עבור לתוכן

תגידו, גם אצלכם המצב הכלכלי בקרשים או לפחו&#15

Featured Replies

פורסם

אף אחד לא "נופל" על ביבי.

היחידים שנופלים עליו הם עניים

אתה מתכוון לא כולם. כלכלה זה קצת יותר מסובך מלקחת לעשירים ולתת לעניים.

• תגובות 127
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לדעתי סתם נופלים על ביבי. אולי הוא לא הכלכלן מס. 1 בעולם אבל הוא מבין דבר או שניים. מה אתם חושבים שהוא אינטרסנט והוא רוצה להרוס את הכלכלה? העניין הוא שבגדול ישנם שתי גישות לכלכלה (כמו שלימדו אותנו בביה"ס), והוא דוגל באחת מהן. כמובן שיהיו אלה שלא יאהבו את הדרך שלו ויסתכלו על כל דבר בקטן (למשל הורדת מס על ה"עשירון העליון") ולא יסתכלו על התמונה הגדולה (הם יפתחו חברות, מפעלים וכו', וכך יעסיקו עובדים).

אין מה לעשות אי אפשר לעשות קסמים ושכולם ייצאו מהבוץ בעת שהעולם כולו במשבר. מזלינו שאין לנו בעייה כמו שהייתה לארה"ב (מתן הלוואות למשכנתאות בלי לבדוק כמה שווה הנכס ואם הלווה יכול באמת להחזיר).

פה הבעיה, המציאות שאני חיי בה רק אני שומע על סגירת מפעלים והעברת הייצור לסין.

ולחשוב שאני לומד הנדסאי בהתמחות ייצור בזמן שסוגרים מפעלים... :s07:

פורסם

אתה מתכוון לא כולם. כלכלה זה קצת יותר מסובך מלקחת לעשירים ולתת לעניים.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.

ולמה הוצאת את המשפט שלי מהקשרו?

הכוונה שלו היתה שהיחידים ש"נופלים" על ביבי הם אנשים טיפשים.

פורסם

יש לי שאלה. אתה באמת מאמין שביבי הוא זה שסוגר את המפעלים? אני לא ממש כלכלן דגול אבל בפעם האחרונה שבדקתי לממשלה אין בדיוק מניות של מפעלים.

ואני אגיד לך משהו נוסף. אם אתה רוצה לפתוח מפעל ולהשקיע כמה מיליוני דולרים בארץ אתה תגלה שהממשלה מוכנה לתמוך בך ולתת לך הקלות מסים יוצאת דופן.

דבר נוסף הזכרתה את שנת 96 והכלכלה וביב וכל שאר הדברים, מעניין אותי שלא הזכרתה בכלל את התנהלותו של ביבי כשר אוצר בממשלת שרון כשכלכלה פרחה והמדינה שגשגה.

נכון מפעלים נסגרים אבל אין שום קשר לממשלה. יותר זול ליצר בסין אין מה לעשות=אנשים קונים סחורה מסין=מפעלים בארץ יסגרו.

אם אתה רוצה לקבל 100$ בחודש ולעבוד במפעל בוא נגיד ככה לא תהיה שום בעיה להתחרות בעלויות היצור מסין.

אם אתה מוכן לשלם 100 שקל יותר למוצר אז אין שום בעיה לפתוח מפעלים בארץ.

יש הרבה דברים רעים להגיד על ביבי אבל להגיד שהוא האשם בכלכלה של מדינת ישראל שבה הבורסה לא קרסה, שבה הבנקים לא קרסו ושבה אחוז המובטלים לא השתנה מצורה דומה כמו במערב אירופה או ארה"ב זה כבר חוצפה.

לבי אליך ואל משפחתך אבל אם המצב אצלך בבית קשה אני חושב שאתה צריך פחות לבכות עד כמה הממשלה שלנו לא עוזרת לך אלה לעזור לעצמך.

עבודה קשה = הצלחה אני מאמין בזה בלב שלם. אני יודע שלי זה הצליח, מהלוואה של 50000 ש"ח מהבנק ובלי שיש לי שקל על התחת הגעתי למצב כאשר בגיל 30+ אני יכול להתגאות בעסק מצליח שלא הרגיש את המשבר כמעט בכלל וכל זה בעזרת עבודה קשה כמו חמור מצאת החמה ועד צאת הנשמה. כן וזה כלל כמעט ולא לצאת וליהנות מהחיים בחמש השנים הראשונות, אבל עכשיו יש לי זמן גם למשפחה וגם לקצת כיף לא הרבה אבל קצת.

פורסם

אף אחד לא "נופל" על ביבי. היחידים שנופלים עליו הם עניים שכנראה בגלל שהם לא זכו להשכלה מינימלית הם גם טיפשים ולכן לא מסוגלים לראות צעד אחד מעבר לאף שלהם.

:screwy:

איך אתה יכול לשפוט אותם בכלל? היית פעם במצב הזה שאתה מדבר? (שאלה פאקינג רטורית)

For fuck's sake dude...

קצת רגש, אין שם?

פורסם

פול גז, אתה חושב שזו בעייה של מדיניות? אין מה לעשות, איך שלא תסתכל על זה יותר משתלם לייצר בסין - כל פועל שם מרוויח ימישה דולר ליום, בלי תנאים ואם תוסיף משלוח של כמות גדולה אתה עדיין תגיע למחיר כ"כ נמוך ששום סיבסוד ממשלתי או הטבות מס לא יצליחו לצמצם את הפער.

פורסם

:screwy:

איך אתה יכול לשפוט אותם בכלל? היית פעם במצב הזה שאתה מדבר? (שאלה פאקינג רטורית)

For fuck's sake dude...

קצת רגש, אין שם?

מה זה קשור לרגש? בסך הכל ציינתי עובדה.

כל מי שטוען שביבי "לוקח מהעניים ודואג רק לעשירים!!!!!!1111אחדאחד" הוא אידיוט, וכמעט כל אלה - הם עניים. עובדתית...

פורסם
  • מחבר

מה זה קשור לרגש? בסך הכל ציינתי עובדה.

כל מי שטוען שביבי "לוקח מהעניים ודואג רק לעשירים!!!!!!1111אחדאחד" הוא אידיוט, וכמעט כל אלה - הם עניים. עובדתית...

תיאורתית - הוא לא לוקח מהעניים, בגלל שהוא "סך הכל" מעביר את הייצור לסין.

בפועל - העניים נפגעים מזה, אם הייצור עובר לסין אז למפעל יש פחות עבודה ותסיקו את ההמשך לבד...

שורה תחתונה, הוא פוגע ועוד איך פוגע.

Milford Cubicle, באמת אני מצפה ממך לגלות רגישות לנושא ולא לצחוק ממנו.

יש אנשים שכבר הרבה זמן לא מקבלים משכורות והם גם ככה במינימום ועוד טונה של חובות ולצערי במקרה הגרוע - מתאבדים.

פורסם

ראוי להוסיף, יש מלא עבודות בשוק שלא דורשים שום ניסיון\מקצוע\ידע ואנשים פשוט לא מוכנים לעבוד.

פורסם

פולגז, צא מהסרט שאתה חיי בו.

איפה ראית אותי צוחק על מישהו?

חוץ מזה, עדיף לך לשתוק.. תאמין לי.

להגיד משפט כמו "הוא לא לוקח מהעניים, בגלל שהוא "סך הכל" מעביר את הייצור לסין" לא מוצא אותך כלכך חכם.

פורסם

תיאורתית - הוא לא לוקח מהעניים, בגלל שהוא "סך הכל" מעביר את הייצור לסין.

בפועל - העניים נפגעים מזה, אם הייצור עובר לסין אז למפעל יש פחות עבודה ותסיקו את ההמשך לבד...

שורה תחתונה, הוא פוגע ועוד איך פוגע.

מי זה ה"הוא" הזה שאתה מדבר עליו, שמעביר מפעלים לסין בהינף שרביט קסמים?

ולשאלתך, לא, המצב הכלכלי שלי לא רע בכלל - דווקא בזכות המשבר (עשיתי לא מעט כסף בבורסה בזכות ירידות השערים החדות שהתרחשו לפני שנה), וכך גם של כל מי שאני מכיר.

זה לא חדש שאתה לא מבין כלום בכלכלה, וגם הראית את זה באינספור ת'רדים קודמים, אבל לא נראה לך שמיצינו?

פורסם

אז זה לא בידיוק באמצע' date=' מה אתה מתווכח על קטנות?!

ביבי גם כשהוא נבחר ב-96' גם אז המצב היה טוב והוא פשוט הרס אותו, למה אתה חושב שהרבה אנשים מקשרים את המילה "ביבי" ו"כלכלה" עם זיכרונות רעים.

והפלא ופלא, הרבה אנשים לפני בחירות הנוכחיות חשבו שביבי השתנה, הוא ייצא בהצהרות "אני יוריד את המיסים" וכו'... וכולם חשבו שביבי השתנה! איזה השתנה?! נעלים וגרביים!

האנשים פה ספגו העלאות כאשר מחשבים במצטבר זה המון!

תראה את הסירטון ותשים לב מה מוטי מור אומר ומה שטייניץ אומר על האופנוענים, וכן זה גם כולל את אביך שלדבריך הוא גם אופנוען:

[url']

אני לא אפצח בהסברים, פשוט תקרא-

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9F_%D7%A0%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95

הסיבה שאנשים מקשרים "ביבי" ו "כלכלה" עם זכרונות רעים היא שאת התוצאות החיוביות של הפעולות שלו רואים רק אחרי סיום כהונתו, ככה שמה שאנשים זוכרים זה ש "למרות שביבי עשה ככה וככה, רק אחרי שהוא הלך השתפר". לישראלים יש זיכרון קצר מדי.

אתה מצחיק שאתה מציג את העניין כבעיה שלך ושל חברים שלך. נראה לך שהמשפחה שלי לא משלמת את התוספות והמיסים?

למען היסר ספק, אני רחוק מלהיות עשיר. הנקודה היא שאני מבין למה יש דברים שחייב לעשות, הדבר היחיד שאני מצפה מהממשלה זה שידעו גם לפעול להורדת המיסים חזרה ברגע שיתאפשר.

חבל שאי אפשר לממן לכולם כרטיס ליום אחד לארה"ב, שיראו את הפנים המכוערות של המשבר הזה, ועד כמה טוב לנו פה.

אתה מדבר על חברים שלך שפוטרו מהעבודה? עכשיו תחשוב מה קורה אם פתאום מפטרים את 2 ההורים שלהם מהעבודה באותו הזמן. לא נראה יפה, נכון? זה המצב (או לפחות היה עד ממש לא מזמן) בהרבה מאוד בתים בעולם, בישראל כמעט ולא.

בנוסף, כמו שמינימייזר אמר- אף אחד לא אומר לך לא לנצל את ההשלכות של המשבר בשביל להטיב עם עצמך קצת. גם אני, כמו הרבה אנשים, שמתי סכום מסוים בכמה מקומות ומניות בבורסה. לא ממש הרבה, אבל עדיין. הסכום הזה תפח ב 70% מעל המקור. יש לימונים? תכין לימונדה.

ולגבי מוטי מור הנכבד- הוא רק עשה מעצמו צחוק שם, עם כל הכבוד. יש כ"כ הרבה דרכים לתקוף בנקודה הנכונה (סתם לדוגמה, זוכר מה שעורך מגזין "אוטו" פרסם ביוטוב כתגובה ל "הצלחה" של משטרת ישראל על תפיסת הפורשה שנסעה 190? זו דרך אפקטיבית.)

פורסם

מי זה ה"הוא" הזה שאתה מדבר עליו, שמעביר מפעלים לסין בהינף שרביט קסמים?

ולשאלתך, לא, המצב הכלכלי שלי לא רע בכלל - דווקא בזכות המשבר (עשיתי לא מעט כסף בבורסה בזכות ירידות השערים החדות שהתרחשו לפני שנה), וכך גם של כל מי שאני מכיר.זה לא חדש שאתה לא מבין כלום בכלכלה, וגם הראית את זה באינספור ת'רדים קודמים, אבל לא נראה לך שמיצינו?

יפה לך.

כל מי שאני מכיר הפסיד אחד 350 אלף ואחד מיליון שח.

פורסם

תגידו, יהיה דיון באקטואליה ותרבות שלא יהיו בו הודעות טפשיות ואז הסתלבטויות עליהן?

האמת עם תגובות כאלו, באמת שקשה שלא להסתלבט בתגובה.

יפה לך.

כל מי שאני מכיר הפסיד אחד 350 אלף ואחד מיליון שח.

עד לאן(HWzone אוקטובר 2003)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים