עבור לתוכן

windows 98 לא מוצא דרייברים וכוננים בעת העברה של כונן ישן למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

אתה מודע לכך שיש פתרונות כבר הרבה זמן לכל התוכנות האלו בסביבת חלונות עם מסד מידע SQL ולא משהו קריפטי כמו שהיה לפני 20 שנה?

http://www.wizsoft.com/snifim.asp?snifType=Locations&winsub=25

להתקין מערכת הפעלה בת 12 שניפ על מחשב מודרני שלא באמולציה זה פשוט סוג של עינוי.

פורסם
  • מחבר

אתה מודע לכך שיש פתרונות כבר הרבה זמן לכל התוכנות האלו בסביבת חלונות עם מסד מידע SQL ולא משהו קריפטי כמו שהיה לפני 20 שנה?

http://www.wizsoft.com/snifim.asp?snifType=Locations&winsub=25

להתקין מערכת הפעלה בת 12 שניפ על מחשב מודרני שלא באמולציה זה פשוט סוג של עינוי.

הפתרונות האלו עולים אלפי שקלים בשנה, ואם כרגע אפשר להמנע מהם במחיר של כאב ראש זמני עם התקנה, זה עדיף. מתישהו בעתיד אבא שלי כנראה ישדרג לתוכנות בסביבת חלונות, אבל עד אז אני מנסה למצוא פתרון אחר.

פורסם

הייתי מציע שתתחיל להתקין, תעתיק את הקבצים של התוכנות ותבדוק אם זה עובד.

מניסיון עבר שלי עם "חשבשבת" וכו', יותר קל (הרבה יותר קל) להביא איזה גרוטאה (פנטיום 3 או משהו בסגנון) ולהשתמש ב-KVM ע"מ להפעיל את 2 המחשבים במקביל.

פורסם
  • מחבר

הייתי מציע שתתחיל להתקין, תעתיק את הקבצים של התוכנות ותבדוק אם זה עובד.

מניסיון עבר שלי עם "חשבשבת" וכו', יותר קל (הרבה יותר קל) להביא איזה גרוטאה (פנטיום 3 או משהו בסגנון) ולהשתמש ב-KVM ע"מ להפעיל את 2 המחשבים במקביל.

אני כבר עכשיו משתמש בKVM עם המחשב הישן ומחשב חדש יותר. אני מעדיף לא לסמוך על גרוטאות ישנות (יש לי אחת וטפו טפו טפו היא בינתיים עובדת) כי זה מגדיל את הסיכון לכך שהמחשב או הHD יקרסו. הרעיון של וירטואליזציה נשמע לי יותר מבטיח, בהנחה והוא יעבוד. השאלה שלי רק מה עדיף, XP או ויסטה.

פורסם
  • מחבר

העברתי את הכונן הקשיח הישן למחשב החדש והעתקתי אליו את כל הקבצים שהיו עליו (גם עם copy&paste פשוט וגם השתמשתי בתוכנת הגיבוי שבאה עם XP). מלבד כמה קבצים לא תקינים, הגיבוי עבר בסדר. החזרתי את הכונן למחשב הישן, רוב התוכנות עובדות, אבל החשבשבת (שהיא התוכנה הכי חשובה שם) לא מצליחה לעבוד. היא עולה, אבל כשמנסים לגשת לקבצי נתונים מופיעה הודעת השגיאה:

This program has performed an illegal operation and will be terminated. Quit all programs, and restart your computer.

If the program consistently encounters problems, click the Start button, then select Help, Trouble shooting, and "If you have trouble running MS-DOS programs".

The program tried to execute an invalid instruction:

Fault location 815S

Interrupts in service: None

עריכה: שגיאה נוספת שאני מקבל אם אני מנסה להכנס לכרטסות כמה פעמים היא:

run-time error M6111 math floating-point error STA

run-time error, R6001 null pointer segment

מה יכול לגרום לזה? אני לא חושב שמחקתי שום דבר ותוכנות אחרות עולות... יש למישהו רעיון איך אפשר לסדר את זה?

שאלה נוספת - הצלחתי להתקין דוסבוקס ולגרום לו לתמוך בעברית, אבל הוא לא מזהה את הפלאג של החשבשבת. הבנתי שזה נובעה כי הדוסבוקס לא מסתדר עם יציאת LPT, אבל גם קראתי שמועות על זה שאפשר לשפצר אותו שיתאים (על ידי תוספות כלשהן ל AUTOEXEC או משהו אחר) אבל לא מצאתי משהו שבאמת עבד לי. מישהו יודע איך עושים את זה?

שאלה נוספת - התקנתי את ה virtualbox ועליה win98. איך אני מעביר קבצים מהמחשב הרגיל לvirtual box? ניסיתי לקרוא בדוקומנטציה איך אפשר לעשות את זה אבל הדבר היחיד שמצאתי אומר שזה למומחים בלבד ויכול לגרום לאובדן מידע כולל שעל הדיסק הקשיח, מה שנראה לי מוזר ביותר. אין דרך פשוטה לבצע את זה (מלבד לצרוב את הנתונים)?

פורסם
  • מחבר

חברים, אני מתחנן לעזרה, כל דבר שאני מנסה לא עובד! התקנתי את ה virtual box, העברתי אליה את הקבצים ואז לצערי גיליתי שגם היא, כמו דוסבוקס, לא תומכת ביציאה פרללית. שוב, קראתי שמועות על זה שאפשר לקנפג את זה שזה יעבוד, אבל לא מצאתי משהו שיעבוד לי.

ניסיתי להוריד VMWare player אחרי שקראתי שהוא כן תומך ביציאה פרללית (למעשה, קראתי שה workstation תומך ביציאה פרללית, אבל שההבדל היחיד בינו לבין הPlayer הוא תנאי הרישיון וזה שהPlayer לא תומך בשרתים) התקנתי עליו את ה win98 אבל גם הוא לא קורא את היציאה הפרללית (החשבשבת מודיעה שהיא לא זיהתה פלאג). מעבר לזה, ה win98 עובד לאט בטירוף, עד כדי כך שרק להתקין אותו לקח לי כ3 שעות.

לסיכום, אני עובד עצות. כל מדמה וירטואלי שאני מנסה להתקין לא עובד, ורק ה VMware מבטיח בתמיכה בLPT, אבל גם אותו אני לא יודע איך לקנפג כראוי. מישהו יודע איך עושים את זה? למישהו יש רעיון אחר? אולי יש מדמה וירטואלי אחר שיעבוד? אולי משהו ללינוקס? כל דבר? אני ממש מיואש!

פורסם

אין מה להיות מיואש, אמרתי לך, אני בזמנו ניסיתי לעשות בדיוק את מה שאתה עושה, ובסופו של דבר החלטתי שיהיה יותר קל להקדיש לתוכנות הארכאיות האלו גרוטאה שלמה ונפרדת.

הדבר שאולי עולה במוחי ועדיין לא ניסית זה לשנות בביוס את הצורה שבה עובדת היציאה הפרללית (ecp, bi-directional וכו').

פורסם
  • מחבר

אין מה להיות מיואש, אמרתי לך, אני בזמנו ניסיתי לעשות בדיוק את מה שאתה עושה, ובסופו של דבר החלטתי שיהיה יותר קל להקדיש לתוכנות הארכאיות האלו גרוטאה שלמה ונפרדת.

הדבר שאולי עולה במוחי ועדיין לא ניסית זה לשנות בביוס את הצורה שבה עובדת היציאה הפרללית (ecp, bi-directional וכו').

אני מיואש כי החשבשבת שהייתה על הדיסק הקשיח הישן הפסיקה לעבוד, ואני לא בטוח אם הגיבוי שעשיתי גרם לזה או אפילו אם הוא הצליח ואם אצליח לשחזר את הנתונים. המחשב הישן עכשיו הפסיק לפעול לגמרי (כלומר, אני מדליק אותו, אבל כלום לא עולה, אפילו לא הבדיקות המקדימות של הביוס) וגם אי אפשר לכבות אותו (לחיצה ארוכה על הכפתור כיבוי בסה"כ עושה ריסטרט, ואז הוא עדיין לא עולה). לנסות להעביר את הדיסק הקשיח הישן למחשב החדש עובד אמנם, אבל בעיית התוכנה שיש בחשבשבת עדיין ממשיכה. בלי החשבשבת אין לאבא שלי אפשרות לעבוד, וכל העניין מאוד מדאיג אותי.

פורסם

הבנתי, אז מבחינתך זה חייב לעבוד (זה או שזה יעבוד או להביא גרוטאה חדשה).

כמו שכתבתי, נסה לשנות בביוס את הפורוטוקול לפיו עובדת היציאה הפרללית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז מבחינתך זה חייב לעבוד (זה או שזה יעבוד או להביא גרוטאה חדשה).

כמו שכתבתי, נסה לשנות בביוס את הפורוטוקול לפיו עובדת היציאה הפרללית.

למה אני אמור לשנות את זה בביוס? לשחק עם זה עד שזה יעבוד? יכול להיות שצריך להגדיר משהו גם במנהל ההתקנים?

פורסם

במנהל ההתקנים לא, אבל היציאה הפרללית יכולה לעבוד בכמה פרוטוקולים, ואם הפרוטוקול שבה היציאה שלך עובדתת אינת תואמת לפלאג, הוא לא יזוהה והחשבשבת לא תעבוד, ככה זה נראה אצלי בביוס:

5mzgqyguwmnq.jpg[br]פורסם בתאריך: 29.12.2009 בשעה 18:07:23

כמו כן במנהל ההתקנים, אם לא מסומן V בתיבה המסומנת באדום, סמן.

fg0ymq2kzznj.jpg

פורסם

מה שכתבת לא עזר לVMware או ל VBOX אבל בסוף ניסיתי להתקין VPC וזה דווקא כן עבד! סופסוף החשבשבת עובדת לי! תודה לכל העוזרים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים