עבור לתוכן

רשרוש קטן לגבי השירות בצה"ל

Featured Replies

פורסם

ובכן אני לומד כרגע בי"ב,

ולקראת השירות הסדיר רציתי ליישר קו לגבי כמה נקודות:

אני בן יחיד עם אמא גרושה, ואבא שבקרוב חוזר לגור בחו"ל לתקופת זמן ממושכת, אמא שלי לא הולכת לחתום לי על שירות קרבי ואני לא מתכוון ללחוץ.

הגישה שלי היא די פשוטה - אם לא מדובר בתפקיד קרבי מעניין ובעל ערך אני לא מעוניין להשקיע במערכת הרקובה הזאת ששמה צה"ל אף טיפה מעבר למה שאתחייב להשקיע מעצמי ומזמני.

הפרופיל שלי הוא 97+סעיף ראייה (2-), אני לומד בכיתה מדעית, מרחיב 4 יח"ל מתמטיקה, 5 יח"ל אנגלית, 5 יח"ל ביולוגיה ו5 יח"ל מחשבים ואלקטרוניקה. (אני לא סובל את החומר המועבר בבית הספר ובבגרות במחשבים ואלקטרוניקה למרות ההתעניינות שלי בחומרה).

בצו הראשון דיווחתי על המצב שלי בדיוק כמו שהוא, כלומר לא הגזמתי ולא הפכתי את עצמי למסכן שחייב לעזור לאמא עם הכסף בבית ועוזר לה לשלם חשבונות, בסה"כ אמא שלי היא עובדת מדינה, אחות בבי"ח מבין הגדולים בארץ, ולכן התחלתי לתההות לגבי הכיוונים האפשריים שלי לשירות בצבא...

כעקרון אם זה לא היה ברור עד עכשיו - המטרה היא לבזבז כמה שפחות מהזמן שלי בבסיס ב-3 שנות השירות שלי, כלומר שירות יומיות/שבוע-שבוע/5-9 וכדומה.

עד כמה סביר לצפות לשירות כזה? עד כמה סביר לא לצפות לשירות כזה, ואם כן למה אפשר לצפות תחת התנאים שתיארתי? האם יש צורך ליצור קשר עם משק"ית ת"ש ולעדכן אותה כביכול על החמרת תנאי המגורים שלי, להגיד שאני עוזר לאמא עם החשבונות ועובד וחייב להיות בבית כמה שיותר וכו' וכו'...?

תודה ענקית מראש!

פורסם

מותר לשאול אותך מה מאתגר בקרבי?

צריך לזה בעיקר כישורים גופניים, זה משהו שאתה יכול לעבוד עליו בחדר כושר ולא צריך את צה"ל בשביל זה.

רוצה מאתגר? תגיע ל-8200, למוסד, לא חסר תפקידים.

מה כל כך טוב בתפקיד עם תנאים הכי עלובים שאפשר לדמיין, שאתה בסכנת חיים מתמדת, ועוד לעשות את זה בגיל שהשכל שלך בשיאו.

החברה בסוף ישכחו אותך ואתה אותם, לא מכיר מישהו אחד שהיה בקרבי ובסוף אמר שהיה שווה את זה

וגם ישאר לך על המצפון שהרגת מישהו (או כמה אנשים)

פורסם

טוב שאתה לא חי בסרט...

החברה בסוף ישכחו אותך ואתה אותם, לא מכיר מישהו אחד שהיה בקרבי ובסוף אמר שהיה שווה את זה

ולי אישית נדמה שאם אותו מישהו לא יהרג, יחדור לארץ ויפוצץ את האחים או ההורים שלך, העובדה שלא היית שם לנסות ולמנוע את זה תשב לך על המצפון הרבה יותר.

אבל בואו נהיה כולם יפי נפש...

פורסם

אני עדיין לא יכול להרוג בן אדם. ולא כל מי שאתה הורג בקרבי הוא בהכרח מחבל.

פורסם
  • מחבר

שאלה לי אליכם - קראתם בכלל את מה שכתבתי?

אני לא הולך לקרבי, אמא לא הולכת לחתום ובגלל שאני לא מתכוון ללכת ליחידה מובחרת מסויימת ותפקיד באמת מעניין - אני רוצה לבזבז כמה שפחות מימי השירות שלי בבסיס, כלומר שבוע-שבוע/יומיות/5-9 וכו'. תעשו טובה ותקראו את הפוסט שלי לפני שאתם מגיבים דברים לא קשורים בעליל ועוד מתחילים להתווכח.

:kopfpatsch:

פורסם

ולי אישית נדמה שאם אותו מישהו לא יהרג, יחדור לארץ ויפוצץ את האחים או ההורים שלך, העובדה שלא היית שם לנסות ולמנוע את זה תשב לך על המצפון הרבה יותר.

אבל בואו נהיה כולם יפי נפש...

אתה היית פעם בקרבי? הרגת פעם בנאדם?

לא משנה כמה תצדיק את זה, רוב האנשים הנורמאליים

נשארים מאוד מצולקים אחרי הרג של אדם אחר.

פורסם

שאלה לי אליכם - קראתם בכלל את מה שכתבתי?

אני לא הולך לקרבי, אמא לא הולכת לחתום ובגלל שאני לא מתכוון ללכת ליחידה מובחרת מסויימת ותפקיד באמת מעניין - אני רוצה לבזבז כמה שפחות מימי השירות שלי בבסיס, כלומר שבוע-שבוע/יומיות/5-9 וכו'. תעשו טובה ותקראו את הפוסט שלי לפני שאתם מגיבים דברים לא קשורים בעליל ועוד מתחילים להתווכח.

:kopfpatsch:

טבחים אני חושב עושים שבוע שבוע.

פורסם

תצטרך הרבה מזל, עצבים וביצים מברזל בשביל לקבל את זה.

תכל'ס זה לא בשמים, אין שום בעיה שתקבל אם זה אם ממש תתעקש. תעשה בעיות מהשניה הראשונה שתעלה על מדים ותדרוש לראות קב"ן. נכון שתישב קצת במעצרים אולי, אבל שטויות. זה ישתלם ב long run.

פורסם

א. רוצה קרבי מאתגר?, תתנדב לסיירת כלשהי.

ב. עד כמה שהבנתי, ישנה הצעת חוק שחוסכת מההורים של בנים יחידים ומשפחות שכולות את הצורך לחתום עבור שירות קרבי, אם ההחלטה הזאת (בעזרת השם) תעבור, אתה תגוייס בהתאם לנסיבות הפרטיות שלך ולצרכי צה"ל.

ג. אין, ולא יהיו שום נקיפות מצפון על הריגת מחבלים במהלך מבצע, תן לי מחבל ואני טובח בו, כמו כל דבר אחר בחיים, אחרי הפעם הראשונה זה נהיה קל יותר.

ד. מסכים איתך לחלוטין לגבי הריקבון של צה"ל, אבל כמו שאומרים, הדג מסריח מהראש, עם כל המשתמע מכך, אם היה צבא אחר מלבד צה"ל שבו יכלתי לשרת את המולדת, הייתי משרת שם.

פורסם

תחשוב מראש, אם בכלל שווה לך לעשות שירות כזה. אתה רוצה לעשות שבוע-שבוע / יומיות 5-9 או מה שזה לא יהיה.

סביר להניח שהתפקיד שיהיה לך יהיה מאוד שוחק פיזית ומנטאלית, ובנוסף על הכל הוא יהיה ממש לא מעניין. (טבח/מאבטח מתקנים לדוג'/ חמ"ל יכול להיות טיפה יותר נורמאלי) תרגיש שאתה מבזבז את הזמן שלך והתפקיד לא יאתגר אותך אינטלקטואלית. יש לך תוכניות מה לעשות בזמן שתהיה בבית? אתה בטוח שתצליח למצוא מקום עבודה שתוכל לעבוד בו לסירוגין? (שבוע אחד תוכל לעבוד ובשבוע שאחריו לא) או שתכננת לעשות תואר/קורסים כלשהם בפתוחה/מכללה?

לדעתי, זה לא שווה את זה. אין לי מושג מהם הנתונים שלך ואיזה סוג של תפקידים אתה יכול לקבל, או לנסות להתמיין אליהם.

שירות שאתה נכנס אליו שאתה יודע מראש שהוא הולך להיות רקוב, ואתה עושה אותו רק בשביל לסמן וי שעשית צבא. לדעתי, ממש מיותר ובהחלט בזבוז זמן.

אם זו השאיפה שלך, כדאי לך להתביית על מאבטח מתקנים ולנסות לקצר את השירות שלך לשנתיים במקום שלוש.

ולגבי יומיות - זה יכול להיות ממש שוחק ולא כדאי, אתה יכול להתעקש על זה אבל אף אחד לא מבטיח לך שתשרת בבסיס קרוב לבית. ההגדרה לקל"ב היא עד 100 ק"מ אווירי.

תעשה קצת חושבים עם עצמך, ותחליט מה כדאי. יש כאלה שיקפצו על כל תפקיד כלשהו מונטוני 5-9 ויש אנשים, עם סדר עדיפויות טיפה שונה.

פורסם

מותר לשאול אותך מה מאתגר בקרבי?

צריך לזה בעיקר כישורים גופניים, זה משהו שאתה יכול לעבוד עליו בחדר כושר ולא צריך את צה"ל בשביל זה.

מה כל כך טוב בתפקיד עם תנאים הכי עלובים שאפשר לדמיין, שאתה בסכנת חיים מתמדת, ועוד לעשות את זה בגיל שהשכל שלך בשיאו.

.

כן התנאים עלובים אבל זה לא הכל בחיים .

בוא אני יספר לך משהו אישי ... לפני חודשיים חבר מהצבא הלך לאיבוד בטיול שלו ביערות הגשם , ויצאנו לחפש אותו כאילו היה אחינו התאום, כל מי שיכל לצאת ומי שלא נשאר לעזור בארץ .

חברים לא שוכחים !

ואין דבר כזה נפש מצולקת מהרג של מחבל .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים