עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייד (בישראל). עד 4500 שקל.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי הוא עד4000-4500 שקל. אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב והמחשב ישמש בעיקר ללימודים. קיבלתי הצעות\המלצות על הדגמים הבאים:

TOSHIBA SATELLITE L500-1EH

TOSHIBA SATELLITE L500-12T

HP PAVILION DM3-1010EJ (לא בטוח בגלל שהוא קצת יותר יקר אבל בכל זאת אני רושם)

HP PAVILION DV6-1330EJ

HP PROBOOK 4310S VC353EA

COMPAQ PRESARIO CQ61-320EJ

DELL VOSTRO 1320

מה אתם ממליצים מאלה שרשמתי פה?

*מסיבה כלשהי אני נמשך לHP PROBOOK.

אני פתוח לעוד הצעות:

יש נטייה למחשבים עם מסכים של 13 אינץ' ולא 15. אבל זה לא אומר ש15 מחוץ לתמונה. בלוטות' וכרטיס רשת אלחוטית חובה (אני מאמין שלכל המחשבים החדשים יש את זה אוטומטית...). אחריות יותר ארוכה ושמכסה יותר זה תמיד יתרון (לא חובה בינלאומית אבל שוב-יתרון). מערכת הפעלה רצויה היא ווינדוס 7 (למרות שהבנתי שגם אם זה ויסטה אפשר לשדרג-חלק חינם חלק 100 שקל או משהו כזה). הכי חשוב שיהיה נוח לעבוד איתו ושהבטרייה תחזיק זמן נורמלי (כרגע המחשב שלי לא מחזיק 40 דקות). זמן נורמלי-->אמרו לנו שחלק מהמחשבים פה יכולים להחזיק גם עד 8 שעות שזה מעולה, אבל גם השאר שמחזיקים 3-3 וחצי שעות זה גם בסדר גמור ואמור להספיק לי. רצוי כונן דיסקים. משקל לא כזה קריטי לי (כלומר קל זה טוב אבל אל תפסלו לי מחשב בגלל המשקל שלו או משהו כזה).

אמממממ נראה לי זהו.

תודה רבה לעוזרים

פורסם

בגדול, אתה צריך להחליט בין מחשב קטן ונייד (13") למסך גדול (15"). אני תמיד אעדיף את המחשב הקטן יותר, אלא אם כן יש ערך מוסף כלשהו למחשבים הגדולים, מה שלא נראה לי במקרה הזה.

לדעתי, Vostro 1320 הוא אופציה מצוינת בתקציב, עם אחריות ל-3 שנים או אף ל-5. תברר עד כמה פשוט יהיה להשיג אותו עם Win7, למרות שהבנתי ש-DELL מאפשרל שדרוג מ-Vista ל-7 שהוא חינם באמת (אין עלות טיפול/משלוח) - יש פה בפורום אשכול שמתייחס לסוגייה.

פורסם

יש עוד משהו חשוב? גודל דיסק? שידרוג זיכרון? מסך מט\מבריק? יציאת HDMI?

פורסם
  • מחבר

אחרי ייעוץ עם כמה מהחברים שלי נראה שהקרב הוא בין הPROBOOK לבין הDM3... כאשר דיי ברור שהDM3 יותר טוב אבל הוא גם עולה 1000 שקל יותר

מה אתם אומרים?

פורסם

עשיתי השוואה שטחית של שניהם בשבילך:

DM

אין WIFI N ? (יתכן שזאת שגיאה היכן שהסתכלתי, תבדוק את זה)

סוללה 6 תאים

מעבד יותר מתקדם (כ 20 אחוז יותר מהיר בערך)

כרטיס מסך עם תמיכה ב 3D נורמלית (לך תדע מתי תזדקק לזה, זה אפילו יריץ לך משחקים..)

סוללה אמורה להחזיק הרבה יותר זמן כי יש מעבד שצורך פחות חשמל באופן משמעותי

יש eSata (אם יש לך דיסק חיצוני ומהירות עבודה חשובה לך זה פרמטר מאוד חשוב)

הרבה יותר יפה (לטעמי)

PRO

סוללה 4 תאים

מצלמה יותר טובה (אם זה בכלל מעניין אותך)

על פני השטח אני חושב שאם יש לך לגרד את ההפרש, אז כדאי לך.

בסה"כ שניהם עושים רושם כמחשבים טובים.

בכל מקרה אני רוצה להדגיש שזאת השוואה שטחית, יש המון פרמטית שאי אפשר להשוות מנתוני SPEC, לדוגמא:

* איכות הבניה

* איכות הרמקולים

* נוחות המקשים

* פליטת חום וכמה המאוורר מרעיש (אני מניח שב PRO הוא ירעיש יותר כי יש שם מעבד שפולט הרבה יותר חום, ובשני יפעל הרבה פחות)

וכו'

לדעתי יש לדברים האלו השלכות בעלות משקל מאוד נכבד, אבל רוב האנשים מתעלמים מהם בקניית מחשב נייד.

לך לחנות או לחברים ותשווה..

(או בתדוק REVIEWים אונליין)

פורסם
  • מחבר

בDM יש 802.11 a/g/n

אז אתה אומר שווה את ההפרש...? אני צריך לחשוב על זה. תודה

עוד מישהו רוצה לספק את חוות דעתו?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אינני יודע אם הנושא עוד רלוונטי, נתקלתי בו כי חיפשתי מידע על הפרובוק אותו אני שוקל.

קודם כל הDM בא עם ווינדוס 7 64 ביט. זה מצוין אם אתה רוצה מעל 4 גיגה זיכרון אבל עלול ליצוור בעיות תאימות עם דרייברים ותוכניות.

הכונן הקשיח בDM הוא 250 לעומת 320 ב4310. כמו כן כפי שנראה מההדגמה, הצורב בDM הוא חיצוני כלומר תוסיף למשקל. הבטריה של הDM טובה יותר אבל איפה אין שקע בימינו?

הדבר הכי חשוב ואחרון הוא אחריות. הDM בא עם אחריות מחשבי צרכן כלומר תביא לנו את המחשב (או שתשלח מUPS הקרוב למקום מגוריך) ותקבל תוך 14 ימי עסקים שזה 3 שבועות. הפרובוק הוא בעל אחריות עסקית כלומר ביום העסקים שלמחרת הטכנאי אצלך (חוץ מיום חמישי שאז הוא יהיה ביום ראשון).

לדעתי זה חשוב

כמו כן כתוב שDM יש 3 גיגה זכרון. אני מקווה שזה DDR3 אבל משום מה לא כתוב. מה גם שלא כתוב כמה זכרון אתה יכול להרחיב בו. אם יש לך ווינדוס 7 64 ביט אבל אינך יכול לשים יותר מ4 גיגה זה לא עוזר לך. ולסיום מילה על כרטיס וידאו נוסף בDM: זה לוקח יותר סוללה. בקיצור אני חושב מבין 2 אלה ה4310 בשל המחיר השפוי יותר

פורסם

קודם כל הDM בא עם ווינדוס 7 64 ביט. זה מצוין אם אתה רוצה מעל 4 גיגה זיכרון אבל עלול ליצוור בעיות תאימות עם דרייברים ותוכניות.

אם HP מוכרת מחשב עם מע' 64ביט, סימן שהיא דאגה לשחרר דרייברים עובדים למערכת זו, על כן אני לא צופה בעיות תאימות. ובעיות תאימות עם תוכנות אף פעם לא היו, כי כל תוכנת 32ביט רצה על מערכת 64ביט בצורה שקופה, למעט אולי מספר קטן מאוד של תוכנות דפוקות. מה שלא ירוץ זה תוכנות 16ביט מתקופת DOS/Win3.1, אבל סביר להניח שלמרבית המשתמשים אין עניין להריץ תוכנות כאלה (ובכל מקרה אפשר להריץ את רובן דרך סביבה וירטואלית).

הבטריה של הDM טובה יותר אבל איפה אין שקע בימינו?

ברכבת למשל ברוב המקומות אין שקעים, כנ"ל במטוסים. במרבית בתי הקפה יש שקעים במקומות מסוימים בלבד, ובכלל - זה שיש שקע, זה לא אומר שבא לך להיות כל הזמן מחובר אליו או לסחוב את המטען של המחשב איתך כל הזמן. לשימוש ביתי בלבד, באמת אין כמעט שום משמעות לחיי סוללה, אבל למחשב שנועד להתנייד הרבה זה חשוב מאוד.

הדבר הכי חשוב ואחרון הוא אחריות. הDM בא עם אחריות מחשבי צרכן כלומר תביא לנו את המחשב (או שתשלח מUPS הקרוב למקום מגוריך) ותקבל תוך 14 ימי עסקים שזה 3 שבועות. הפרובוק הוא בעל אחריות עסקית כלומר ביום העסקים שלמחרת הטכנאי אצלך (חוץ מיום חמישי שאז הוא יהיה ביום ראשון).

לדעתי זה חשוב

זה בהחלט מאוד חשוב. למרות שמניסיון לא תמיד יש קשר ישיר בין היותו של המחשב צרכני/עסקי לבין סוג האחריות שמקבלים. אפילו אותו מחשב ניתן לפעמים לרכישה עם תנאי אחריות שונים. חשוב לבדוק את הנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים