עבור לתוכן

מערכת 5.1 "אמיתית" נשמעת ממש גרוע ביחס למערכת 5.1 "וירטואלית"

Featured Replies

פורסם

היי

אני לא ממש מבין בעניין אז מקווה שתבינו את הבעיה שלי.

יש לי מערכת 5.1 חדשה המחוברת לכרטיס הקול O/B שלי , כרטיס 2/4/5/7.1 לפי הנתונים שלו, הכניסות שעל המגבר מחוברות לכל היציאות שעל הכרטיס, סה"כ 3 כבלים (2 כבלים לרמקולים הקדמיים והאחוריים וכבל לסנטר ולסאב).

כשאני מכוון את המגבר לסטראו או DTS השמיעה בסדר גמור, אבל כשאני רוצה לשמוע בצורת 5.1 השמיעה ממש גרועה,הכל נשמע מרוח וגבוה וממש לא היקפי - כל זה בסרטים שאני מוריד מהרשת, במשחקים זה עובד מצויין ממש, בסרטי DVD זה גם עובד מצויין.

השלמתי עם העניין , שבעצם צריך סרטים ומקורות שמע איכותיים כדי לקבל 5.1 , אבל:

לחבר שלי יש מערכת פשוטה של פירלס, למגבר/סאב שלו יש רק 2 כניסות שמאל וימין , אבל יש חוץ מהסאב 5 רמקולי לווין שיוצאים ממנו. ואצלו, יש שמיעה היקפית מושלמת גם בסרטים "פשוטים" באיכות נמוכה יחסית שהוא מוריד מהרשת.

הדריוור של המחשב שלי מכוון להוציא 5.1, אולי זו הבעיה?

תודה מראש למי שיבאר לי את העניין.

פורסם

אני מניח שיש לו כרטיס קול אחר?

פורסם
  • מחבר

אופס, טעיתי בפורום, זה מיועד לפורום אודיאו.

מצטער, לא שמתי לב.

אפשר לנעול או למחוק.

אני אמשיך שם את הדיון

וכן, יש לו כרטיס קול פשוט O/B

פורסם

אני מניח שהסרטים שאתה מוריד מהרשת מכילים אודיו בקידוד סטראו בלבד. בגלל זה אתה לא יכול לקבל מהם 5.1 נורמלי. אמרת בעצמך שבמשחקים וב-DVD שתומכים מראש ב-5.1, זה נשמע מצוין.

לחברך, כמו שאמרת, יש מגבר שמקבל סטראו בלבד, ומבצע בעצמו upmix ל-5.1. וכנראה הוא עושה את זה יותר טוב מאשר כרטיס הקול במחשב שלך, וזה לא מפתיע.

האם למגבר שלך יש אפשרות לבצע upmix כזה?

פורסם
  • מחבר

UPMIX, לא ראיתי תכונה כזו במערכת...יש DTS אבל אז בעצם הרמקולים האחוריים עובדים במקביל לקדמיים ולא בצורת השמעה היקפית.

האם התקנת כרטיס קול יותר נורמלי יכולה לפתור את העניין?

ואם כן, איזו תכונה לחפש בכרטיס החדש?

פורסם

UPMIX, לא ראיתי תכונה כזו במערכת...יש DTS אבל אז בעצם הרמקולים האחוריים עובדים במקביל לקדמיים ולא בצורת השמעה היקפית.

כשהמקור שלך הוא סטראו בלבד, מה בדיוק אתה מצפה לקבל שהוא יותר טוב משכפול? שהמגבר ינחש איך מפצלים את זה ל-6 ערוצים שונים. יש מגברים שעושים את זה, יש גם כרטיסי קול שעושים את זה (ע"ע CMSS של Creative למשל). בד"כ זה סתם נשמע מזויף וגרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים