עבור לתוכן

המדינה נגד הקורקינטים הממונעים

Featured Replies

פורסם

היה עד היום רק מקרה מוות בישראל אם קוקרינט ממונע

וזה בגלל מישהו שנכנס ברכב חונה -ככה שהכלי לא כזה מסוכן

חוץ מזה אפשר לעשות הגבלות נורמליות כמו עד 25 קמש -ככה זה יצמצם מאוד את הסכנות אבל עדיין יאפשר למבוגרים להשתמש בכלי

אני מגיע למסקנה שונה...

• תגובות 49
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה שאתה מחליט לסכן את עצמך זה בעיה שלך

זה שאתה שם את החיים שלך בידי בקר אלקטרוני זה שאלה שלך ואני לא רואה בזה בעיה מיוחדת. גם באוטו יכול להיות בקר דפוק שיביא לתאונה תוך שנייה. גם כשאתה סתם הולך בחוץ אם ייקרע חוט חשמל בדיוק מעל הראש שלך הלך עליך. לשבת בביית ?

אתה מסכן אחרים - תירוץ חלש. אוטו יכול לפגע בהולכי רגל בצורה הרבה יותר חמורה בגלל טעות נהג קטנה ובו כן מותר ליסוע

*תוהה אם יבוא אליי שוטר הביתה לבדוק שאני לא מבשל אל גז כי זה מסוכן*

פורסם

אני חושב שזה פשוט יותר משתלם למדינה להוציא אותך מחוץ לחוק

ככה זה מחייב אותך לקנות כלי רכב שנוסע על דלק מאובנים

פורסם

מצד אחד, באמת לדעתי כלים ממונעים ללא אמצעי בטיחות שמגיעים ל 50~ קמ"ש הם דבר מסוכן, במיוחד שנוסעים איתם על הכביש.

ומצד שני, 12 קמ"ש זו בדיחה. קורקינט ממונע שנוסע ב 12 קמ"ש הוא צעצוע, רק ילדים יכולים להשתמש בו ביעילות, הוא לא סוחב אדם ששוקל מעל 65 ק"ג בעליה הקלה ביותר.

אין סיבה לא לאשר ייבוא של כלים חזקים יותר שנוסעים ב 25-30 קמ"ש ומסוגלים לשאת אנשים עד משקל 120 ק"ג. אחרי הכל, המטרה של דברים כאלו היא להסתובב בתוך העיר. אם הכלי נכשל לעמוד במטרה הזו, הוא חסר ערך.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שזה פשוט יותר משתלם למדינה להוציא אותך מחוץ לחוק

ככה זה מחייב אותך לקנות כלי רכב שנוסע על דלק מאובנים

זה גם מה שאני חושב

ויש גם הוצאות נוספות שתורמות למדינה כמו טסט \ביטוח \מוסכים וכו שחלק נכבד מהכסף זורם למדינה

אבל זה לדעתי חשיבה מטומטמת גם מבחינת מיסים כי זיהום אוויר גבוה גורם נזק כלכלי מאוד גדול שהרבה מימנו המדינה משלמת

מצד אחד, באמת לדעתי כלים ממונעים ללא אמצעי בטיחות שמגיעים ל 50~ קמ"ש הם דבר מסוכן, במיוחד שנוסעים איתם על הכביש.

ומצד שני, 12 קמ"ש זו בדיחה. קורקינט ממונע שנוסע ב 12 קמ"ש הוא צעצוע, רק ילדים יכולים להשתמש בו ביעילות, הוא לא סוחב אדם ששוקל מעל 65 ק"ג בעליה הקלה ביותר.

אין סיבה לא לאשר ייבוא של כלים חזקים יותר שנוסעים ב 25-30 קמ"ש ומסוגלים לשאת אנשים עד משקל 120 ק"ג. אחרי הכל, המטרה של דברים כאלו היא להסתובב בתוך העיר. אם הכלי נכשל לעמוד במטרה הזו, הוא חסר ערך.

זה בדיוק מה שאני חושב

מקסימום שיחיבו קסדה ומגיני בירכים -גם ככה קורקינט שנוסע ב35 קמש פחות מסוכן מאופנים שמסוכנים הרבה יותר

באופנים אפשר להגיע למהירות גבוה יותר והגוף יותר גבוה מהקרקע יחסית לקורקינט

פורסם

אתה פשוט שובר עוד ועוד שיאים כל פעם מחדש....

אופניים יותר מסוכנים מקורקינט בגלל שהגוף "יותר גבוה מהקרקע" ??

יש לך תפוח אדמה במקום שכל או משהו?

פורסם

אולי די כבר להוריד את הדיון לפסים אישיים?

בואו נתמקד בעובדות:

- קיים כבר "כלי תחבורה" דו גלגל ממונעי שבו הנוסע עומד על משטח אופקי הממוקם בין הגלגלים ומחזיק במוט היוצא ממנו כלפי מעלה. קוראים לו "סגווי" והוא חוקי למהדרין. נכון, הוא יותר יציב מקורקינט ממוצע אבל גם ממנו אפשר ליפול (בוש הצליח...).

- נסיעה על קורקינט ממונע שמוגבל לאזור ה20-25 קמ"ש לאדם במשקל ממוצע פלוס בעליות סבירות אינה מסוכנת יותר (במובן של תאונות עצמיות) מאשר רכיבת שטח על אופניים למשל, והאחרונה חוקית למהדרין גם היא. במובן של תאונות לא עצמיות בתוך העיר אין שום הבדל בין כלי כזה לאופניים.

- בכל שנה נפגעים ילדים רבים תוך כדי נסיעה על אופניים. הרוב המוחלט של הנסיעות הללו הוא "לכיף" ולא לצרכי תחבורה, מה שאומר שבהבדל מתאונות דרכים המערבות רכבים בלבד, זאת ממש לא רעה הכרחית ותאורטית ניתן לוותר על התענוג. האם אתם בעד לאסור שימוש באופניים ע"י ילדים\שלא לצרכי תחבורה?

פורסם

נראה לי שיש להם יועץ קריאטיבי שם בכנסת.כל הרבה דברים שלא קשורים לעולם.אחד הדברים המטומטמים ששמעתי.

פורסם

אם כבר למדינה יש אינטרס גדול להכניס את הקורקינט הממונע לחוק רק בשביל לשים את היד בתוך כיס המסים.

אני לא מכיר את החוק המוצע של הגבלה ל12 קמש וזה באמת מצחיק אבל אל תשכחו, זה שאתם אומרים "האחריות עליך לנסוע זהיר..." זה נחמד אבל במקרה של תאונה בגלל האופי הסוציאלי של המדינה זאת לא ממש האחריות שלך לשלם על הטיפולים הרפואיים או לקבל קצבת נכות.

אז אין מה לעשות המדינה צריכה להגן על האינטרס שלה גם כן.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעשות תאונה גם באופנים גם את זה אתה רוצה להוציא מחוץ לחוק

ובכלל מכוניות גורמות להרבה הרבה הרבה יותר פצועים והרוגים גם את זה להוציא מחוץ לחוק ?

פורסם

מה אתה רוצה ממני. מבחינתי אתה יכול לטוס לאירן ולרכב על טיל שיהב עם זה מה שעושה לך את זה. אני נתתי את הצד השני הצד של המדינה.

פורסם

זהו שהצד של המדינה לא מעניין כל כך כי שוב לוקחים פה חופש מסויים, בלי דיון ציבורי בלי לשאול, זה לא בדיוק דמוקרטיה...

פורסם

תממש את זכותך הדמוקרטית וצא להפגין.

פורסם

באופנים אפשר להגיע למהירות גבוה יותר והגוף יותר גבוה מהקרקע יחסית לקורקינט

בגדול אני מסכים איתך אבל השורה הזאת פשוט מטומטמת, איך לעזאזל אתה יכול להשוות את היציבות שאופניים עם גלגלי 21 אינצ' ובולמים נותנים לך ליציבות של קורקינט עם גלגלים של 5 אינץ'.

פורסם
  • מחבר

בקורקינט במהירויות יחסית נמוכות אתה פשוט יכול לקפוץ מימנו באופנים אין לך אפשרות כזאת

בכל מקרה המצב היום בשטח עובדדית זה שיש הרבה יותר הרוגים ופצועים מאופנים (נכון שיש הרבה יותר אופנים אבל לא עשו אף בדיקה רצינית מה יותר מסוכן )

הממשלה כניראה לא רוצה אף כלי תחבורה אם מנוע שיצא זול להחזיק אותו

קטנועים דפקו בגלל הביטוח והוציאו את הקורקינט מחוץ לחוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים