסיסי על זה ואם אמצא אקשר בהמשך...

בינתיים הכי טוב שאני אתן לך ציטוטים רלוונטים מאדובי:

Q. How much video RAM can Photoshop take advantage of?

A. Photoshop is limited by OpenGL itself on the amount of video RAM it can access. Photoshop can access approximately 500-700 MB of video RAM. 3D, a separate feature from OpenGL, allocates its own GPU resources, and can use as much video RAM as is on the display card. If you load a large 3D volumeric texture, for example, it might use a considerable amount of RAM (such as 1 GB) by itself, leaving less than expected for the rest of Photoshop.

Q. How much RAM do I need on my display card to run faster in Photoshop CS4?

A. For basic OpenGL functionality, you should have at least 128 MB of RAM on your display card. If you're running Windows XP in general, OpenGL will work best if you have 256 MB RAM on your display card. Most Photoshop work will run faster with between 256 - 512 MB of display RAM. If you do a lot of 3D work, you use Panoramas or large images, or you need to have multiple applications open at the same time that use the GPU, you might benefit by having 512 MB or more RAM on the display card.

Q. What should I look for when buying a graphics card or new machine?

A. See "List of tested graphics display cards in Photoshop CS4" (TechNote kb405711). Here are some things to keep in mind when you consider purchasing a new display card:

* Display drivers need to be regularly updated to keep up with changes in technology, applications, and operating systems.

* To maximize Photoshop's OpenGL features, consider a card with a fast single GPU. Photoshop will not work with more than one GPU.

* 512 MB of video RAM is ideal, but not necessary. If you frequently work with multiple applications open, then you might want to have more than 512 MB RAM on the card.

* The display driver must support Shader Model 3 and OpenGL 2.0.

* The memory listed for display cards that have 2 GPUs is memory allocated to both processors. Because Photoshop will use only one of the processors, it will only use half the listed memory.

Advanced Settings options:

...

Use For Image Display: Doubles the use of video RAM used to display the main image when you use multiple images, large images, or large 3D models. It's available only on display cards that have 512 MB RAM or more.

...

http://kb2.adobe.com/cps/404/kb404898.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה Syndrom על כל מידע..

אני מזכיר שספק הכח שלי חלש והוא רק 200W, ואם אני מסתכל על הכרטיסים המומלצים מהשירשור הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=356752.0

לספקי כח חלשים יש רק שלוש בררות:

ATi Radeon HD4550 GDDR3

ATi Radeon HD4350 Silent LP

NVIDIA GEFORCE G210

אני באמת הייתי שמח להתמש בפיצ'ר של open GL בפוטושופ ולהרגיש שהמחשב זז בצורה מהירה יותר. (שלא נדבר על חיבור DVI למסך ;) )

בקיצור על מה הייתם ממליצים, אם בכלל..?

תודה מראש! : )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים