עבור לתוכן

נייד עסקי עד 7500, קנייה בארץ

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? אופיס, סרטים, מוזיקה וכו'. לא מיועד למשחקים.

* גודל המסך? עד 13, עם עדיפות ל-12

* משקל רצוי? עד ה- 2 קילו, עדיפות לפחות.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נדרש, לפחות חמש שעות עבודה

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הייתי רוצה יציאת eSata וdisplay port, או משהו בסגנון

* בלוטות? חובה.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 ג'יגה, רק 7200, לא פחות.

* צורב DVD? לא חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו, דל. אם יש אופציות נוספות אני פתוח להצעות.

יש לי כרגע מחשב עסקי רציני e6400, שקניתי אחרי התלבטות ממושכת כאן בפורום. אני מעוניין לקנות מחשב יותר קטן,

באותה איכות בנייה [חשוב ביותר] מכוון שזה פרוייקט קטן מבחינתי להוציא אותו מהבית [בא לי מחשב בגודל מחברת :]

עכשיו, ההתלבטות אז הייתה בינו לבין הx200, ומכוון שלרוב הדגמים בארץ היה או מחיר שערוריתי או העדר אחריות רישמית

הלכתי על הדל. לא מתחרט אבל הדרישות שלי חודדו. ועכשיו ראיתי שלדגמים של הלנובו יש אחריות בארץ.

האם יש אופציות נוספות בנוסף ללנובו כיום, אחרי כמעט 11 חודש?

תודה רבה על התגובות מראש צוות נאמן :]

פורסם

המלצה שלי - שתי אופציות :

1. אם אתה רוצה 13" ומרוצה מה E6400 - אז ה E4300 יהיה מושלם עבורך (אך תוותר על יציאת ה DP).

2. אם אתה רוצה 12" אז ה X200 הוא המחשב הטוב ביותר לדעתי בקטגוריה, שוב ללא DP והפעם גם ללא eSATA )

המלצה נוספת - בקשר לאחריות. זה אמנם אבסורד, אבל הייתי ממליץ לקנות בארה"ב. הרבה יותר זול (1000-1200 דולר, כלומר פחות מ 5000 ש"ח), ואחריות ל-3 שנים שתקפה בארץ וניתנת ע"י היבואן הרשמי בארץ. בניגוד לחנויות רבות בארץ שנותנות אחריות מפוקפקת ב"מעבדות החברה" או שמצהירות על אחריות יצרן בצורה שקרית.

פורסם
  • מחבר

לגבי האחריות, לא ביררתי עם חנות ספציפית, פשוט נכנסתי לאתר כלשהו ובדקתי דרך האתר של לנובו

דרך הקישור שמופיע בפורום. אם ישראל מופיעה זאת אומרת שיש אחריות, לא?

אז בעצם אתה אומר שזה או דגם מוקטן של הדל, או ה x200? אין עוד אופציות?

פורסם

יש גם Lenovo X301, שחורג מהתקציב שלך בארץ באופן משמעותי, אבל בארה"ב אמור להיכנס בתקציב. יש לו DisplayPort אבל לא eSATA.

ל-T400s של לנובו יש גם DP וגם eSATA, אבל הוא 14". למרות שמבחינת משקל (1.8 ק"ג ) הוא בקטגוריה של ה-13".

יש גם HP Elitebook 2530p, שהוא 12". אבל נטול eSATA/DP.

כל המחשבים האלה אמורים להיכנס בתקציב שלך בארה"ב והאחריות שלהם היא בינלאומית. ב-DELL יש לבחור אחריות Next Business Day כדי לקבל כיסוי בינ"ל.

פורסם

ה-X301 וה T400s מחשבים מצויינים, אך לא מתקרבים ל-5 שעות עבודה עם סוללת 6 תאים, הגדולה ביותר האפשרית.

למעשה, לא עוברים את ה-3 שעות.

ה-E4300 מגיע ל-5 שעות עם סוללת 6 תאים, וה-X200 מגיע גם ל-6-7 שעות עם 9 תאים.

ה X200s מגיע גם ל 8 שעות עבודה, אבל על חשבון ביצועים ...

* כל הנתונים שרשמתי מתבססים על נסיון אמיתי עם המחשבים (חדשים) ולא עפ"י נתוני יצרן.

פורסם

ה-X301 וה T400s מחשבים מצויינים, אך לא מתקרבים ל-5 שעות עבודה עם סוללת 6 תאים, הגדולה ביותר האפשרית.

למעשה, לא עוברים את ה-3 שעות.

לדעתי אתה מגזים. בלי קשר לנתוני יצרן שנוטים להיות מופרזים, אך במרבית הביקורות שקראתי, המחשבים האלה נותנים חיי סוללה מצוינים עם סוללת 6 תאים.

T400s מחזיק 5:48 שעות

T400s מחזיק 4:26 שעות

X301 מחזיק 4:50 שעות

X301 מחזיק 1:57 בצפייה ב-DVD ו-3:55 במהלך "עבודה רגילה".

פה יש כמה מדידות שונות ל-T400s, שמראות חיי סוללה בין 7:32 (הכל במינימום) לבין 1:06 (הכל במקסימום). לפני נתוני הצריכה שפורסמו, במצב של חסכון בסוללה הוא יכול להחזיק עד 5 שעות.

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-T400s-Notebook.21081.0.html

המדידות האלה גורמות לי להאמין שאפשר עם המחשבים האלה (T400s/X301) להגיע ל-4+ שעות עבודה בלי בעיה מיוחדת במה שנקרא "עבודה משרדית טיפוסית", כאשר הגדרות צריכת החשמל מכוילות כהלכה. 5+ אפשרי רק במצבי חסכון קיצוניים, לדעתי, וכשהמחשב מתאמץ, אני מסכים שכנראה גם 3 שעות לא תקבל. השאלה היא לאיזה סוג של עבודה מתכוון פותח הדיון.

אני לא חולק על המספרים שראית בשימוש אמיתי, רק אולי על המשמעות שלהם. חיי סוללה יכולים להשתנות בצורה קיצונית בהתאם להגדרות צריכת החשמל, לדרייברים ולתוכנות הפועלות ברקע (יש תוכנות שיש להם נטייה "להציק" למעבד מידי פעם ולא לתת לו להיכנס ל-idle אמיתי).

אני נוטה להאמין שה-E4300 ייתן חיי סוללה עדיפים. כאן הוא מחזיק 5:39 שעות וכאן בין 3:10 ל-6:31. אחת הסיבות היא שסוללת ה-6 תאים שלו יותר גדולה מאשר זו של הלנובו (56Wh לעומת 44Wh), וכפועל יוצא היא גם גדולה יותר ובולטת מחוץ למחשב (לא שזה כ"כ נורא).

ה-X200/X200s בכלל בליגה אחרת. אם פותח הדיון יכול להתפשר על DP/eSATA, ולא זקוק ל-touchpad, אולי שווה ללכת לכיוון זה ולקבל מחשב קטן, קל עם חיי סוללה מדהימים. אגב, המחשבים האלה תומכים ב-DisplayPort בתחנת העגינה שלהם.

עוד נקודה למחשבה - ל-T400s/X301 אפשר להוסיף סוללת 3 תאים נוספת ב-Ultrabay (במקום הכונן האופטי), שתגדיל את זמן הריצה ב-50%. ל-E4300 אפשר להוסיף סוללה מורחבת מתחת למחשב, שתכפיל את זמן הריצה (ואפשר להגיע ל-10+ שעות), אך זה פתרון הרבה יותר מסורבל. כמובן, יש להתחשב גם במחיר של הסוללות הנוספות האלה שאינו זול לגמרי. :)

פורסם

הנתונים שרשמתי הם מנסיון אישי שלי (E4300 , X200 ו X200s ), ומנסיון של חבר טוב (X301, T400s ). למעשה את ה T400s הוא קנה בהמלצתי, לאחר שלא היה מרוצה מביצועי המעבד וזמן הסוללה של ה X301. (עם סוללת 6 תאים לא עברה את ה-3 שעות). כאמור, בהמלצתי, הוא קנה לפני חודש את ה T400s . גם אני קראתי את הביקורות והערכתי שהסוללה תחזיק לפחות 4-4.5 שעות, אבל מנסיון של חודש שלם - גלישה ברשת אלחוטית והגדרות חשמל ממוצעות (פשרה בין זמן סוללה וביצועים) המחשב פשוט לא עובר את ה-3 שעות.

כעת הוטל עלי למכור בשבילו את המחשב...

אלו שני הסנט שאני יכול לתרום. כמובן שאני מתייחס לסוללה ראשית אחת, אין לי שום נסיון עם סוללות משניות. [br]פורסם בתאריך: 19.12.2009 בשעה 16:17:52

עוד הצעה שלא לקחתי בחשבון כי ביקשת נייד עסקי עד 13", אבל אם כבר גלשנו ל 14" אולי גם תהיה מוכן למסך מבריק...

ואז ה- DELL STUDIO 14Z הוא אופציה מעניינת.

המחשב בנוי בצורה איכותית ואינו נופל ממחשב עסקי (אך אינו שחור כולו ).

משקל טיפה פחות משני קילו עם סוללת 6 תאים עד 4 שעות עבודה, סוללת 8 תאים קצת יותר כבדה אך תתן יותר מ-5 שעות ככל הנראה.

יציאות display port, HDMI ,eSATA. לא צריך להתפשר....

שוב, המחשב מיועד למולטימדיה - מסך HD רחב ומבריק, רמקולים חזקים, HDMI, זהו לא מחשב עיסקי ולא לעבודה בשמש.

פורסם

הנתונים שרשמתי הם מנסיון אישי שלי (E4300 , X200 ו X200s ), ומנסיון של חבר טוב (X301, T400s ). למעשה את ה T400s הוא קנה בהמלצתי, לאחר שלא היה מרוצה מביצועי המעבד וזמן הסוללה של ה X301. (עם סוללת 6 תאים לא עברה את ה-3 שעות). כאמור, בהמלצתי, הוא קנה לפני חודש את ה T400s . גם אני קראתי את הביקורות והערכתי שהסוללה תחזיק לפחות 4-4.5 שעות, אבל מנסיון של חודש שלם - גלישה ברשת אלחוטית והגדרות חשמל ממוצעות (פשרה בין זמן סוללה וביצועים) המחשב פשוט לא עובר את ה-3 שעות.

שמע, זה מוזר לי. לצערי, לא היה לי ניסיון אישי עם המחשבים, אבל שמעתי מספיק אנשים שמדווחים אחרת.

מה שכן, בהחלט היו דיווחים על דרייברים / הגדרות בעייתיות כאלה או אחרות, במערכת הפעלה שונות (ולא רק במחשבים האלה). למשל, היו הרבה תלונות שב-Win7 חיי הסוללה ירדו פלאים, ולנובו התייחסה לזה ושחררה דרייברים מעודכנים.

הורדת בהירות מסך מתחת ל-100% גם כן יכולה להוריד משמעותית את צריכת החשמל.

אפילו ה-T60 שלי מצליח בלי בעיות לעבור 3 שעות על סוללת 6 תאים, ואפילו להגיע ל-4 (אמנם הסוללה מעט יותר גדולה). אין סיבה למה מחשבים חדשים עם חומרה חסכונית הרבה יותר לא יצליחו.

פורסם

שמע, זה מוזר לי. לצערי, לא היה לי ניסיון אישי עם המחשבים, אבל שמעתי מספיק אנשים שמדווחים אחרת

גם לי זה היה מוזר, גם אני טענתי שלא יכול להיות, אבל אלו העובדות. לא יכולתי לבדוק בעצמי כי מפרידים ביננו 10,000 ק"מ.

הוא אכן משתמש בווינדוס 7. אם אתה יכול לתת לינק שמסביר אילו דרייברים להוריד או איזה הגדרות לשנות - אשמח לראות. מקווה שזה יפתור את הבעיה,

וגם יחסוך לי את כאב הראש במכירתו :s05:

פורסם

הלוואי שהיה לי פתרון. יש כמה תלונות על חיי סוללה בעייתיים ב-Win7, חלקן ממש טריות. עושה רושם שהדרייברים עדיים לא מושלמים...

כמה דברים להתחלה:

http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/T400s-battery-life/m-p/185590

Big battery life hit with Win7

אפשר לנסות לעדכן את הדרייברים מאתר לנובו (למרות שיש תלונות שדווקא אחרי העדכונים המצב נהיה גרוע). אפשר לנסות להתקין XP/Vista ולראות האם זה משנה את המצב, למרות שברור לי הרצון של חברך לעבוד עם Win7.

עוד משהו - לנסות לעקוב אחרי התהליכים הרצים באמצעות ה-Process Manager / Process Explorer, ולראות האם יש תהליך שבאופן עקבי מאמץ את ה-CPU ולנסות לסגור אותו. לנסות לכבות התקנים שלא בשימוש במנהל ההתקנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים