עבור לתוכן

מישהו כאן עושה או עשה מדיטציות?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה אני מאוד מתעניין, בכל התחום הזה של המדיטציה.

אף פעם לא יצא לי לעשות מדיטציה רק כל מיני סוגים שונים של הרפיות.

מישהו כאן עושה יוגה, או סוג כלשהו של מדיטציה או הרפיה?

ואם כן, איך ההרגשה אח"כ? לדעתכם, באמת אפשר להגיע לידי הרגשה וידיעה שהראש מתנקה ממחשבות, ולהגיע למעין רגיעה טבעית?

(מעין ריסט/ פרמוט לגוף)

http://www.desertashram.co.il/Default.aspx?tabid=223

פורסם

כן. אבל אתה מסתכל על זה בצורה מאד רציונלית.

בהרפיה, אתה יכול להתנתק מ"עצמך" של היום יום ולהגיע לדברים שלא חשבת עליהם בחיים.

אחרי הרפיה אני לא עייף, אלא טעון באנרגיות.

אני עושה מדיטציות בשכיבה. (זה כבר נהיה התניה שכל פעם שאני עוצם עיניים השרירים שלי נעשים רפויים).

נ.ב.

אתה לא צריך לנסוע למדבר כדי לעשות את זה.

אם תרצה עוד פרטים פנה אלי בפרטי.

פורסם

מדיטציה היא חוויה תודעתית אישית שמטרתה היא הרחבת תחום המודע של האינדבדואל ע"י מתן נגישות למידע שמעבר לתודעה לזרום אל היחיד ובכך להגדיל את תחום המודע של האדם , תחושת הרפיה זה רק אחד הרווחים המשניים שבאה כתוצאה מהמנוחה של הפעילות המוחית שהייתה בזמן המדיטציה במצב של קליטה והטמעה (להבדיל מצב של עיבוד .) קרי מצב פסיבי .

הסיגנונות שהבאת לעיל אלו אינן מדיטציות אלו אמורים להיות סיגנונות שיחרור טרום מדאטיביים ( שלעיתים הם שער לפעילות פסיכוטית ולאו דווקא מביאים לרגיעה במקרה הגרוע ולרוב מביאים למצב של היפנוט עצמי דבר שהוא לחלוטין הפוך ממצב מדאטיבי שמוביל להארה שהוא למעשה מצב של ערות - ערנות ) במקרה הטוב ובמקרה הרגיל דרך לקחת כסף מאנשים מסכנים או בקיצור שטיפות מוח ,מדיטציה איננה החשפות נפשית בפרהסיה או בקיצור התבהמות מסוג מסויים מדיטציה היא הנתיב להתעוררות אל האדם שאתה הוא .

:lol:

הוא משהו משהו האושו הזה .

פורסם

מסכן האדם שכתב את זה.

פורסם

מדיטציה היא חוויה תודעתית אישית שמטרתה היא הרחבת תחום המודע של האינדבדואל ע"י מתן נגישות למידע שמעבר לתודעה לזרום אל היחיד ובכך להגדיל את תחום המודע של האדם , תחושת הרפיה זה רק אחד הרווחים המשניים שבאה כתוצאה מהמנוחה של הפעילות המוחית שהייתה בזמן המדיטציה במצב של קליטה והטמעה (להבדיל מצב של עיבוד .) קרי מצב פסיבי .

הסיגנונות שהבאת לעיל אלו אינן מדיטציות אלו אמורים להיות סיגנונות שיחרור טרום מדאטיביים ( שלעיתים הם שער לפעילות פסיכוטית ולאו דווקא מביאים לרגיעה במקרה הגרוע ולרוב מביאים למצב של היפנוט עצמי דבר שהוא לחלוטין הפוך ממצב מדאטיבי שמוביל להארה שהוא למעשה מצב של ערות - ערנות ) במקרה הטוב ובמקרה הרגיל דרך לקחת כסף מאנשים מסכנים או בקיצור שטיפות מוח ,מדיטציה איננה החשפות נפשית בפרהסיה או בקיצור התבהמות מסוג מסויים מדיטציה היא הנתיב להתעוררות אל האדם שאתה הוא .

:lol:

הוא משהו משהו האושו הזה .

אני מאוד מסכים עם מה שרשמת אבל קצת קשה להבין על מה אתה מדבר אם אין לך ידע מוקדם בנושא.

אני למדתי מדיטציה טרנסנדנטלית לפני כחודש ואני מתרגל קבוע פעמיים ביום 20 דקות... לפני זה תרגלתי לתקופה קצרה מדיציית נשימה אבל אני הרבה יותר מרוצה מהטרנסנדנטלית.

לפי מה שהסבירו לנו בקורס, ההשפעות של המדיטציה הטרנסנדנטלית שונות משאר המדיטציות אבל יותר בכיוון שמגיעים לתוצאות מהר יותר מאשר במדיטציות אחרות מאשר שבטווח רחוק זה פועלל אחרת, בסופו של דבר יש נזירים בהודו יפן וטיבט שמתרגילים שיטות שונות של מדיטציה וכולם נמצאים במצב תודעתי גבוהה מאוד מאוד.

כולנו מכירים 3 מצבי תודעה:ערות, שינה, חלימה. על ידי מדיטציה אתה מתחיל להיות מודע לרמות תודעתיות שלא ידעת שקיימות אצלך כי לא ידעת איך להיות נגיד אליהן. לדוגמא, אם יש לך רדיו ואתה תמיד שומע את אותם תחנות כי אתה לא מצליח לקלוט אחרות, אז תחשוב שאלו התחנות היחידות שקיימות, אבל זה לא בהכרח נכון. אם היית יודע איך להיות נגיש לתחנות האלה לדוגמא אנתנה שונה או טווח תדרים גדול יותר אז יכולת לקלוט אותם. ככה גם המדיטציה פותחת בפניך מצבי תודעה גבוהים יותר. קשה לתפוס מה יש מעבר לכאן ועכשיו כי אתה פשוט לא מכיר את הרגשה, גם אם זה השקט הכי בסיסי שמתנסים בו במדיטציה הראשונה שלך. בעקרון ברמות הגבוהות של התודעה אתה מתחבר ליקום, זאת אומרת שאתה מרגיש חלק בלתי נפרד ממנו ולא מוגבל לגוף הקטן שלך. התודעה שלך מרגישה בלתי מוגבלת וכל הידע שקיים ביקום נתון ברשותך... זה נשמע מאוד מוזר אבל יש לא מעט עדויות להתנסויות על טבעיות כאלה. חוויה דומה יכולים לחוות על ידי שימוש בסמים הזייתים כגון LCD פטריות DMT ועוד... אבל טוענים שהטבע של החווי שונה. לפני כמה ימים ראיתי תכנית בנשיונאל גיאוגרפיק שסיפרו על איזה מתמטיקאי שחיפש תשובה לשאלה כלשהי והוא היה קצת מוזר כזה והא לקח איזה סם הזייתי של שמאנים והוא סיפר שכל הידע בעולם היה נגיש אליו באותו רגע ופשוט משם הגיע לו רעיון לתאוריה חדשה של שילוב של משהו סיני עתיק שהוא עצמו לא ידע שבכלל קיים עד אותו רגע ועוד תאוריה חדשה.

פרט למצבי תודעה למדיטציה יש הרבה השפעות על הבריאות הנפשית והפיסית של הגוף. המנגנון הבסיסי של המדיטציה מנקה פחדים וחרדות מהעבר הרחוק והקרוב וגם מההווה ויוצר הוויה יותר נעימה בחיי היומיום.

המדיטציה היא הרבה מעבר ללעצום עיניים לנסות סדרך מסויימת להתנקות מהמחשבה ולהיות משוחרר, זו הרפיה, מדיטציה זה שונה.

באמת שאני יכול לדבר על עוד הרבה אבל נראה לי שהבהרתי קצת תעניין. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לפנות בפרטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים