עבור לתוכן

שאלה בנוגע להגדרת wrt54gl כ- Repeater Bridge

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קיבלתי בנוסף לwrt54gl שלי את dlink 2650u מבזק(כשעברתי תשתית).

חשבתי להשתמש בwrt54gl כ- Repeater bridge שיגביר את האות של הראוטר מבזק -

עשיתי זאת באחד המחשבים בבית(שצריך אות חזק - הוא מזרים סרטים) וחיברתי את המחשב בכבל רשת לWRT..

עכשיו, השאלה שלי - האם למרות שהמחשב מחובר בכבל רשת לראוטר , האות עדיין מוגבר? למרות שהוא לא קולט את האות המחודש בWiFi?

ולמרות שהגדרת את הvirtual wireless network שלא תשדר - הראוטר עדיין משדר וניתן להתחבר אליו! מדוע?

אני משתמש בfirmware של DD-WRT 2.4 - - תודה מראש!

פורסם

חיבו סתמי של ה-LINKSYS למחשב לא הופך אותו למגבר. השאלה היא אם אתה רוצה להשתמש בו כ-"כרטיס אלחוטי" משופר למחשב או כמגבר לאות האלחוטי. אם אתה רוצה להשתמש בו כמגבר, אתה צריך לפעול לפי המוסבר במדריך הזה --http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהבנת..

פעלתי לפי המדריך הזה( או מדריך אחר לצורך העניין).

כרגע - הראוטר מוגדר כ- repeater bridge (ולא repeater רגיל - כי אני רוצה להיות חלק מהLAN של הראוטר הראשי).

השאלה שלי היא אחרת - ברגע שהגדרתי אותו ככזה - במידה ואני מחבר אותו באמצעות כבל למחשב המשני הוא מעביר אליו את האות המוגבר?

או שמה אני צריך להשתמש בכרטיס רשת אלחטי נוסף ולהתחבר לרשת החדשה שהראוטר יוצר, ורק אז אקבל את האות המוגבר?

פורסם

אאל"ט WDS הוא רק לחיבור אלחוטי, אבל לא יצא לי לבדוק את העניין.

פורסם

לפותח הדיון אני ממש לא הבנתי את שאלתך מה שאני מבין זה שאתה מתחבר בחיבור קווי ולנתב הראשי ??? או לנתב המשני?? לא מובן לי ...

פורסם
  • מחבר

הכוונה הייתה שאני מתחבר קווית לנתב המשני(מגביר האות) ושאלתי האם האות עדיין מוגבר בצורה הזאת.

ועכשיו ניתקתי את החיבור הקווי, הרחקתי את הראוטר המשני מהמחשב עצמו, קירבתי אותו לראוטר הראשי וחיברתי כרטיס רשת אלחוטי למחשב והתחברתי באמצעתו - אני חושב שבטופולוגיה הזאת האות הוא חזק יותר.

ועכשיו נעבור לקרינה - עד כמה הסידור הזה מזיק ? :)

פורסם

זה שהתחברת בחיבור קווי למגביר זה ממש מיותר, עושים זאת כמעט ורק לאלחוטי, אם באפשרותך להתחבר ישירות לנתב אז זה יהיה מהר יותר, כי בעצם עכשיו אתה מחובר בחיבור קווי שהוא בעצם אלחוטי ככה שיוצא שאתה כאילו בחיבור אלחוטי. זה לא מגביר מהירות או משהו כזה, זה במידה ונגיד מהנתב שלך הוא משדר ברדיוס של 20 מטר מה שבעצם המגבר עושה הוא יושב ברדיוס של הנתב ופשוט מחדש את העוצמה וזה לא כזה מי יודע. הכי טוב יהיה לחבר בחיבור קווי את הכל אתה ממש תרגיש בהבדל.

לגביי הקרינה זה בעצם גורם לקרינה כפולה- של הנתב ושל המגביר. זה נועד לכאלה שאות שלהם ממש חלש ומתנתק להם כתוצאה מכך לכן שמים באמצע מגבר שפשוט מגדיל את הטווח ולא מעבר לזה.

פורסם
  • מחבר

קרינה כפולה זה נהדר.. אבל .. עד כמה זה מזיק?

פורסם

ה"קרינה" שאתה מדבר עליה, היא בסך הכל שידור גלי רדיו (ולא קרינה סלולרית).

ההשוואה הידועה היא -

שנה ישיבה בחדר עם WiFi = דיבור בסלולר למשך 20 דק'.

אז אצלך זה יהיה דיבור למשך 40 דק' .. ;D

מזיק / לא מזיק זאת בחירה שלך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה לך על התגובה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים