עבור לתוכן

מבקשת עזרה בהקצאת פס אינטרנט בין מחשבים ש&#149

Featured Replies

פורסם

היי אנשים

אני מנסה לפתור בעייה של הקצאת פס אינטרנט בין מספר מחשבים המחוברים לאינטרנט דרך ראוטר.

הבעיה נוצרה היות ומצד אחד, אחד המחשבים משתמש בכמה תוכנות זוללות פס - שיתוף קבצים, הורדות. מצד שני, ספקית האינטרנט מגבילה לרוב את הגלישה (הגבלות משתנות מסוגים שונים) כך שגם כאשר מקצים רוחב פס קבוע באותן תוכנות, נראה כי עיתים הוא הופך למעשה לאחוז גבוה של הפס הזמין.

עוד דבר, העדיפות היא שלא רק יוקצה למחשבים שפתחות משתמשים רוחב פס מסויים, אלא שבעיתות בהם אינם נזקקים לאותו פס(שזה רוב הזמן), הוא יוקצה חזרה למחשב שכן זקוק לו.

מכאן הועלתה המחשבה האם ישנה אפשרות או תוכנה שתוכל לפתור את הבעיה. רצוי ללא תוספת רכיבי חומרה נוספים, בוודאי שלא מהסוג היקר.

פרטים:

המחשבים מחוברים דרך ראוטר Edimax BR-6204Wg

על חלק מהמחשבים מותקן XP ועל חלק WIN7.

תודה מראש על ההתיחסות והעזרה

פורסם

את יכולה לנהל רוחב פס עם Netlimiter פר תוכנה או כללית פר מחשב.

בדקת אם בנתב שלך יש QoS סביר שניתן להשתמש בו?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה (המאוד זריזה) multicore :)

1. לא בדקתי לגבי QoS. למען האמת גם לא יודעת מה זה. כבר אלך לחפש ולבדוק.

2. קראתי פה בפורום על Netlimiter, וגם שמעתי במקומות אחרים על cFosSpeed.

לגבי שתיהן (שאיני יודעת מה מבינהן עדיפה או מה ההבדלים) הבנתי דיי מעט, בעיקר שהן מנהלות את רוחב הפס במחשב עליו הן יושבות. יתרה מזארת, גם אתה כתבת בתגובתך "לנהל רוחב פס עם Netlimiter פר תוכנה או כללית פר מחשב" והבעיה שכבר ראיתי והוכח (לא רק אצלי) שהספקית עושה הגבלות שונות על האינטרנט ובעיתות שונות.

מכאן שגם אם אגביל את הגלישה על אחד המחשבים המחשבים:

1. היא לא תהה בקשר עם המחשב האחר ולכן אולי פשוט תגביל את אותו מחשב בעוד השני ישאר בלי הגבלה כלל - ולפי זה עלי להתקינה על כל המחשבים.

2. אם אגביל נניח את אחד המחשבים לרוחב פס של 200kb/s , ואת השני ל- 100kb/s, עדיין יש סיכוי יותר מסביר שבעיתות מסויימות 200kb/s (או פחות) הוא כל רוחב הפס שיהיה זמין ולכן הבעיה תשאר בעינה. לאומת זאת, בשאר הזמן בהם המחשבים האחרים לא ישתמשו כלל בפס (כאמור, מכובים, או לא מורידים דבר) ונניח יהיה פס מלא, הוא לא יהיה בשימוש.

3. יתרה מזאת, ניסיתי לעשות דבר דומה ע"י הגבלת אחת מהתוכנות זוללות הפס. ולמרות ההגבלה, המחשב השני לא הצליח להוריד דבר (לא היתה בעיה בגלישה).

לכן אני תוהה

1. האם לא הבנתי ובכל אופן תוכנות מהסוג הזה מסוגלות להקצות רוחב פס (רצוי בצורת אחוזים, עדיף יותר, גם בצורה דינאמית) בין מחשבים שונים?

אם כן, אשמח להסבר קצת (או הרבה) יותר מפורט. אגב, אגב, מה מבינהן עדיפה ולמה?

2. היה ותוכנות אלא לא מספקות את הפתרון המתבקש, האם קיים דבר אחר שיכול?

3. האם הפתרון מהסוג הזה גם מסוגל להקצות חיבור (נניח באחוז מסויים שיקבע בהגדרות) למחשבים שפחות משתמשים, ובעת שאינם משתמשים כמעט כלל (כבויים, אינם מורידים דבר, או רק גולשים לאתר אינטרנט בודד) אותו אחוז יוקצה למחשב שכן משתמש בפס?

בקיצור, כפי שאתה יכול להבין, אשמח להספר קצת (או הרבה) יותר מפורט.

לגבי ה- QoS

לפי ה- FAQ הזה,

http://www.pikok.co.il/word/faq.pdf

הדבר אפשרי ואף יש הדרכה (של היבואן) בנושא

אולם כתוב במדריך:

"בהגדרות ברירת המחדל הנתב מחלק את מהירות הגלישה לאינטרנט באופן שוטוה לכל המחשבים שמחוברים דרכו. ניתן לחלק את המחהירות באופן שונה ע"י שימוש ברכיב ה- QOS"

ומכאן איני מבינה, אם מחלק מאופן שווה, כיצד ייתכן שמחשב מסויים נראה כממתלט על רוחב הפס.

וממשיך:

"הכנס את רוחב הפס המקסימלי המורשה ביחידות kbps דבר ששוב עלול ליצור לי בעיה היות וכפי הנראה הספקית מגבילה את הרוחב (ולא רק מגבילה פורטים שונים) ולכן כפי שאמרתי הרוחב משתנה.

ושוב, הייתי רוצה אם ניתן למצר כלי שיתן אחוזי רוחב לכל מחשב ולא רוחב קבוע, ואם ניתן שהדבר יהיה דינאמי (קרי כאשר אין צורך הרוחב יוקצה למחשב אחר.

היה והדבר אינו ניתן, לפחות הגדרה מתוחכמת לפי זמנים (ימים ושעות).

שוב תודה.

פורסם

כאשר לא מוגדר QoS בנתב אומנם הרוחב פס מחולק שאופן שווה אבל אם מחשב מסויים צורך הרבה במיוחד הוא יקבל את זה כי אין תעדוף לפרוטוקול תקשורת או מחשב מסויים.

netlimiter לא נותנת שליטה דינמית אלא פשוט מגבילה את התוכנה/מחשב כמו שהוא.

מה שנוח ב netlimiter זה שניתן גם לנהל את סט החוקים שלה גם מרחוק.

אני מציע לך להתחיל לנסות את הנושא ולראות מה יותר נוח ומתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אני תוהה אם כאשר מוגדר QoS בנתב, והמחשבים האחרים לא עושים שימוש ברוחב הפס שמוגדר להם (או שיש להם קדימות עליו - לא ברור לי לחלוטין הדבר) האם מחשבים אחרים יכולים לקבל את אותו רוחב?

מקווה שכך הוא הדבר.

בכל מקרה, נראה שאבדוק את עניין ה- QoS בנתב (בתקווה שכאשר המחשב כנראה גם אוריד (בשלב ראשון כנראה לא אתקין) את ה- netlimiter (אני מבינה שהיא הטובה מסוגה, תקן אותי אם אני טועה).

בתקווה שהבעיה לפחות תצטמצם היות ועושה רושם שפתרון מושלם קשה להשגה במקרה הזה.

שוב תודה על העזרה multicore.

וכמובן, אם מעבר לתשובה לשאלתי, יהיו לך (או למישהו אחר) רעיון או המלצה נוספים הם יתקבלו בברכה.

בינתיים, המשך יום מעניין

פורסם
  • מחבר

תודה multicore.

אם יהיו לי שאלות נוספות בקרוב, אוסיף לת'רד.

היה וכן, אשמח אם תמשיך לעזור לי בהן.

לילה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים