עבור לתוכן

מיקום זיכון על הלוח אם...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם P4V800D-X..

עכשיו יש לי על הלוח 4 חריצי זיכרון "כחול-שחור, כחול-שחור" עכשיו רציתי לדעת איזה מהחריצים הוא חריץ PRIMARY..?

יש לי שתי כרטיסי זיכון אחד 256 והשני 512 אני רוצה לדעת היכן אני ממקם את שניהם..!

12F625_1.jpg

תודה!

פורסם

ברוב המקרים החלוקה לצבעים היא לפי החלוקה לערוצים, וכדי להשתמש בDUAL CHANNEL יש לאכלס זוג סלוטים באותו הצבע בזוג זכרונות מתאימים.

לך יש רק שני זכרונות, והם לא בדיוק מתאימים זה לזה (גודל שונה), אז מהבחינה הזו ממש לא משנה מה אתה מכניס לאן. עם זאת, יש לוחות אם שזה משנה להם מסיבות אחרות. למה שלא תבדוק בחוברת ההוראות (אם אין לך - אז באתר היצרן)?

פורסם

אם יש לך 2 כרטיסים בגדלים שונים אז זה ממש לא משנה איפה אתה מרכיב אותם.

אם הם היו זהים, אז היה עדיף להרכיב אותם בחריצים עם צבע זהה בשביל להפעיל "ערוץ כפול".

פורסם
  • מחבר

ואם נגיד אני שם רק זיכרון אחד במחשב זה משנה אם אני שם אותו בסלוט הכחול או בשחור..?

ומה זה בדיוק אומר "ערוץ כפול"?

פורסם

Dual Channel, עם שימוש של שני מודולים בערוץ אחד שני המודולים יכולים לגשת לבקר הזיכרון בו זמנית. תאורטית מדובר בהכפלה של הביצועים אבל בפועל השיפור בביצועים קטן.

לפרטים נוספים על הטכנולוגיה- תריץ חיפוש בפורום, הטכנולוגיה קיימת שנים ואני בטוח שאי שם היה הסבר יותר מפורט עליה.

לשאלתך הראשונה- זה לא ממש משנה מבחינת ביצועים אבל הכי טוב שתעיף מבט בחוברת של הלוח ותחבר את המודול היחיד לסלוט הראשון (DIMM0 או DIMM1).

פורסם
  • מחבר

סבבה שמתי את הזיכרון על DIMM1..

ואיך הלוח אם הוא בסדר או שהוא ישן..?

ואיך אני יכול לדעת אם הלוח אם שלי תומך DDR2 כי עכשיו יש לי DDR 512 200MHZ...

פורסם

הו מאוד ישן ולא, הוא לא תומך DDR2. איזה מעבד יש לך שאתה משתמש בלוח כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים