עבור לתוכן

ATOM VS Centrino Banias

Featured Replies

פורסם

אשמח אם תוכלו לומר לי מה עדיף מבחינת ביצועים : הATOM N270 1.6 או הCentrino Banias 1.6?

תודה מראש,

פורסם

הסנטרינו חזק בעשרות אחוזים יותר אם אני זוכר נכון (כ 30 אחוז בקירוב) זה די מורגש, אבל לשם השוואה היום כמעט כל מעבד כפול ליבה חזק כפליים ויותר מהסנטרינו הזה..

פורסם
  • מחבר

הסנטרינו חזק בעשרות אחוזים יותר אם אני זוכר נכון (כ 30 אחוז בקירוב) זה די מורגש, אבל לשם השוואה היום כמעט כל מעבד כפול ליבה חזק כפליים ויותר מהסנטרינו הזה..

אז אתה רוצה לומר בעצם שסנטרינו מלפני 6 שנים עולה על ה ATOM של היום באותו התדר?

פורסם

וזה מפליא אותך כי ?

גם קור2דואו עולה על כל פנטיום 4 שווה מגהרצים (בהפרש אפילו גדול יותר באחוזים)

בכל מקרה, מדובר במעבדים לסגמנטים שונים של השוק, האטום הוא מעבד חלש, פשוט בעל צריכת אנרגיה יחסית נמוכה. הסנטרינו דאז היה המעבד הכי חזק לניידים והיווה פריצת דרך (אפשר לומר) בארכיטקטורה שלו לעומת הפנטיום 4. ארכיטקטורה זו ממשיכה לחיות בצורה כזאת או אחרת גם בכל מעבד קור2דואו (ה i7 כבר בארכיטקטורה שונה למדי)

פורסם
  • מחבר

וזה מפליא אותך כי ?

גם קור2דואו עולה על כל פנטיום 4 שווה מגהרצים (בהפרש אפילו גדול יותר באחוזים)

בכל מקרה, מדובר במעבדים לסגמנטים שונים של השוק, האטום הוא מעבד חלש, פשוט בעל צריכת אנרגיה יחסית נמוכה. הסנטרינו דאז היה המעבד הכי חזק לניידים והיווה פריצת דרך (אפשר לומר) בארכיטקטורה שלו לעומת הפנטיום 4. ארכיטקטורה זו ממשיכה לחיות בצורה כזאת או אחרת גם בכל מעבד קור2דואו (ה i7 כבר בארכיטקטורה שונה למדי)

כן אני יודע שסנטרינו היווה פריצת דרך אבל עדיין מפתיע שלאחר 6 שנים הATOM לא מגיע אליו.

פורסם

זה לא מפתיע כשמביאים בחשבון את המחיר של הATOM. זה מעבד שנועד להיות פשוט, חסכוני בחשמל וזול.

פורסם

עומד מאחורי זה גם צעד שיווקי של אינטל, יש להם מעבדים בגודל דומה, עם צריכת חשמל אמנם יותר גבוהה, אך חזקים בהרבה (דורות הקור2דואו החדשים Ultra low voltage) - שעולים הרבה יותר.

אינטל רוצה שתשלם אם אתה רוצה גם וגם, ולכן היא אוסרת אפילו על יצרניות לשים מעבדים חזקים מדי בנטבוקים.

סיבה נוספת היא שאינטל לא חזקה בכלל במעבדים חסכוניים בחשמל ולכן האטום לדעתי הוא סוג של כשלון. אבל זה כבר סיפור אחר לזמן אחר.

בכל מקרה, אני חושב שיש להתרחק ממעבדי אטום בכל מחיר, זה בערך כמו לעבוד עם פנטיום 3 (וכן! הוא די דומה בביצועיו לפנטיום3-M 1.3 גיגההרץ)

ומשום מה הוא עדיין נמכר כמו לחמניות..

פורסם

סיבה נוספת היא שאינטל לא חזקה בכלל במעבדים חסכוניים בחשמל ולכן האטום לדעתי הוא סוג של כשלון.

בכל מקרה, אני חושב שיש להתרחק ממעבדי אטום בכל מחיר, זה בערך כמו לעבוד עם פנטיום 3 (וכן! הוא די דומה בביצועיו לפנטיום3-M 1.3 גיגההרץ)

ומשום מה הוא עדיין נמכר כמו לחמניות.

אכן, ממש כישלון. :lol:

בוא נאמר, אני שמח בשביל אינטל שאתה לא בין מקבלי ההחלטות שם. :)

פורסם

הוא לדעתי כשלון טכנולוגי.

אינטל פשוט לא היו מסוגלים להוציא משהו יותר טוב לשוק. אולי אם pineview היה יוצא בתור דור האטום הראשון הייתי חושב אחרת.

סוף סוף נפטרו בו מהציפסט שצרך יותר חשמל מהמעבד עצמו !

פורסם

הוא לדעתי כשלון טכנולוגי.

אולי הוא לא מושלם, אבל אינטל הוציאה אותו בזמן הנכון ולשוק הנכון, ולאף אחד אחר לא הייתה אלטרנטיבה ראויה יותר. כדי שמשהו יהיה כישלון טכנולוגי הוא צריך להיות פחות טוב מטכנולוגיה קיימת/מקבילה. אתה מכיר משהו בנישה שלו שיותר טוב מהאטום?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים