עבור לתוכן

שדרוג זיכרון בלנובו z60m - התלבטות לכמה ואיזה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב נייד מסוג Lenovo z60m בעל זיכרון 512MB ומהירות של 533MHz..

אני שוקל להוסיף עוד זיכרון למחשב כי הוא איטי מאוד וזה כבר מתחיל להתיש, התעניינתי בזאפ על המחירים והופתעתי מאוד לטובה מה שהגביר לי את החשק לשדרג..

עכשיו ההתלבטות היא בין:

1. להוסיף עוד סטיק של 512. ואז יהיה לי DUAL (או שלא.. וזאת בעצם השאלה, כי במפרט באתר של לנובו לא מצויין אם זה אפשרי או לא.. אפשר לבדוק את זה בCPU-Z או איפשהו?)

2. להוסיף עוד סטיק של 1GB - עכשיו בזאפ אני רואה שהמחיר של 667MHz זול יותר מ533, זה לא משנה אם אני אקנה את הגדול יותר, נכון? כי זה פשוט יעבוד כ533, נכון או לא?

3. לא סביר שאני אעשה את זה אבל אם יש אפשרות לDUAL אז 2 סטיקים של 1GB, למרות שזה נראה לי מיותר כי גם ככה שאר המחשב יחסית חלש ויספיק לי גם 1GB לדעתי..

אז לסיכום ההתלבטות נובעת בעיקר מהשאלות ש:

1. יש אפשרות לDUAL או לא?

2. אפשר 667MHz במקום 533MHz?

תודה,

רותם

פורסם

אז לסיכום ההתלבטות נובעת בעיקר מהשאלות ש:

1. יש אפשרות לDUAL או לא?

2. אפשר 667MHz במקום 533MHz?

אם הלוח תומך אז כן

פורסם

המחשב הזה תומך בעד 2GB זיכרון DDR2-533, וגם DDR2-666 אמור לעבוד עם ירידה אוטומטית בתדר ל-533.

Dual Channel - אין לו משמעות גדולה מידי, וגם עם 2 סטיקים לא זהים אתה תקבל Dual Channel כלשהו (אסימטרי, שנותן תוספת קטנה יותר לביצועים, אבל גם ככה ההבדל זניח).

ההמלצה שלי - להוסיף סטיק של 1GB. אם בעתיד תראה ש-1.5GB לא מספיק לך ואתה צריך 2GB, תוכל להחליף את הסטיק הישן יותר בעוד 1GB.

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום, אני אקח 1GB 667MHz?

ויש תמיכה בDUAL CHANNEL או לא? גם לידע הכללי שלי, מעבר לבחירה של הזיכרון כרגע.. איך אפשר לדעת? זה לא משהו סטנדרטי כבר בימינו?

פורסם

הנייד תומך עד 3GB.

ישנו Dual channel בנייד המדובר, אך כמו שQttP כבר כתב, ההבדל באמת מאוד זניח (בין ערוץ בודד לשני ערוצים), זה לא כזה קריטי.

פורסם

הנייד תומך עד 3GB.

אני די בטוח שעד 2GB. זה אותו צ'יפסט כמו T43 (אינטל 915).

פורסם

לפני שאתה רץ לשדרג תבדוק ניצול של המעבד בזמן שימוש רגיל. אם אתה רואה שהוא מאוד גבוה רוב הזמן מיותר לשדרג :nono:

במצב שהמעבד בניצול גבוה רוב הזמן גם עם כמות תוכנות מינימלית עבורך, תחסוך את הכסף למחשב חדש !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים