עבור לתוכן

פקח טיסה בצה"ל .. שווה משהו ?

Featured Replies

פורסם

התפקיד עצמו נשמע לי מאוד מעניין וגם הנתונים שלי מתאימים (פרופיל עורפי,קב"א גבוהה ) .

כרגע ניסיתי כל מה שיכולתי על מנת לקבל זימונים ממודיעין , קיבלתי בינתיים שאלון באינטרנט מגאמא והחזרתי להם אותו , עדיין לא קיבלתי תשובה (רשום מועמד לתפקיד)

רצוי לציין שאני לא מתכנת בכלל , השפה הכי קרובה לתכנות שאני יודע מצויין זה HTML וקצת C++ (וגם זה בקושי)

עם זאת מבחינת תוכנה וחומרה אני מעולה ויודע ממש הכל. מצד שני - אני לא מתמטיקאי מעולה כמו שהם כנראה רוצים שאהיה (3 יח"ל )

חבר שלי היה לא מזמן במיונים לשם , ושאל אותישאלות שהוא לא הצליח (והוא ילד חכם , 5 יחל מתמטיקה,10 מחשבים) ואני שאני אפילו לא במגמת מחשבים ידעתי את התשובות ..

עם זאת , אני חושש שאני לא אתקבל ואם אני לא יהיה בגאמא בצבא אני בבעיה רצינית כי אני עם פרופיל נמוך מאוד עקב משקל (רק תת משקל) ולא מצאתי משהו אחר מעניין בתחום המחשבים בצבא . ואני ממש לא רוצה להיות טבח .. אני אומנם לא קרבי אבל אני כן רוצה לתרום וכן לעשות משהו ב-3 שנים האלו (ואפילו מוכן לחתום קבע כמה שצריך בשביל תפקיד מעולה!)

התפקיד פקח טיסה נראה לי מעניין מאוד ורציתי לשמוע עוד עליו מאנשים שיודעים (אם יש פה) , אפילו אם הם יודעים רק מעט .

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

אני הייתי הולך על זה בלי לחשוב מסיבה אחת, הצבא זה מקום משעמם מאוד ברובו, אם מציעים לך 3 שנים של התרגשות, אנדרנלין והנאה לא הייתי חושב פעמיים.

רק תראה את היציאות אם מתאים לך..

פורסם

שווה. נחשב לתפקיד איכותי ולך תדע אולי תהיה פקח באזרחות. בוא נגיד בעדינות שהם לא מתים מרעב.

פורסם

בקשר לגאמא, קח בחשבון שמאוד מאוד קשה להתקבל למסלולים שם. מצפים שיהיה לך ידע של לפחות בגרות במדעי המחשב, ובדרך כלל יותר, למסלולים הכי פשוטים. HTML זה בכלל לא רציני ואם ההתמחות היא C++ אז בוא נגיד שיש הרבה מה לדעת בשפה הזאת. שים לב שהמבחנים לגאמא הם דיי שטויות ולא בעיה לעבור אותם, החלק הקשה הוא הראיונות המקצועיים אחר כך. בקיצור לא הייתי מהמר על זה.

לעומת זאת, יש לי 2 חברים שהם פקחי טיסה (אחד בעובדה ואחד בכנף 1) ושניהם מאוד מאוד נהנים. הם אמרו שהקורס היה קשה אבל מעניין והתפקיד ממש נוח ויש אחלה חבר'ה. זה שמשרת בעובדה יוצא הביתה באופן קבוע פעם בשבועיים ואני יודע שאני בחיים לא הייתי מסתדר עם זה. לו אין בעיה עם זה בכלל והוא בכיף נשאר בבסיס כי הוא פשוט נהנה שם.

בנוסף יש את העניין שזה מקצוע מצויין לאזרחות אבל הבנתי שקשה להתקבל לזה באזרחות גם אם התעסקת בזה בצבא.

זה אחלה תפקיד אם אתה לוקח בחשבון שסביר להניח שהיציאות לא יהיו טובות.

פורסם

תחשוב אם אתה רוצה להיות כל היום במגדל כלשהו........

פורסם

כבן אדם שהתקבל לגאמא, זה תהליך ארוך וסיזיפי שבכל שלב נופלים אנשים. הסיכויים שלך לעבור, במיוחד אם אתה מתמחה בשפות רציניות (ג'אווה, סי++) נמוך אלא אם אתה מאוד חזק בנושאים האלו ויש לך ידע כללי רחב על מחשבים.(ידע בתוכנה מעבר לרמה של בגרות+ידע בחומרה+ידע בתוכנה כללית,לאו דווקא תכנות)

אני אישית תמיד אומר שאין זימון שלא שווה ללכת אליו, דוד שלי יצא טייס בלי שבכלל רצה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה חברים עזרתם לי מאוד :xyxthumbs:

פורסם

אני הייתי פקח טיסה בצבא.. ממליץ בחום.

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט מעט על התנאים שם ? יציאות\מקום שירות (הבנתי שיש בסיס ממש רחוק קרוב לאילת ולרוב משרתים שם .. זה נכון? )

תודה!

אגב,בדיוק היום קיבלתי זימון לגאמא .. מוזר שהם שולחים לי אחרי שבמפורש כתבתי להם שאין לי נסיון בתכנות כלל ..

פורסם

חשבתי שפקח טיסה הוא תפקיד סוכריה לאחד שרוצה לעשות יומיות בבסיס חיל האוויר (כמוני)? :s05:

פורסם

חשבתי שפקח טיסה הוא תפקיד סוכריה לאחד שרוצה לעשות יומיות בבסיס חיל האוויר (כמוני)? :s05:

הם עושים 11-3 או שלושים :S איזה יומיות חחח

פורסם

לא מבין למה אתה כזה לחוץ בית. מאד מתיש לעשות יומיות אם גרים מעל חצי שעה נסיעה לכל כיוון.

פורסם

הקורס בעובדה..חצי שעה מאילת ככה.

היציאות הרוב הבסיסים הן 11-3 בהתחלה, ועם הזמן שאתה מוסמך זה משתפר. אתה מקבל אפטר, אחר כך שניים..

חלק מהבסיסים יש יציאות יותר טובות. כמו הטכני בחיפה שיחסית אין בו הרבה פעילות..אחרי שאתה מוסמך אתה עובד במשמרות ויוצא בערך יומיים בבסיס יומיים בבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים