עבור לתוכן

תגידו, גם אצלכם המצב הכלכלי בקרשים או לפחו&#15

Featured Replies

פורסם

אתה מכיר רק שני אנשים? :)

::)

כמה חברה שמשקיעים בבורסה -האחרים הפסידו סכומים קטנים - אז לא ציינתי.

• תגובות 127
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הדיון הזה מלכתחילה קצת מצחיק, וקשה לנהל דיון רציני על מצב כלכלי כשפותח הדיון טוען שביבי העביר מפעלים לסין, והמצב הכלכלי גרוע כי החברים שלו התפטרו.

::)

כמה חברה שמשקיעים בבורסה -האחרים הפסידו סכומים קטנים - אז לא ציינתי.

כל האנשים שאני יודע לגביהם, הרוויחו שנה וחצי האחרונות בבורסה. כל מי שלא נבהל וברח, החזיר את ההפסדים שלו מ-2008, והרבה אפילו הכניסו די הרבה כסף לכיס.

פורסם
  • מחבר

פולגז, צא מהסרט שאתה חיי בו.

איפה ראית אותי צוחק על מישהו?

חוץ מזה, עדיף לך לשתוק.. תאמין לי.

להגיד משפט כמו "הוא לא לוקח מהעניים, בגלל שהוא "סך הכל" מעביר את הייצור לסין" לא מוצא אותך כלכך חכם.

אפילו אתה ליצן לא קטן מסתבר... גש מיד לתגובה מס' 9.

מי זה ה"הוא" הזה שאתה מדבר עליו, שמעביר מפעלים לסין בהינף שרביט קסמים?

ולשאלתך, לא, המצב הכלכלי שלי לא רע בכלל - דווקא בזכות המשבר (עשיתי לא מעט כסף בבורסה בזכות ירידות השערים החדות שהתרחשו לפני שנה), וכך גם של כל מי שאני מכיר.

זה לא חדש שאתה לא מבין כלום בכלכלה, וגם הראית את זה באינספור ת'רדים קודמים, אבל לא נראה לך שמיצינו?

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=682112&

לפי דעתי צריך לשנות את כתיבת הכתבות ב-HWzone לסינית שזה ייראה מתאים, המטרה של הממשלה הזאת להעביר את כל ישראל לסין, אז יאללה תעזור לו.

אני דווקא הפסדתי מהמשבר במניות... ועוד רבים, אז איפה אתה חיי? אתה משחק לי אותה אנליסט אופטימי? :screwy:

אולי אתה זוכר או לא אבל בתנ"ך היו את נביעי הזעם ונביאי השקר.

נביאי הזעם דיברו על חורבן והרס אשר ייבוא, ונביאי השקר היו יותר מידיי אופטימיים בעניין... אמרו ש"הכל יהיה וורד".

למרות שבני ישראל לא אהבו את נביאי הזעם מסתבר שהם התגלו כנביאי אמת.

אותו דבר עם ביבי, לפני הבחירות הוא הבטיח הורדת מיסים ושלא תגיד שהוא עשה זאת באמצע תקופה טובה, אלא התקופת במשבר הכלכלי! כמה אומץ יש לבנאדם לבוא בתקופה כזאת גרועה ולהגיד "אני מוריד מיסים"?!

אני שונא שונא ועוד פעם ש-ו-נ-א אנשים שאינם מקיימים את דבריהם וחושבים על הכיסא החמים שהם רוצים לקבל.

ביבי הוא מאלה שמשקרים...

וכל עם ישראל ראה איך התקשורת יורדים על ביבי אחרי שהוא הודיע שבינתיים "הוא מקפיא את עניין ההורדה של המיסים".

מינימייזר, אם אתה כל כך אופטימי כי אצלך טוב אז אתה באמת חיי בסרט משל עצמך.

מעבר לכך, הייתי חלק פעיל מאוד בהפגנות למען עצירת מתקפת ענתבי.

מטה המאבק קבע מס' פעמים פגישות עם שר האוצר והוא הבריז תמיד... אין ספק שזו דרך יפה להתחמק.

שלא תגיד שישבתי מול המחשב ולא עשיתי כלום, הייתי חלק במאבק מתחילתו ועד סופו ואני מכיר את הסיפור היטב.

שטייניץ הוא חתיכת פודל כמו שרבים אומרים, שלא יודע בגרוש לנהל את הכלכלה ויוצא בהצהרות מ-פ-ו-צ-צ-ו-ת של "המשק בהתאוששות!!!111אחדאחד" עם רימוזים שזה בזכותו.

מצטער אבל אני רק בתקשורת רואה ההפך.

ו-Scorn, דווקא הרבה שיבחו את מוטי מור, הוא ייצא אחלה גבר והיה לי העונג לפגוש אותו באחד ההפגנות שהייתי (סוג של רון קופמן, ואפילו דומה לו).

מעטים היו יוצאים נגד שטייניץ מול כל ההמון.

פורסם

הפסדת כי היית כמו כל העדר. הבורסה היום 8 אחוז מהשיא, כשמניות רבות עברו את השיאים שלהם. אם יצאת בזמן ונכנסת חזרה בזמן, עשית רווחים עצומים. אני למשל עשיתי קרוב ל100 אחוז רווח בשנה האחרונה

פורסם

דיייי כבר דייייייייייייי דייייייייייייי

אתה כלכך טיפששש דיייי

פורסם
  • מחבר

הפסדת כי היית כמו כל העדר. הבורסה היום 8 אחוז מהשיא, כשמניות רבות עברו את השיאים שלהם. אם יצאת בזמן ונכנסת חזרה בזמן, עשית רווחים עצומים. אני למשל עשיתי קרוב ל100 אחוז רווח בשנה האחרונה

נכון שבבורסה רואים התאוששות, כי בדר"כ בכל ירידה קשה באה אחרייה העלייה.

אבל זה לא אומר שמה שמחוץ לבורסה הוא גם וורוד...

אלפי מפוטרים יש כיום בענף הטקסטיל, בקושי אנחנו מייצאים (או לפחות לא מייצאים דברי ערך אמיתיים כמו נפט) אז למה להרוס את מה שנשאר?

דיייי כבר דייייייייייייי דייייייייייייי

אתה כלכך טיפששש דיייי

שכחת להוסיף: "ערס קטן פשע רשע קסנון רצחחחח!!!111". :-*

פורסם

הייצוא המרכזי של ישראל בעשרים שנה האחרונות תמיד היה טכנולוגיה. אין מה לעשות, ייצור טקסטיל כבר לא משתלם, אין לנו שום ייתרון על הפועל הסיני. אז מה אתה רוצה, שיסבסדו בכוח מפעלים של טקסטיל מפסידים רק כדי להעסיק את התופרים?

פורסם

זה יותר משתלם מלשלם לכול המפוטרים אבטלה ואבטחת הכנסה עד סוף חייהם :screwy:

פורסם

נכון. בגלל זה צריך להפסיק לשלם אבטלה לאנשים שמובטלים מרצון.

פורסם

נכון. בגלל זה צריך להפסיק לשלם אבטלה לאנשים שמובטלים מרצון.

אני לא אגיב בקשר לשאר הדיון. אבל להודעה הזאת - קח בחשבון שרוב התופרים הם גברים ונשים

שכבר הרבה מעבר לשנות ה20-30 שלהם. רובם ככולם מחפשים עבודות על ימין ועל שמאל

אבל מעט מאוד מנהלים ששים להעסיק אותם.

מעבר לזה, אני חושב שהחוק עכשיו הוא שאתה חייב לעבוד שנה ברציפות, ואז לקבל דמי אבטלה

לחצי שנה בלבד. אני לא יודע בדיוק מה החוק, אז אם אתם מכירים אשמח אם תרשמו.

אז מילפורד, המדינה מגנה על עצמה כמה שאפשר מ"מובטלים מרצון אוכלי חינם".

אולי לא מספיק לטעמך, אבל היה יכול להישפך עוד המון כסף.

אני מקווה שלא תזכירו גם בניין\ניקיון וכל מיני עבודות כפיים שנטען לגביהן שישראלים לא רוצים אותן.

יכול להיות שזה נכון, אבל לא משנה לנוכח כמות העובדים הזרים והזולים שנמצאים במדינה.

פורסם

אני לא אגיב בקשר לשאר הדיון. אבל להודעה הזאת - קח בחשבון שרוב התופרים הם גברים ונשים

שכבר הרבה מעבר לשנות ה20-30 שלהם. רובם ככולם מחפשים עבודות על ימין ועל שמאל

אבל מעט מאוד מנהלים ששים להעסיק אותם.

כן, אנשים מבוגרים עולים חדשים מרוסיה/אתיופיה וכו', מוצאים עבודה בניקיון או באבטחה של גני ילדים, בתי ספר יסודיים וכו', אבל ישראלים צברים (או לא) לא יוכלו למצוא עבודה בגיל 50 אחרי שפיטרו אותם ממפעל טקסטיל שרק מפסיד כסף.

פורסם

נו ואני מכיר המון ישראלים שעובדים באבטחה.

ואני מדבר איתך על אנשים בני 50 ולפעמים מעל, כשהגב לא בדיוק בנוי

לעבודות ניקיון. אז בוא גם נביא משכורת נמוכה שלא מספיקה למשפחה

וגם נוסיף עוד הוצאות על טיפולים.

ומעבר לזה, לא התייחסת למה שכתבתי לגבי דמי אבטלה מהמדינה.

המדינה מגינה על עצמה, לא כל אחד יכול לבוא ולתבוע בכל זמן דמי אבטלה.

המדינה לא פראיירית בכלל בעניינים האלה.

פורסם

אני מכיר קבלנים שמוכנים לשלם 10 אלף ש"ח בחודש לפועל יהודי, אני גם מכיר אנשים מובטלים שאין להם בעיות בריאותיות והם לא מוכנים לעבוד בבנייה. כאילו שיש להם את הלוקסוס להתפנק. זה אחד הבעיות עם תשלומי אבטלה גבוהים וארוכים.

פורסם
  • מחבר

נו ואני מכיר המון ישראלים שעובדים באבטחה.

ואני מדבר איתך על אנשים בני 50 ולפעמים מעל, כשהגב לא בדיוק בנוי

לעבודות ניקיון. אז בוא גם נביא משכורת נמוכה שלא מספיקה למשפחה

וגם נוסיף עוד הוצאות על טיפולים.

ומעבר לזה, לא התייחסת למה שכתבתי לגבי דמי אבטלה מהמדינה.

המדינה מגינה על עצמה, לא כל אחד יכול לבוא ולתבוע בכל זמן דמי אבטלה.

המדינה לא פראיירית בכלל בעניינים האלה.

ולא רק זה, לאנשים שחולים במחלות קשות וצריכים תרופות חשובות שעולות הרבה כסף צריכים לשלם המון כסף כדי להשיג אותם בגלל ליצמן שהחליט שטיפול חינם של שיניים לילדי ישראל זה עדיף.

אפילו למות בכבוד אי אפשר במדינה הזאת?!

פורסם

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=682112&

לפי דעתי צריך לשנות את כתיבת הכתבות ב-HWzone לסינית שזה ייראה מתאים, המטרה של הממשלה הזאת להעביר את כל ישראל לסין, אז יאללה תעזור לו.

א) צה"ל, שב"ס והמשטרה רוכשים בגדים מחו"ל כבר שנים על גבי שנים. הכתבה הזו היא דמגוגית ומיועדת במיוחד לאנשים כמוך, שהמציאות לא מעניינת אותם.

מעבר לזה, חוק שמחייב את כל זרועות הבטחון לרכוש מדים תוצרת ישראל נמצא כעת בתהליכי חקיקה.

ב) איך זה קשור לנתניהו? אתה חושב שראש הממשלה מחליט מאיזה מפעל להזמין מדים לחיילים?

אני דווקא הפסדתי מהמשבר במניות... ועוד רבים, אז איפה אתה חיי?

מה זאת אומרת איפה אני חי? פה, בישראל. באותה מדינה כמוך. וגם השקעתי באותה בורסה כמוך. באמת מפתיע שאני הרווחתי ואתה הפסדת... ::)

וכל עם ישראל ראה איך התקשורת יורדים על ביבי אחרי שהוא הודיע שבינתיים "הוא מקפיא את עניין ההורדה של המיסים".

א) אין מה לעשות. המשבר הכלכלי משפיע בסופו של דבר גם על ישראל, כי התעשיה שלנו מבוססת בעיקרה על ייצוא.

ב) חלק מהמסים ממשיכים לרדת, כגון מס החברות (אני מת שתגיד שלהוריד את מס החברות זה לתת כסף לעשירים על חשבון העניים)

אלפי מפוטרים יש כיום בענף הטקסטיל, בקושי אנחנו מייצאים (או לפחות לא מייצאים דברי ערך אמיתיים כמו נפט) אז למה להרוס את מה שנשאר?

למה להרוס? אף אחד לא הורס, אבל יש תעשיות בארץ שהן לא רווחיות ואין מנוס מזה שהן ימותו בסופו של דבר. אין שום הגיון למדינה לממן מפעלים מפסידים שאין להם שום סיכוי להפוך לרווחיים.

לפי ההגיון המעוות שלך אני יכול לפתוח מחר חברה שתייצר לוחות אם בפתח תקווה, אבל בגלל שהייצור הוא בארץ וצריך לשלם לכל עובד 20 ש"ח לשעה + ביטוח לאומי + הפרשה לפנסיה, כל לוח אם יעלה 4,000 ש"ח ולא 500 ש"ח כמו לוחות שמייבאים מטאיוואן, ואז אני אוכל לבוא בדרישות מגוחכות למדינה שתממן את המפעל הכושל שלי ואצעק על גבי כותרות העיתונים שכל משרדי הממשלה מעדיפים להזמין לוחות אם מסין במקום לקנות אצלי, ושאם הם ימשיכו בזה אני אאלץ לפטר את כל עובדי החברה שלי.

ואז כמובן אתה תגיד שביבי הוא שקרן וגוזל כסף מהעניים כי הוא לא קונה לוחות אם שמיוצרים בארץ אלא מעדיף להזמין מסין.

אבל מה לעשות שלייצר לוחות אם בארץ, זה לא משתלם בדיוק כמו לייצר מדים בארץ, ואי אפשר להתחרות בשוק הזה עם חברות שפועלות במזרח הרחוק.

זו עובדה, ושום התערבות ממשלתית לא תוכל לשנות את העובדה הזו. כמו ש-TeaTime ציין, עיקר הכלכלה של ישראל מתבססת על תעשיות עתירות ידע - ובהן המדינה משקיעה מדי שנה סכומי עתק (תוכנית החממות, לדוגמה).

ולא רק זה, לאנשים שחולים במחלות קשות וצריכים תרופות חשובות שעולות הרבה כסף צריכים לשלם המון כסף כדי להשיג אותם בגלל ליצמן שהחליט שטיפול חינם של שיניים לילדי ישראל זה עדיף.

אפילו למות בכבוד אי אפשר במדינה הזאת?!

אם אתה רוצה למות בכבוד, קח אקדח ותתקע לעצמך כדור בראש. מי אמר שתרופות לאנשים שחולים במחלות סופניות חשובות יותר מטיפולי שיניים לילדים?

אני דווקא חושב להיפך - טיפולי שיניים חינם זו השקעה שתחסוך המון כסף שמתבזבז היום על תיקון נזקים בגלל חוסר טיפול בגיל צעיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים