עבור לתוכן

לגבי התקלות של nVidia

Featured Replies

פורסם

שלום

שמעתי (באיחור) על כך ששווקו מחשבים ניידים של דל עם מעבדים גרפיים פגומים.

איך אני בודק אם לא נפלתי על כזה? (יש לי מחשב נייד בן שנתיים בערך. inspiron 1520).

פורסם

אם יש לך כרטיס מסדרת ה 8400 אז אתה כנראה בבעיה.

שים לב שלא כל דגם מועד לפורענות (תלוי בתכנון שלו, כלומר, כמה המעבד מקורר כיאות וכו')

פורסם
  • מחבר

אם יש לך כרטיס מסדרת ה 8400 אז אתה כנראה בבעיה.

שים לב שלא כל דגם מועד לפורענות (תלוי בתכנון שלו, כלומר, כמה המעבד מקורר כיאות וכו')

יש לי 8400M GS, עם 128 מגה זכרון.

הדאגת אותי עכשיו.

הממ, גם ככה המחשב שלי עם בעיות חום. אתרי פלאש יכולים לגרום למעבד לעבוד יותר מידי ולהתחמם.

אם אני רוצה לערוך סרטים או אפילו לקווץ משהו בRAR הטמפ' קופצת לי ל80 ולאחר זמן מה אפילו 90 ומעלה. (לא נראה לי שזה קשור לביצועים גרפיים מצד שני ::)).

איך אני בודק אם נפלתי על מעבד גרפי תקול?

תודה

פורסם

ספציפית ב-1520 השבב הגרפי לא מולחם ללוח, אלא יושב על כרטיס נפרד (MXM). שמעתי טענות ששבבים כאלה פחות מועדים לכשלים או בכלל לא. למרות שאין לי נתוני בדיקה לאמת או להפריך את הטענות, השאלה שלי היא מה זה משנה? קנית את המחשב, קנית. מה תעשה איתו עכשיו - תזרוק לפח?

אי-אפשר לבדוק אם נפלת על מעבד גרפי תקול, כי אין הגדרה למעבד גרפי תקול. מדובר בסדרה שלמה עם הסתברויות כשל גבוהות מהרגיל. אבל אין שום דרך לדעת האם יחידה ספציפית תשבוק חיים ומתי.

אין קשר בין זה לבין טמפרטורת מעבד בכלל.

פורסם
  • מחבר

ספציפית ב-1520 השבב הגרפי לא מולחם ללוח, אלא יושב על כרטיס נפרד (MXM). שמעתי טענות ששבבים כאלה פחות מועדים לכשלים או בכלל לא. למרות שאין לי נתוני בדיקה לאמת או להפריך את הטענות, השאלה שלי היא מה זה משנה? קנית את המחשב, קנית. מה תעשה איתו עכשיו - תזרוק לפח?

אי-אפשר לבדוק אם נפלת על מעבד גרפי תקול, כי אין הגדרה למעבד גרפי תקול. מדובר בסדרה שלמה עם הסתברויות כשל גבוהות מהרגיל. אבל אין שום דרך לדעת האם יחידה ספציפית תשבוק חיים ומתי.

אין קשר בין זה לבין טמפרטורת מעבד בכלל.

א' אני עדיין תחת תקופת האחריות. אז אם זה כן תקול הם אמורים להחליף, לא?

ב' כן, כפי שכתבתי, אין קשר ישיר. אבל עכשיו שאני חושב על זה אם ממש רוצים, יכול להיות קשר. אם המעבד הגרפי חם משהוא אמור להיות כל טמפרטורת המערכת גבוהה מכרגיל. ואז גם פעולה כמו כיווץ שלא קשורה למעבד גרפי, מקבלת נקודת פתיחה לא מרשימה של מערכת חמה מלכתחילה.

אבל הכל ספקולציות. אז בגלל זה שאלתי אם יש איזו תוכנה שיכולה לבדוק אם מדובר בסדרה פגומה או לא.

פורסם

אין תוכנה לבדוק, ואין להם מה להחליף, הרי הכל עובד כרגע (אין תיקון, יביאו לך את אותו מעבד מסדרה פגומה, פשוט אחד אחר..)

פורסם
  • מחבר

אין תוכנה לבדוק, ואין להם מה להחליף, הרי הכל עובד כרגע (אין תיקון, יביאו לך את אותו מעבד מסדרה פגומה, פשוט אחד אחר..)

אם הכל עובד וגם שיתקלקל יתנו מעבד פגום... אז...אהמ אהמ, מה תקול בו? מתיחסים אליו כאל מוצר נורמלי.

פורסם

זה הנוהל שלהם, תבוא אליהם בתלונות.

ואגב, יש שנה תוספת אחריות (אך ורק על התקלה של המעבד הגרפי)

אז אל תדאג כלכך, אם יתקלקל תנצל אחריות, אם לא, הרווחת.

פורסם
  • מחבר

זה הנוהל שלהם, תבוא אליהם בתלונות.

ואגב, יש שנה תוספת אחריות (אך ורק על התקלה של המעבד הגרפי)

אז אל תדאג כלכך, אם יתקלקל תנצל אחריות, אם לא, הרווחת.

השאלה מה התקלה במעבדים.

האם זו רק העובדה שהם מועדים לפורענות? חוץ מזה הם עובדים טוב?

או שהתקלה היא שיש להם איכות ביצועים ירודה?

לדעתי אף אחד לא יודע בגלל זה השרשור הזה ממשיך וממשיך ;D

פורסם

נוידיה לא פרסמה רשמית מה התקלה המדויקת למיטב ידיעתי.

התקלה מאופיינת בזה שבסופו של דבר המעבד הגרפי שובק חיים (ובהיותו מולחם על הלוח, אז גם זה אבוד בד"כ).

עד כמה שאני יודע אין שום ירידה בביצועים עם המעבדים האלה.

פורסם
  • מחבר

נוידיה לא פרסמה רשמית מה התקלה המדויקת למיטב ידיעתי.

התקלה מאופיינת בזה שבסופו של דבר המעבד הגרפי שובק חיים (ובהיותו מולחם על הלוח, אז גם זה אבוד בד"כ).

עד כמה שאני יודע אין שום ירידה בביצועים עם המעבדים האלה.

QttP כתב שספציפית ב-1520 השבב הגרפי לא מולחם ללוח, אלא יושב על כרטיס נפרד (MXM).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים