עבור לתוכן

רוצה להתחיל ללמוד תואר...

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתחיל ללמוד לתואר ראשון במחשבים. אני אוהב את התחום ומתמצע בו גם לא רע בכלל. הבעיה שיש רק שתי תארים ראשונים: מדעי המחשב ו-מהנדס תוכנה.

מדעי המחשב לפי מה ששמעתי לומדים קצת מכל דבר, ומהנדס תוכנה זה די משעמם, לבדוק סקריפטים ותוכנות (שמעתי מאנשים שעושים את זה, למרות שהם אומרים שהם אוהבים לשבת כל היום מול המחשב ולעשות את זה)

השאלה שלי מה עדיף לי ללמוד, בוא נגיד שלא תואר אולי הנדסאי, חשבתי על קורס ברשתות אבל אז אחרי הרבה דיבורים עם אנשים ויתרתי על הרעיון.

מה כדאי ללמוד ? מה באמת הולך טוב בשוק?

תודה לכל האנשים שיציעו ויסבירו את עצמם !

פורסם

דבר ראשון תחליט אם אתה רוצה תואר, או קורס.

מדעי המחשב לא לומד קצת מכל דבר, ומהנדס תוכנה זה לא לבדוק סקריפטים ותוכנות.

פורסם

עדיף ללא ספק ללמוד תואר ,הרבה יותר מקיף ,ממקצע ונחשב בשוק העבודה הגדול,לא הייתי מציע להסתפק בתעודות כאלה ואחרות.

באופן עקרוני שני התארים ,מדעי המחשב והנדסת תוכנה דומים ואף חופפים ברב התחומים,ההצעה היא לבדוק מבחינת קורסי לימוד מה לומדים בכל תואר ולהשוות או להדגיש הבדלים.

בברכה

רפי, יועץ לימודים המכללה האקדמית נתניה

פורסם

השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא, האם אתה אוהב את התחום ובאמת רוצה לעבוד בזה.

תואר במדעי המחשב\הנדסת תוכנה זה לא קל ומצריך רצון בשביל להצליח בזה,

לפי איך שאתה מדבר אתה לא ממש נשמע סגור על עצמך וגם אני לא יודע אם כ"כ חכם לבחור את המקצוע

שלך לפי השוק, השוק הוא דבר מאוד דינאמי - מה שצריך היום לא בהכרח יצטרכו עוד כמה שנים.

פורסם

מה הולך טוב בשוק? אינסטלטור זה תחום מאוד נחשקותוכל להרוויח בו הרבה.

רק לפני כמה ימים הזמנתי אינסטלטור ולקח 300 ש"ח על סתימה (5-10 דקות עבודה) לעומת טכנאי מחשבים שעל שעת עבודה לקח 100 ש"ח.

רק להראות שעם כל הקידום הטכנולוגי איננו יכולים לפתור בעיות שניראות לנו כטריביאליות.

ולנושא רק לפני כחודש היה דיון מאוד ארוך של השוואה של תואר מהנדס תוכנה מול מדעי מחשב וכן גם מכללה מול אוניברסיטה והמסקנות היו:

מהנדס תוכנה ותואר במדעי המחשב הם בדיוק אותו דבר רק השוני הוא בעבודת גמר שיש למהנדס תוכנה בשנה האחרונה ללימודיו ואפשרות של "מריחת" קורסים על יותר זמן.

וההבדל בין תואר ראשון באוניברסיטה\טכניון מול מכללה הוא קבלה לעבודה ראשונה שבה יעדיפו בוגר אונ' אך לאחר כשנתיים ניסיון אין הבדל.

פורסם

מה הולך טוב בשוק? אינסטלטור זה תחום מאוד נחשקותוכל להרוויח בו הרבה.

רק לפני כמה ימים הזמנתי אינסטלטור ולקח 300 ש"ח על סתימה (5-10 דקות עבודה) לעומת טכנאי מחשבים שעל שעת עבודה לקח 100 ש"ח.

רק להראות שעם כל הקידום הטכנולוגי איננו יכולים לפתור בעיות שניראות לנו כטריביאליות.

ולנושא רק לפני כחודש היה דיון מאוד ארוך של השוואה של תואר מהנדס תוכנה מול מדעי מחשב וכן גם מכללה מול אוניברסיטה והמסקנות היו:

מהנדס תוכנה ותואר במדעי המחשב הם בדיוק אותו דבר רק השוני הוא בעבודת גמר שיש למהנדס תוכנה בשנה האחרונה ללימודיו ואפשרות של "מריחת" קורסים על יותר זמן.

וההבדל בין תואר ראשון באוניברסיטה\טכניון מול מכללה הוא קבלה לעבודה ראשונה שבה יעדיפו בוגר אונ' אך לאחר כשנתיים ניסיון אין הבדל.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים