עבור לתוכן

הסילבסטר בפתח

Featured Replies

פורסם

שנה טובה לכולם .

מאחל לכולם רק טוב .

С новым годом

13000000.jpg

• תגובות 39
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה כבר כיוון יותר נכון. ;D

פורסם

אני דווקא שמעתי שסילבסטר היה כומר שהרג יהודים באכזריות...

בכל מקרה לא חוגג את החג הזה בגלל עקרונות.

פורסם

תאמת עזוב אותם -באמת שלא צריך להכנס לוויכוח ,חלק מבני-אדם עושים מה שבכיף שלהם, גם אותם אלה שאינם מאמינים אך בפורים מתחפשים וכדומה..

אגב "שוקו" אם כבר ויקפדיה תקרא של האנגלית ולא העברית [ המתנהלת על ידי אתאיסטים ] .

פורסם
  • מחבר

להאמין למידע הקשור בדת היוצא מפיו של אדם דתי זה כמו לסמוך על איש מכירות של אייבורי. ©

פורסם

:lol:

שנולד בבית חילוני.

ממקום לכתוב שטויות -אפשר לבדוק ::) .

פורסם

אני דווקא שמעתי שסילבסטר היה כומר שהרג יהודים באכזריות...

בכל מקרה לא חוגג את החג הזה בגלל עקרונות.

שמעת לא נכון.

ראשי קהילות דתיות בארץ (להלן, דוסים) עמלו בשנים האחרונות להפיץ את השמועה שהאפיפיור סילבסטר הראשון (לא כומר) רדף יהודים והורה לרצוח אותם.

לא ידוע על שום מקרה מיוחד של רדיפת יהודים בשנים 314-335 לספירה (השנים בהן סילבסטר כיהן כאפיפיור), הנצרות עוד הייתה בחיתוליה בכלל, ומסעות הצלב מתחילים רק בסביבות 1000 לספירה, הפרש של 700 שנה.

הם עושים את זה בשביל למנוע כביכול מצב שיהודים יחגגו בו "חג נוצרי", מה שלדעתי דבילי לחלוטין.

אותו סיפור עם מה שאתה אומר לגבי "עקרונות", אל תחגוג את "הסילבסטר", תחגוג כניסת שנה אזרחית חדשה.

ררווונניי- "במקום לכתוב שטויות אפשר לבדוק"

זו העצה מס' 1 בשבילך, הייתי שמח אם תיישם את זה לפני כל פוסט שאתה מקיא לפורום.

פורסם

תאמת עזוב אותם -באמת שלא צריך להכנס לוויכוח ,חלק מבני-אדם עושים מה שבכיף שלהם, גם אותם אלה שאינם מאמינים אך בפורים מתחפשים וכדומה..

אגב "שוקו" אם כבר ויקפדיה תקרא של האנגלית ולא העברית [ המתנהלת על ידי אתאיסטים ] .

"אוי אוי אוי הויקיפדיה מתנהלת ע"י אתאיסטים אוי אוי אוי".

[br]פורסם בתאריך: 30.12.2009 בשעה 20:17:26

רצו פה שמועות שסילבסטר הרג יהודים ולכן חייבים להיות עצובים ביום שהוא מת ולכן הגעתי למסקנה לפי אותו עקרון לוגי (אם מת רוצח יהודים, אזי היה עצוב ואל תחגוג שום דבר):

אל תחגגו בפורים, המן הרשע מת ביום הזה!!!

והוא רצה להשמיד את כל יהודי פרס!!!!

פורסם

לא צריך לפתוח דיון נוסף על זה, אפשר היה להציג את זה כבר בדיון על הדבר המוזר הזה שכולם קוראים לו "סילבסטר" כאשר מדובר בסה"כ בחגיגה של שנה אזרחית חדשה.

איחדתי לך את הדיון.

פורסם

קודם כל לכל הלא חוגגים תשבו בבית .

שנית אני מאמין שהחגיגות באו לארץ מהעדה הרוסית והרוב אימץ את החג כי זה חג כיפי ועוד סיבה לחגוג במקום עצב .

מכאן אפשר להבין שאין קשר לדת . זה היה חג גדול ברוסיה וקשה להיפטר ממסורת שמביאה אושר לבית .

שנה חדשה" (נובי גוד) בברית המועצות

המשטר הקומוניסטי, כחלק ממלחמתו בדת ובמיצגיה, הצליח לבטל את חגיגות חג המולד ברוסיה הסובייטית. העם שניסה לשמור על אווירת חג, תיעל את השמחה לחג חילוני "כשר למהדרין", בעל סממנים דומים מאוד לסממני חג המולד.

על אף שאין לערב השנה החדשה אופי קומוניסטי, הוענק לו מעמד חשוב ומיוחד בברית המועצות , זה היה החג הלא-קומוניסטי היחיד במדינה. בברית המועצות צוין רגע התחלפות השנה בהרמת כוסית שמפניה. על פי מסורת "שנה חדשה" שהתפתחה במדינה, נוהגים, כמשקל-נגד לחג המולד הנוצרי, להציב עץ מקושט ולהעניק מתנות, בעיקר לילדים, בלילה זה, ומלווים את מתן המתנות בסיפור על דמות מסורתית בשם "סבא כפור" (Дед Мороз) המעניקה אותן, המקבילה לסנטה קלאוס הנוצרי, אך לא נושאת אופי דתי. סבא כפור ונכדתו, סנגורוצ'קה (ילדת השלג, בתרגום חפשי) אף מופיעים כדמויות במספר אגדות ילדים רוסיות.

לקוח מי ויקופדיה

יותר מידע

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%91%D7%A1%D7%98%D7%A8

פורסם

גם אם סילבסטר היה גוי חסיד אומות העולם העם היהודי החרד לדבר ה לא יחגוג , כיוון "בחוקותיהם לא תלכו " האורטודוקסים(שיטת חז"ל)

מפרשים שאסור לאמץ את מנהגי הגויים ולכן אף דתי אמיתי לא יחגוג בסילסבטר מה גם כבר יש לו ראש השנה עם אין סוף אגדות על יום הדין הזה שחתימתו יום כיפור

אני אישית בתור חילוני לא אתנגד לצאת כי זה ערב שמח בדרך כלל

פורסם

יש מסיבת טראנס טובה ... חוץ מזה לא ממש אכפת לי מהשאר

פורסם

מישהו יכול להמליץ על איזה שמפניה טובה, חוץ מזאת שיש בכל החנויות שעושה כאב ראש?

פורסם

גם אם סילבסטר היה גוי חסיד אומות העולם העם היהודי החרד לדבר ה לא יחגוג , כיוון "בחוקותיהם לא תלכו " האורטודוקסים(שיטת חז"ל)

מפרשים שאסור לאמץ את מנהגי הגויים ולכן אף דתי אמיתי לא יחגוג בסילסבטר מה גם כבר יש לו ראש השנה עם אין סוף אגדות על יום הדין הזה שחתימתו יום כיפור

בדיוק. "אם אתה רואה מישהו לא יהודי שומח, לך תבכה בצד". :xyxthumbs:

פורסם

שאלה למאמינים הגדולים בהלכה היהודית הרי בחומש כתוב הרבה לא ללכת בדרכי הגויים האלה שהיו עובדי עבודה זרה ומנהגים בזויים כמו שכתוב שם

השאלה היא למה להסיק לדורי דורות שאין ללכת בדרכי הגויים ? עד כדי לא להניח זר פרחים על קבר או ללבוש שחור לציון אבל (אצלהם קורעים את החולצה )

מענין איך חרדי ינסה להסביר את זה , אני כבר שמעתי דברים על כך שהגויים הם חמורים ותרנגולים ;D

אני אישית לא מקבל שום אקסיומה בת 2000 שנה כמו נשים דעתן קלה עליהן או כל העושה כך קורה לו כך ... כלומר חילוני לגמרי עייפתי מחוקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים