עבור לתוכן

שלום התלבטות בין LENOVO DELL ו ASUS

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני צריך מחשב לצרכי גרפיקה, עריכה תלת ממד (בקיצור הרבה כוח).

התקציב שלי הוא בסביבות ה-12K-10K (אם העדפה לפחות).

נורא חשוב לי כרטיס גרפי חזק ,מעל 4GB RAM , ומעבד שיכול לסחוב...

אני כבר 8 שנים עם thinkpad r-40 ולא ברור לי איך הדינוזאור הזה מצליח לסחוב על הגב שלו את PRIMERE ואילוסטרטור עם 512MB ובכלל אני כמעט ולא יכול בלי ה TRACKPOINT שהם (שהרוב שונאים או לא מבינים למה זהטוב בכלל), אבל הוא בשלבי גסיסה והגיע הזמן לשדרג.

ההתלבטות שלי היא בין dell precison m6400 שבארץ עולה בסביבות 14K שזה נורא יקר ומעל התקציב שלי אבל מבחינה טכנית הוא עולה על כל הדרישות.

LENOVO THINKPAD w700 שגם כן די חזק קצת פחות עונה על הדרישות לעומת הדל, אבל עדיין יקר באותה המידה, ואני אישית חושב שמאז שIBM נקנו ע"י לנובו הסינית משהו שם קצת נפל בין הכיסאות, אבל עדיין מדובר בסדרה אגדית שאומנם מאותגרת עיצובית אבל עושים את העבודה ויעיד על זה המחשב שלי.

ויש את ASUS שאני משום מה אוהב את המחשבים שלהם והמחיר בד"כ לא בשמיים, הבעיה היא שיש להם אתר על הפנים (אם משווים לשני החברות מעל) ונורא קשה למצוא תכל'ס מחשב שעונה על הדרישות, וגם שמעתי המוווון סיפורי אימה על השרות האיום שלהם בארץ ושעדיף לא להתעסק ולו רק בגלל זה...

הדגמים שאהבתי אצלם הוא m60j

בין שאר המצוקות בכל הנוגע לדגמים הנ"ל ושהרבה סובלים מהם להבנתי היא, הבעיית שידרוג הדגמים מסתבר שרוב היבואנים מבאים לך את הדמים עם הdefult שלהם וכמעט שלא ניתן לשדרג דרכם את הכרטיס גרפי או הזיכרון וכו', וכמובן בעיית החנויות אמינות בדרום ומוכרים שמבינים על מה אתה מדבר

בקיצור אני אשמח לחוות דעתכם פשוט אני כבר די נתקעתי קצת קשה לי להוציא 14K על הדל שהכי נראה מתאים כרגע... או להתפשר על אסוס או כל מחשב שהו קצת פחות בסביבות ה 10K

מצטער על המגילה ותודה לעונים !!!! :)

פורסם

בוא נאמר שאם אתה עדיין עם R40 ועוד לא תלשת לעצמך את השיערות, סביר להניח שאתה לא באמת זקוק למחשב טופ שבטופ שבטופ, כי כל מחשב, אפילו הכי זול שתמצא עכשיו יהיה בערך פי 3 בביצועים מהR40.

יש סיבה למה אתה מתסכל דווקא במחשבי 17" שהם לא באמת נועדו להיות ניידים?

פורסם
  • מחבר

עד לא מיזמן לא נזקקתי ליכולות יוצאות מגדר הרגיל מהמחשב שלי.

הסיבה שהמחשב מתחיל להראות סימני תשישות (הווי אומר קולות של טרקטור מדי פעם), והעובדה שאני צריך מחשב יותר חזק גרמו לי לרצות לשדרג.

למה 17 אינ'ץ?- אני מעדיף אומנם את התחום שבסביבות ה 15.4 אינץ אבל הומלץ לי על רזוליצית 1920X1200 שמתאימה יותר לעבודות גרפיות כבדות יותר, 17 אינ'ץ זה העדפה לא סוג של משהו שהוא בגדר חובה מבחינתי.

ידוע לי גם שמסכי 17 אינ'ץ באים עם מספר חסרונות שכמו שציינת לא ממש קלים/מתאימים ניידים, גם "מחסלים" את הסוללה יותר מהר, וגם יקרים יחסית.

העניין הוא שרוב המחשבים שמוגדרים כ workstaion כמו הthinkpad w700 והדל precision m6400 באים במסכי 17 אינ'ץ בלבד (למעט הדגם של M4400 של דל) ובמחיר כבד יותר.

(מכאן גם הדילמה על התפשרות מסויימת על asus m60j-a1 שגם מצוייד במעבד אומנם חזק יותר מסך קטן יותר ומחיר שפוי הרבה יותר).

אז נשאל אחרת, על איזה מחשב נייד היית ממליץ למי שמתעסק עם עריכת וידיאו, תלת-ממד, גרפיקה וכו'?

פורסם

יש את HP ProBook 4710s עם מסך 17 שהוא בסביבות 5-6K

פורסם

יש גם מחשבי 15.4" עם רזולוציה של 1920X1200. עם זאת, יש שירגישו כי רזולוציה גבוהה כל-כך במסך קטן כל-כך תהיה לא נוחה לשימוש שוטף.

אני בהחלט מבין את הרצון לרזולוציה גבוהה, עם זאת. אישית, למחשב נייד הייתי מעדיף גודל 15.4" ורזולוציה של 1680X1050 - מספיק שטח עבודה לרוב הדברים, ועדיין מחשב שהוא איכשהו נייד.

פורסם
  • מחבר

יש את HP ProBook 4710s עם מסך 17 שהוא בסביבות 5-6K

נכון אבל אני האמת לא כל כך מכיר את HP מבחינת אמינות מוצר שירות בארץ וכו' ,והמפרט שלהם קצת פחות מצא חן בעיני, (המפרט של ELITEBOOK לעומת זאת היה מעולה אבל גם באותו רמת מחיר יקרה כמו שני אלו שציינתי).

יש גם מחשבי 15.4" עם רזולוציה של 1920X1200. עם זאת, יש שירגישו כי רזולוציה גבוהה כל-כך במסך קטן כל-כך תהיה לא נוחה לשימוש שוטף.

אני בהחלט מבין את הרצון לרזולוציה גבוהה, עם זאת. אישית, למחשב נייד הייתי מעדיף גודל 15.4" ורזולוציה של 1680X1050 - מספיק שטח עבודה לרוב הדברים, ועדיין מחשב שהוא איכשהו נייד.

וואלה?! אני האמת לא ממש מצאתי את הניידים האלו של 15.4 שגם מחזיקים את אותו מפרט שרציתי ואיך אומרים בכלכלה כל בחירה כרוכה בוויתור על משהו

ואגב אני אשמח לשמוע על הדגמים האלו שציינת של 15 אינ'ץ עם הרזולוציה הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים