עבור לתוכן

בקשה: מפרט מחשב עבודה + משחקים תקציב: עד 10K ללא &

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימלי? - מעוניין להוציא באיזור ה 8+ אלף שקל אבל מוכן נפשית עד ל 10 (אם ההשקעה \ הבדלים באמת מהותיים)

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - מטרת המחשב היא עבודה + משחקים. (עבודה בעיקר)

א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - שימוש נרחב ב Virtual Machine, Maya, Photoshop...

ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה - השימוש הרציני ביותר יהיה תחת VM כך שהרבה יותר חשוב לי שהמעבד יהיה חזק מאשר כרטיסי מסך, בנוסף, אין לי צורך במערך SLI או CF.. מספיק לי כרטיס אחד חזק :) (אבל אשמח אם תיהיה לי אופציה בעתיד להוסיף..)

ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - אם אני לא טועה כרגע זה: 1280x1024 למרות שאני לא בטוח.

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. - אין ממש צורך במסך כי יש לי מסך ישן יחסית LCD 19 של סמסונג.. שבתקופתו נחשב למאוד טוב :) אבל אם המסך יכול להיכנס גם בתקציב של עד ה 10K אז אשמח לשמוע חוות דעת :) - ולגבי עכבר וכדומה.. ממש אין צורך.

4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? - אין צורך בכונן דיסקטים ;)

5. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 10!!!!!!!!! (אין מספיק סימני קריאה בשביל החשיבות הזאת..)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? - לא ממש יודע לבצע OC, לא חובב במיוחד של OC..

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - מערכת הפעלה של ווינדוס 7 פרו

8. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. - ממש לא קריטי לי, אם המחיר יהיה טוב אני מוכן לנסוע גם לאילת בשביל זה :)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? - חשוב לי מאד שהמחשב יהיה חזק\מהיר, אני יודע שזאת דרישה מאד כוללנית אבל אני יודע שRAID לדוגמא זה דבר אפשרי בHDD.. אני לא ממש מכיר את זה בדברים אחרים.. אז זהו אני מניח..

סך הכל אני מעוניין במחשב שאני לא אצטרך לשנות ב 5 שנים הקרובות.. אני מניח שאם כבר אני אשנה משהו זה לקנות מסך חדש (אם זה לא יכנס בתקציב הנוכחי של המחשב) אבל מלבד זה אני באמת מעונין בהוצאה גדולה חד פעמית ושיהיה לי ראש שקט לכמה שנים הקרובות.

בנוסף אשמח לשמוע המלצות לגבי מערכת ההפעלה 64 ביט.. ועד כמה היא טובה בימינו? (מבחינת תמיכה בתוכנות קיימות, עבודה וכדומה..)

אני מודה לכל העוזרים מראש!

פורסם

כעיקרון לעבודה עם Maya מומלץ ללכת על כרטיס Quadro, מה שמצד שני יגביל אותך במשחקים. הלכתי כאן על כרטיס חזק למשחקים, זה עוד שיקול שצריך להכניס.

בכל מקרה לקחתי כאן ספק די מוגזם (500W מספיק ואף יותר) כדי להשאיר לך אפשרות ל-OC ובכל מקרה שקט מאוד, קירור שקט במיוחד ומתאים להמהרה די כבדה, כונן קשיח שקט בנפח 1TB, מארז שקט במיוחד וכרטיס מסך מאוד חזק. בתקציב כללתי מסך 24" איכותי במיוחד מבית Dell, כיום אין מסך בגודל הזה איכותי יותר ממנו.

מעבד Intel Core i5-750 Tray

₪951

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray

לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3

₪730

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950202

כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB

₪430

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ

זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT

₪266

כמות:2

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT

כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe

₪1464

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S5850G1

צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD

₪131

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N

מארז ללא ספק Antec P183 Black

₪791

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=P183

ספק כח Seasonic S12 Energy Plus 550W

₪426

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=S12EP-550

קרור למעבד CoolerMaster Hyper 212 Plus

₪195

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=80320-100-37

מסך מחשב Dell 24" U2410 6ms LCD

₪2984

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=U2410

הרכבת מחשב חדש הכוללת פתרונות קרור + בדיקת מאמץ 24 שעות לכל הרכיבים

₪99

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=12

סה"כ מחיר לכל המוצרים:8733₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

- שים לב שבחרתי בלוח אם יקר יחסית בכוונה, שמאפשר תמיכה ב-USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s העתידיים. אם זה לא מדבר אליך אפשרי לחסוך כ-200~ ש"ח.

- הייתי ממליץ אפילו לקחת כונן קשיח נוסף לשימושים שלך.

- השאלה באיזה היקף אתה משתמש ב-Maya, יכול להיות שתרוויח מתוספת זכרונות, למרות שלשימושים האחרים אין צורך במעבר.

פורסם

לגבי ה- OC ותמיכת לוחות אם ב- USB3 SATA3 ממליץ לקראו את זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=443849.0

לגבי כרטיס מסך:

עדיף ללכת על כרטיס מסך של nvidia (ל - nvidia כרגע אין כרטיסים שתומכים ב - DX11 ובטווח המחיר של HD5850 פחות מהירים) בגלל נושא התאימות ויציבות הדריוורים בתוכנות Maya, Photoshop

אתה יכול לקחת את 275GTX או לקחת כרטיס פשוט וזול כרגע ולחכות לכרטיסי GT300 של nvidia

Maya Virtual Machine

אם אתה משתמש ב - מערכת הפעלה ראשית 64bit ו-שימוש בתמונות כבדות בפטושופ או שימוש ב - Maya מעבר לרמה חובבנית או שימוש במספר רב של מכונות וירטואליות (או מעט אבל עם צורך להקצות הרבה זיכרון) ממליץ לקחת 8GB של זיכרון ודיסק קשיח נוסף

מכוון שזיכרון ודיסק קשיח מאוד קלים לשדרוג אתה יכול להשאר עם 4GB ודיסק קשיח אחד ובמקרה וכן תצטרך אז תשדרג

10!!!!!!!!! (אין מספיק סימני קריאה בשביל החשיבות הזאת..)

הדבר די בעיתי שמדובר בכרטיסי H.end לכן ממליץ לקנות קירור צד3 לכרטיס מסך

לדעתי עדיף לשים את ‏Mugen II Rev.b שהוא מאוד שקט ושהמעבד לא בעומס מסוגל להיות פסיבי

סך הכל אני מעוניין במחשב שאני לא אצטרך לשנות ב 5 שנים הקרובות..

אי אפשר :)

תסתכל על מפרטים באתר לפני 3 שנים ותראה מה הם שווים כיום שלא לדבר על 4

פורסם

כגרפיקאי בתלת מימד ניסיתי להרכיב לך מחשב משקף את הניסיון, על מה מצטערים יותר ועל מה פחות לאחר הקניה ואיך תיהיה מרוצה ממנו לטווח ארוך תוך שאתה מתפתח בתור digital artist.

לא שמתי לך קוואדרו כי אתה גם כנראה תשחק עליו, 9K :

Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm - TRAY

1,369 ש"ח

לרינדור עדיף I7 מ I5

Scythe MUGEN 2 Cpu Cooler AM2 / 775 / 1366

292 ש"ח

שיהיה קר תחת עומס של רנדרינג

G.Skill DDR3 6144MB Tri Channel 1600MHZ 6GBNQ CL9

1,798 ש"ח

שתי ערכות של שש ג'יגה, לסצנות כבדות במיוחד

GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX

1,195 ש"ח

GAINWARD GTX275 896MB GDDR3 - RETAIL

1,145 ש"ח

שמתי NVIDIA בגלל שנCUDA עולה מאוד בעולם הרנדרינג והCG

(IRAY)

WD Caviar BLACK SE32 1 TB-SATA-3Gb/s-32 MB Cache-SATA 3

1,046 ש"ח

2 כוננים של 1000 ג'יגה

NEC DVD-RW AD-5204S x24 (BLACK) SATA - BULK

110 ש"ח

Thermaltake Toughpower 600W ATX 12V 2.2 & EPS 12V

534 ש"ח

ספק של טרמאל טק כי הם יבואנים בארץ

ANTEC Nine Hundred

452 ש"ח

1

DELL 22" E2209WA Black Widescreen UltraSharp Panel e-IPS

1,299 ש"ח

מסך 22 ולא 24, מהסיבה שיש לך עוד 19 אחד

תשתמש ב 19 כמסך משני.

תזרוק על ה 19 את כל ה Hypershade,grapheditor ושאר הטפריטים .. יהיה לך המון שטח עבודה ב22

סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 9,240 ש"ח

סה"כ מחיר לכל הפריטים במזומן שטרות: 8,963 ש"ח

הורכב בwww.zigzag2000.co.il

אני דיי בטוח שהמפרט הזה יתאים לך בעיקר משום שלאחרונה הייתי בתקופת עבודה בברזיל והוא התאים לי נהדר

פורסם

^

מפרט מרשים בהחלט עם נימוקים מצויינים, אבל ממש ממש ממש לא מהשקטים (מארז, קשיחים, ספק וכרטיס מסך).

אתה צריך להבין ששקט ומפרט רצחני לא ממש הולכים ביחד - אתה צריך להחליט במה תתפשר.

אהבתי בעיקר את ההמלצה על המסך - עבודה עם שני מסכים היא מכפיל-כוח משמעותי מאוד וגם יחס העלות/תועלת של פתרון כזה גבוה מאוד.

ממליץ לך בחום לקרוא בלינק הבא דיון מעניין וסופר מקצועי בעניין:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=434173.msg3733804#msg3733804

לגיימינג על 19' ממש אין כל צורך בכרטיס מעל 600 ש"ח כמו ה-HD4850/GTS250. על 22' ומעלה כבר יש מקום להשקיע יותר כי יש לך תקציב.

מצד שני - כרטיס מסך הכי קל לשדרג וזה לרוב משתלם בהרבה מלקנות משהו מפלצתי שאתה לא זקוק לו.

אני חושב ש-I7-860 בתושבת 1156 יתן ביצועים כמעט זהים (ולעיתים עדיפים בזכות ה-TurboBoost) ל-I7-920 עם יחס עלות/תועלת עדיף בהרבה וקונפיגורציית זיכרון שפויה יותר:

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP 22" (E-IPS PANEL) 2209WA ₪1294

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1156 2.8GHz 860 : "SLBJJ" - BOX ₪1458

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-US3L ₪603

זיכרון:

[..] PATRIOT 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 : PSD34G1333KH ₪476

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] TWINTECH GTX260 ACCELRO XTRME XT OC EDITION 896MB DDR3 - RETAIL ₪1019

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪116

מארז:

[..] ANTEC P183 w/o PSU ₪758

ספק כוח:

[..] SEASONIC M12II 500W BRONZE - MODULAR ₪467

קרור למעבד:

[..] NOCTUA NH-D14 FOR INTEL&AMD S1156/1366/AM2+/AM3 ₪316

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm ₪86

כמות:3

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ ₪424

דיסק קשיח 2:

WD GREEN 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - WD10EADS ₪424

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪8101

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* אפשר בהחלט לקחת בינתיים 4G זיכרון ולהרחיב אם יהיה צורך (חסכון של ~500 ש"ח).

* גם בקירור אפשר בהחלט "לרדת" ל-MUGEN II המעולה והחרישי, אבל יש לך תקציב ופה מדובר במפלצת חרישית של ממש.

* הוספתי 3 מאווררים חרישיים במיוחד במקום אלה הכלולים במארז.

* לחובבי שקט קיצוני מומלץ "לבטל" את המאוורר העליון במארז ולאטום את הפתח עם פד אקוסטי.

* ספק חזק מאוד, סופר איכותי, מודולרי ומעל הכל - מהחרישיים שיש. מחיר משתלם מאוד ומרווח שדרוג אדיר.

* כרטיס מסך מעולה לגיימינג על 22' וניתן להסבה למיטב ידיעתי לשימושים גרפיים ע"י עדכון קושחה (לא רשמי).

זו גרסה ב-OC במחיר מצויין עם קירור צד ג' יעיל ופוטנציאלית שקט (במיוחד אם תעשה לו DownClocking למשל).

עוד אפשרות מעניינת מאוד: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=5215

* מסך איכותי מאוד (E-IPS) עם ארגונומיה מצויינת. שילוב מוצלח מאוד עם ה-19' שלך.

* שני דיסקים חרישיים ומשתלמים במיוחד של 1T בהתאם להמלצת כל הגרפיקאים וה"תלתים" שלנו.

* לוח P55 בסיסי וטוב - תבדוק אם אתה זקוק לפיצ'רים של הלוחות היקרים יותר.

פורסם

^

מפרט סולידי, מחזק

פרט לעניין התושבת - זיכרון נסתם בקלות ובשניות.

במחשב של 8K אני לא חושב שכדי לחסוך את ה1000 שקל על המעבר בין 6GB-X58 ל 4GB-P55

זה נראה לי חיסכון שגוי במפרט במחיר הזה בפרט שהמשתמש מתכוון שלא לשדרג במחשב כלום למשך כמה שיותר זמן

פורסם

דווקא שמתי לו 8G זיכרון בפחות מ-1000 ש"ח שלדעתי מהווה קונפיגורציה שפויה, משתלמת ומעשית בהרבה בהשוואה למפרט שלך.

בנוסף יש ל-860 את ה-TurboBoost שנותן לו עדיפות משמעותית ביישומים שאינם מרובי-נימים.

מפרט I7-920 עם 6G זיכרון (במקום 8G אצלי) יעלה כ~400 ש"ח יותר:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : "SLBEJ" - BOX ₪1472

לוח אם:

[..] BIOSTAR TPOWER X58A ₪1167

זיכרון:

[..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL9 - GOLD EDITION : OCZ3G1333LV6GK ₪789

מחיר סופי: ₪3428

בסוקט 1366 הקפיצה הבאה היא ל-12G בתוספת של עוד 800 ש"ח וזה כבר נראה לי די מופרז ולא משתלם....

אם אתה משתמש סופר-כבד והשימוש הוא לפרנסה אז אולי יש הצדקה. אחרת חבל על הכסף.

לעומת זאת, ברוב לוחות ה-P55 יש רק 4 סלוטים לזיכרונות, מה שאומר שאם תרצה יותר מ-8G זיכרון תאלץ "לזרוק" שני מודולים לפח ולקנות במקומם סט של 2X4G כשיהיו זמינים במחיר ריאלי (שדי דומה להפרש הנ"ל במחיר :lol:). יש לוחות P55 עם 6 סלוטים, אבל הם יקרים מאוד.

יתרון נוסף של ה-920 הוא ביכולות OC עדיפות.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה לעונים!!

דבר שני, כמה שאלות:

1. תהיתי מה דעתכם על קירור מים? כי אני שומע הרבה שמועות על שקירור כזה הוא שקט מאד ובנוסף יכול להיות אחלה קירור למעבד + כרטיס מסך..

2. מישהו פה מהפורום המליץ לי לחכות עד פברואר כי אמורה להיות ירידת מחירים ובנוסף להיכנס מעבד i7 930... האם שווה לחכות?

3. אחד הדברים שלמדתי בעברי הוא שהשקעה טובה בלוח אם היא מאד כדאית לשידרוגים עתידיים אז אני מניח שאני אעדיף משהו שייתן לי את מירב התמיכה לטכנולוגיות עתידיות (כמו USB 3 וכדומה..) וכך "יחסוך" מעצמי את הצורך לשדרג את הלוח במהלך הכמה שנים הקרובות. דעתכם בעניין?

יש משפט ידוע אצל אנשים שמתעסקים עם אלגוריתמים של דחיסות למיניהן שאי אפשר לקבל את כל העולמות, תמיד חייבים להתפשר על משהו באם זה מהירות, גודל וכדומה.. ככה שאין לי ספק שהדבר מקביל למחשב בעוצמה, פליטת חום ושקט..

אז אני מניח שבמידה והתשובה לשאלה שלי על קירור המים היא שלילית, אצטרך להתפשר על השקט ולהשקיע יותר כסף על מארז ומאווררים שקטים במיוחד כי כוח עיבוד הרבה יותר חשוב לי.

לכן אני מעדיף משהו שהרבה יותר חזק לעבודה מאשר למשחקים, ככה שאם אני צריך להתפשר, אני אתפשר על המשחקים.

לגבי כרטיס מסך:

עדיף ללכת על כרטיס מסך של nvidia (ל - nvidia כרגע אין כרטיסים שתומכים ב - DX11 ובטווח המחיר של HD5850 פחות מהירים) בגלל נושא התאימות ויציבות הדריוורים בתוכנות Maya, Photoshop

אתה יכול לקחת את 275GTX או לקחת כרטיס פשוט וזול כרגע ולחכות לכרטיסי GT300 של nvidia

יש הערכה למתי ה GT300 אמורים לצאת? כי אולי זה משתלב טוב עם לחכות עד פברואר :)

ולמעט אחד פה שראיתי שחצה את רף ה 9K האם באמת אין הבדלים משמעותיים בין מחשב של 8K ל 9K+?

אומנם רשמתי שהכיוון הוא ל8K+ אבל אם זה "משתלם" מבחינת עבודה אז אני יותר מאשמח להשקיע עוד 1000+ שקלים..

תודה שוב לכולם! :)

פורסם

דבר ראשון תודה רבה לעונים!!

דבר שני, כמה שאלות:

1. תהיתי מה דעתכם על קירור מים? כי אני שומע הרבה שמועות על שקירור כזה הוא שקט מאד ובנוסף יכול להיות אחלה קירור למעבד + כרטיס מסך..

2. מישהו פה מהפורום המליץ לי לחכות עד פברואר כי אמורה להיות ירידת מחירים ובנוסף להיכנס מעבד i7 930... האם שווה לחכות?

3. אחד הדברים שלמדתי בעברי הוא שהשקעה טובה בלוח אם היא מאד כדאית לשידרוגים עתידיים אז אני מניח שאני אעדיף משהו שייתן לי את מירב התמיכה לטכנולוגיות עתידיות (כמו USB 3 וכדומה..) וכך "יחסוך" מעצמי את הצורך לשדרג את הלוח במהלך הכמה שנים הקרובות. דעתכם בעניין?

1. השקעה כספית גדולה בהרבה, הרבה התעסקות ורמת השקט ממש לא מובטחת. הרי המאווררים של הרדיאטור נמצאים מחוץ למארז אז איבדת את כל היתרון של "מארז שקט". אם תיקח רדיאטור פנימי תקבל ביצועים פחות טובים ותאלץ לקחת מארז גדול יותר ושוב תפסיד מבחינת שקט.

בכל מקרה, הקירור ששמתי לך הוא ענק ומפלצתי ומקרר לא פחות טוב מקירור מיים עם שני מאווררים מהחרישיים שיש כיום.

2. בתחום של כרטיסי מסך ת-מ-י-ד כדאי לחכות אבל אין לזה סוף. הכלל הוא לקנות רק מתי שאתה צריך ובדיוק את מה שאתה צריך באותו רגע (אולי דרגה אחת מעל - בתלות בשימושים).

3. העתיד של שתי התושבות של אינטל (1156/1366) לוטה בערפל ואף אחד לא יודע לומר מה יעלה בגורלן בטווח של יותר משנה מהיום.

ל-1156 צפויים לצאת מעבדים דומים או חלשים יותר (כפולי ליבה עם HT ולא מרובעי ליבה).

ל-1366 לא צפוי כמעט שום דבר משמעותי חוץ ממשושה הליבות מסדרת האקסטרים שצפוי להיות מתומחר בסביבות ה-1000$ פלוס ולא סביר שמחירו ירד משמעותית - כנהוג בסדרות האקסטרים של אינטל מאז ומעולם.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=443760.msg3799611#msg3799611

מבחינת אופק שדרוג, בחירה לוח AM3 עם DDR3 היא ככל הנראה ההימור הבטוח ביותר. ה-4X965 נותן ביצועים די קרובים ל-I5/I7 וככל הנראה כל סדרות המעבדים הצפויות ל-AMD בשנתיים-שלוש הקרובות אמורות להיתמך ע"י הלוח (וגם המחירים של המעבדים צפויים להיות מעשיים יותר).

אבל, כנאמר בכתובים - "הנבואה ניתנה לשוטים" וזו בדיוק הסיבה שבגינה קונים רק כשבאמת צריכים ואת מה שהכי משתלם באותה נקודת זמן. מעבר לזה זה כבר הימור.

פורסם

8 סבבה לגמרי

טעות שלי חשבתי ששמת לו 4.

בכל מקרה אני בראש שאם קונים משו חדש הגיוני לקנות תושבת שמייצגת את דור המעבדים העתיד לצאת.

אם ירצה עוד שנה להחליף רק מעבד הוא יוכל ללא החלפת הלוח.

פורסם

בכל מקרה אני בראש שאם קונים משו חדש הגיוני לקנות תושבת שמייצגת את דור המעבדים העתיד לצאת.

אם ירצה עוד שנה להחליף רק מעבד הוא יוכל ללא החלפת הלוח.

בראש הזה, הכי נכון לקנות היום בכלל AMD עם תושבת AM3 וזכרונות DDR3 - לוחות מצויינים, עמוסי פיצ'רים בסביבות ה~500 ש"ח.

אמנם I5/I7 נותנים ביצועים עדיפים במעט, אבל ה-4X965 בהחלט לא נופל מהם בהרבה ומהחזקים שיש היום בשוק.[br]פורסם בתאריך: 25.12.2009 בשעה 09:04:27

אי אפשר :)

תסתכל על מפרטים באתר לפני 3 שנים ותראה מה הם שווים כיום שלא לדבר על 4

צודק בהחלט - בוודאי במפרטי הייאנד.

פורסם

בראש הזה, הכי נכון לקנות היום בכלל AMD עם תושבת AM3 וזכרונות DDR3 - לוחות מצויינים, עמוסי פיצ'רים בסביבות ה~500 ש"ח.

אמנם I5/I7 נותנים ביצועים עדיפים במעט, אבל ה-4X965 בהחלט לא נופל מהם בהרבה ומהחזקים שיש היום בשוק.[br]פורסם בתאריך: 25.12.2009 בשעה 09:04:27

צודק בהחלט - בוודאי במפרטי הייאנד.

נכון

הייתי ממליץ מעבד כזה במחשב שהיה חצי מחיר ממה שהוא ביקש.

.

פורסם
  • מחבר

1. השקעה כספית גדולה בהרבה, הרבה התעסקות ורמת השקט ממש לא מובטחת. הרי המאווררים של הרדיאטור נמצאים מחוץ למארז אז איבדת את כל היתרון של "מארז שקט". אם תיקח רדיאטור פנימי תקבל ביצועים פחות טובים ותאלץ לקחת מארז גדול יותר ושוב תפסיד מבחינת שקט.

בכל מקרה, הקירור ששמתי לך הוא ענק ומפלצתי ומקרר לא פחות טוב מקירור מיים עם שני מאווררים מהחרישיים שיש כיום.

2. בתחום של כרטיסי מסך ת-מ-י-ד כדאי לחכות אבל אין לזה סוף. הכלל הוא לקנות רק מתי שאתה צריך ובדיוק את מה שאתה צריך באותו רגע (אולי דרגה אחת מעל - בתלות בשימושים).

3. העתיד של שתי התושבות של אינטל (1156/1366) לוטה בערפל ואף אחד לא יודע לומר מה יעלה בגורלן בטווח של יותר משנה מהיום.

ל-1156 צפויים לצאת מעבדים דומים או חלשים יותר (כפולי ליבה עם HT ולא מרובעי ליבה).

ל-1366 לא צפוי כמעט שום דבר משמעותי חוץ ממשושה הליבות מסדרת האקסטרים שצפוי להיות מתומחר בסביבות ה-1000$ פלוס ולא סביר שמחירו ירד משמעותית - כנהוג בסדרות האקסטרים של אינטל מאז ומעולם.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=443760.msg3799611#msg3799611

מבחינת אופק שדרוג, בחירה לוח AM3 עם DDR3 היא ככל הנראה ההימור הבטוח ביותר. ה-4X965 נותן ביצועים די קרובים ל-I5/I7 וככל הנראה כל סדרות המעבדים הצפויות ל-AMD בשנתיים-שלוש הקרובות אמורות להיתמך ע"י הלוח (וגם המחירים של המעבדים צפויים להיות מעשיים יותר).

אבל, כנאמר בכתובים - "הנבואה ניתנה לשוטים" וזו בדיוק הסיבה שבגינה קונים רק כשבאמת צריכים ואת מה שהכי משתלם באותה נקודת זמן. מעבר לזה זה כבר הימור.

אז לפי מה שאתה אומר (ובעצם גם מה שרשום בקישור שנתת לי) מאד כדאי לי לחכות עד ינואר-פברואר ולראות "מה יצא" לפני שאני משקיע סכום שכזה על מחשב..

טוב, אז אני מניח שאני אחכה עוד חודש ונראה באמת מה יהיה..

תודה לכולם על העזרה! למדתי המון רק מלקרוא את ההודעות שלכם!

נתראה בינואר-פברואר ;)

פורסם

הייתי ממליץ מעבד כזה במחשב שהיה חצי מחיר ממה שהוא ביקש.

אין ספק שיש הבדל לא זניח בביצועים, אבל ממש לא בסדר גודל של 100% (המקביל ל"חצי מחיר" מבחינת יחס עלות/תועלת)... יותר בסדר גודל של 10-20 אחוז שזה ממילא סדר הגודל של ההפרש במחיר בין המעבדים.

פורסם

ההפרש במחיר הוא גבוה יותר מהתוספת ביצועים אבל זה די ברור מאליו.

כאשר קניתי את ה I7 הייתי יכול במקומו לקחת פלטפורמת AMD זולה משמעותית. (עוד לא היה I5)

מאז ועד היום עברו בערך 5 חודשים בהם חסכתי שעות על גבי שעות מתצברות של זמן עבודה שכבר כיסו את ההפרש הזה.

וברמה היותר אישית זה הרבה יותר נעים לרנדר אנימציה ביומיים ולא ביומיים ו5 שעות.

הכול בסוף מצתבר לסכומים גבוהים ושעות רבות כאשר לוקחים את ההפרש הקטן הזה ומכפילים אותו במשימה הכוללת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים