עבור לתוכן

מה כדאי, נייד או נייח?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש שמיועד בעיקר לעבודות באופיס, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים וטיפה משחקים ( לא כבדים ).

חשבתי אולי יהיה כדאי להביא מחשב נייד במקום הנייח, אבל בתחום הניידים הידע שלי שואף לאפס :-\

אז אני מפנה את השאלה אל החבר'ה פה בפורום, על מה כדאי לי ללכת, נייד או נייח?

איזה מחשב יהיה יותר אמין ויחזיק יותר זמן?

תודה.

פורסם

איזה מחשב יהיה יותר אמין ויחזיק יותר זמן?

כולם אמינים. נייד שתתייחס אליו טוב יהיה לא פחות אמין מנייח. הבעיה המתחילה כשאנשים מתעללים פיזית בניידים שלהם, והם חוטפים מכות וטלטלות, מה שכמובן משפיע לרעה על אורך החיים.

התשובה הפשוטה - אם אתה לא צריך שהמחשב יהיה נייד, תקנה מחשב נייח. באותו מחיר תקבל ביצועים גבוהים יותר משמעותית.

פורסם

אם אינך רואה את עצמך מתנייד עם המחשב קנה נייח.

סיבה מאוד פשוטה הינה "עקב אכילס" של הניידים, הכוננים הקשיחים גם מגיעים במהירות סיבוב איטית יותר- 5400 (ניתן היום לרכוש גם 7200 סיבובים אבל בהפרש משמעותי.) כלומר טעינות יהיו איטיות יותר גם אם המחשב שלך יהיה C2D עם זיכרון גבוה וכו'.

דבר נוסף כמו נאמר כבר הוא שאנשים נוטים "להתעלל" במחשבים שלהם בכל מיני טלטלות ותזוזות שפוגעות בכונן הקשיח.

קנה נייח (:

פורסם

נייד רגיש יותר, ובעל יציבות וביוס חלש מאוד ומוגבל יחסית לנייחים.

מדוע לא לנייד:

1) חלקים יקרים, תיקון מסורבל ויקר.

2) רגישות גבוהה לתקלות בגלל המיזעור, סוללה שאינה מחזיקה אחרי שנה והחלפתה יקרה מאוד. מסך לא איכותי כול כך.

3) לרוב , מחשבים באותה רמת מחירים (מסך19 + מחשב פשוט) 2000 ש"ח יתן יותר ביצועים ועמידות מעמיתו בנייד בסכום של 2500 אפילו

4) כונן קישחים לנייד איטים מאוד, וכן אורח חייהם כשנתיים בקושי, ישנה הגבלה לחבר יותר מקשיח אחד. יקרים יותר.

5) לגבי צורבים אין חלקים אוניברסלים, ויש צורך לרכוש צורב אך ורק במחירים של היצרן.

מדוע כן לנייד:

ניידות ורושם

בשורה תחתונה, אם אתה מעונין בעמידות ואין צריך ניידות קנה נייח.

כי מחשב טוב הינו מחשב עמיד

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכולם על התגובות, אני אלך על נייח. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים