עבור לתוכן

כרטיס מסך שמוציא 1080p בבקשה המלצה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות כרטיס מסך של geforce חשוב לי כמובן שתהיה לו יציאת HDMI ושיוציא 1080p.

התקציב הוא עד 350. זה חשוב לי בעיקר לסרטים לראות במחשב, כמובן שיש לי מסך full hd.

יש כרטיס במחיר כזה שיעמוד בדרישות שלי?

ואני לא הכי אוהב את חברת ati....

אני מודה לעונים.

תודה..

פורסם

הכרטיס הכי חלש מסדרה 9 - 9400gt או הכי חלש מסדרה 200 - gt210 יהיו מספיקים מבחינת סרטים ב-HD

רק תבחר לך דגם עם היציאות המתאימות וגוף קירור רצוי (פסיבי או אקטיבי)

תכלס גם כרטיסים חלשים מסדרה 8 יעשו את העבודה, אבל עדיף כבר לרכוש מהסדרות החדשות יותר.

פורסם

כל כרטיס שקיים היום בחנויות, כלומר החל מ8400GS של NV או 4350HD של ATI יעשה את העבודה מעל ומעבר. יותר מזה - אפילו כרטיסים מובנים יעשו את העבודה... עם איזה כרטיס אתה עובד כרגע? קח בחשבון שאם יש לך מחשב ישן יחסית שחשבת לשדרג בצורה הזו בשביל סרטי HD, יש מקרים בהם עבודת הפענוח תיפול על המעבד (הישן והאיטי) והכרטיס לא יעזור...

פורסם

אני יתייחס לכרטיסי אנוידיה בלבד בתגובה שלי, מאחר ופותח התרד ביקש, ובכלליות הכרטיסים מביתם

מתמודדים גם עם פרופילים גבוהים (L5.0/L5.1) של H.264 ו-reference frames גבוה, שמחוץ לספסיפיקציות של תקן blueray.

אני יודע שפותח התרד ביקש המלצה לכרטיס ספציפי, אולם אני לפני זה יכנס לדקויות, לידע כללי שלו ושל הגולשים:

מה שצריך לעניין אותך בעיקר זו התמיכה בדור ה-purevideo (ישנם 4 דורות)

העניין הוא שהדורות לא מתפרסים בהכרח בהתאמה לסדרות ה-geforce. למשל, בסדרה 8 בלבד, ישנם כרטיסים עם Purevideo מדור 1, 2 ו-3.

הכי חשוב זה שהכרטיס יהיה מדור 2 ומעלה. לגבי הדורות:

דור 2 מספק תמיכה בהאצת חומרה מלאה ל- MPEG-2 ,MPEG-4 AVC/H.264 והאצה חלקית ל-VC-1

דור 3 מוסיף תמיכה בהאצת חומרה מלאה ל VC-1, בנוסף לשיפורים מינורים של האצת MPEG-2.

דור 4 מוסיף תמיכה בהאצת חומרה מלאה ל-MPEG-4 (Advanced) Simple Profile (בשימוש קודקים DivX/Xvid),

זאת בנוסף ל- High Quality Scaler

טבלאת תמיכת דור Purevideo ביחס לדגם וליבת Geforce יש כאן

נקודות רלוונטיות:

* הפורמט הנפוץ ביותר באנטרנט לתכני HD הוא H.264 (בקובץ מכולה MKV), בו כבר דור 2 של PureVideo תומך כאמור.

* האצת חומרה "חלקית" ב-VC-1 מתייחסת, בקצרה, לכך שחלק מהפענוח יתבצע על גבי ה-GPU ואילו חלק על ה-CPU.

* שימוש במפענח CoreAVC עם CUDA מומלץ בכלליות ולעיתים חיוני להאצת תכני H.264 שקודדו מחוץ לספסיפיקציות תקן DXVA או Blueray.

במילים אחרות, CoreAVC 2.0 יספק האצת חומרה *לכל* תכני ה-H.264 שתמצא ברשת. נדירים יהיו קבצים שלא יזכו להאצת חומרה איתו.

* הכרטיסים G210 / GT220 / GT240, מכילים כרטיס קול מובנה, להעברת 8 ערוצי LPCM דרך חיבור HDMI (ביחד עם הוידאו כמובן),

כל שאר כרטיסי אנוידיה אינם מכילים כ. קול מובנה, לכן יש לחברם עם כבל SPDIF לכ.קול (מובנה בלוח או יעודי) ע"מ להוציא סאונד דרך HDMI.

----------

המלצה שלי היא GT210 (או G210 או Geforce 210 או איך שלעזאזל קוראים לו)

כרטיס קטן וקריר (בתהליך יצור 40nm), דור אחרון של Purevideo, כולל כרטיס קול מובנה + יציאת HDMI, החל מ-225ש"ח ע"פי זאפ.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכולכם עזרתם לי המון!

עכשיו.. נתתם לי חשק להוסיף עוד קצת.. למרות שאין לזה סוף, ולקנות משהו ב עד 380.. כי ה G210 אני רואה שהוא כבר יחסית ישן לא?

פורסם

ישן? זה אחד הכרטיסים היותר חדשים - למרות שזה בעיקר על הנייר כיוון שNVIDIA אוהבת "למחזר" את הכרטיסים לשוק הבינוני-נמוך, ע"י "הפיכת" 8500GT ל9400GT (כלומר, מוציאים כרטיס עם שינויים מינוריים אבל תחת שם חדש...) וכדומה, ואם אני לא טועה גם הכרטיסים לשוק הנמוך מסדרה 2XX עברו את אותו התהליך.

פורסם

מחזק את ההמלצה ל210, חבל לקחת את הדורות הקודמים מ2 סיבות:

הפרשי המחיר קטנים.

התמיכה בהוצאת SOUND דרך HDMI ישירות מהכרטיס שזו תכונה חדשה לגמרי בסדרה הנוכחית (אצל NVIDIA, אצל ATI זה כבר כמה דורות טובים אחורה.)

ולא, 210 לא מיושן כלל, הוא פשוט לא חזק במיוחד לכל הקשור במשחקים וכד'...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים