עבור לתוכן

שאלה|מה זה noise בשידור אלחוטי

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר שנמצא בממ"ד.

מחוץ לממ"ד האינטרנט עובד בסדר גמור. במחשב הנייד שבו יש את כרטיס הרשת האלחוטי,יש את הדרייבר שלו ושם יש כמה נתונים על החיבור האלחוטי , ביניהם נתון שנקרא noise (רעש) מחוץ לממ"ד הנתון הזה עומד על 1-3% , אבל בתוך הממ"ד זה פתאום מזנק ל 70% ואפילו יותר

הגלישה בתוך הממ"ד לא נפגעת , אבל רציתי לשאול מה זה אומר הנתון הזה ולמה דווקא קרוב לראוטר יש יותר רעש בחיבור מאשר רחוק מהראוטר

פורסם

תעלה תמונה של הנשוא ופרטים על ה-DRIVER הזה.

פורסם

יש לי ראוטר שנמצא בממ"ד.

מחוץ לממ"ד האינטרנט עובד בסדר גמור. במחשב הנייד שבו יש את כרטיס הרשת האלחוטי,יש את הדרייבר שלו ושם יש כמה נתונים על החיבור האלחוטי , ביניהם נתון שנקרא noise (רעש) מחוץ לממ"ד הנתון הזה עומד על 1-3% , אבל בתוך הממ"ד זה פתאום מזנק ל 70% ואפילו יותר

הגלישה בתוך הממ"ד לא נפגעת , אבל רציתי לשאול מה זה אומר הנתון הזה ולמה דווקא קרוב לראוטר יש יותר רעש בחיבור מאשר רחוק מהראוטר

יש בחדר טלפון אלחוטי? אתה משתמש בעכבר/מקדלת אלחוטיים? התקני BLUETOOTH?

פורסם
  • מחבר

)למי שביקש תמונה :

זה כאשר המחשב רחוק מהראוטר מחוץ לממ"ד

out.png

וזה כאשר המחשב נמצא בתוך הממ"ד

95559761.png

למי ששאל על מה נמצא בחדר , בחדר יש גם טלפון אלחוטי (רק שפופרת לא הבסיס עצמו) גם סט מקלדת ועכבר אלחוטיים (לא בלוטוס) וגם סלולארי ... אבל ניסיתי להוציא את כל זה מחוץ לממ"ד וזה לא עזר

פורסם

יש פה חבר'ה עם בעייה ותנאים/מכשירים דומים לשלך שלא הצליחו לפתור אצת עניין הרעש:

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/778748.html

אני מניח שזה נוצר עקב גלים אלקטרומגנטיים מדירות שכנות או מכשירים פולטי קרינה אחרים אצלך בבית. הסלולרי שלך לדוגמה וכדומה.

2. Net Stumbler היא תוכנה שתיתן לך מדידה מדוייקת הרבה יותר. הנה הסבר קצר על הרעש

Typical sources of noise in the Wi-Fi 2.4GHz range include microwave ovens, cordless phones, wireless video transmitters, and perhaps neighboring wireless networks

תוכל לקרוא הכל כאן:

http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3589131

פורסם

בעית ה-SNR שאתה מתאר יכולה להגרם מהמון סיבות, שלושת העיקריות שאני חושב עליהם כרגע הם:

א. משדרים בתוך הממ"ד (כפי שצויין, טלפונים אלחוטיים, מקלדות/עכברים אלחוטיים, מכשירים סלולריים, בלוטוס וכו').

ב. אם הממ"ד נמצא מתחת לפני הקרקע (מקלט תת-קרקעי), גז ראדון (אם זאת הסיבה, תהיה בטוח שהרשת האלחוטית צריכה להיות הדאגה האחרונה שלך...).

ג. אם הבטון בממ"ד זויין בצפיפות רבה, יש מצב להחזרי גלים בהפרשי מופע בין הראוטר לבין קירות הממ"ד עצמו.

פורסם

הNoise זאת רצפת הרעש, כלומר סף הקליטה הכוללת את רעש הרקע.

הSNR נגזר מעצמת האות הנקלט ורמת הרעש. טיב הבניה של הכרטיס מכתיב מה הSNR הנמוך ביותר בו עניין תהיה תקשורת תקינה, למרות שאני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין כרטיסים שונים.

הבעיה בקריאת הנתונים פה (או בכלל בכרטיסים אלחוטיים) היא שהם לרוב לא נותנים תצוגה בdb, אלא באחוזים, שהסקלה בין 0% ל100% קבועה מראש. כלומר זה שרשום Noise ב70% לא אומר יותר מדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים